دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: بسیاری از بافت های تاریخی قم از بین رفته است که باید حفظ و بازسازی آثار باقی مانده در اولویت کاری مسئولان قرار بگیرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛آیت الله  اراکی روز یکشنبه در دیدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم و اعضای ستاد کنگره تاریخ معماری و شهرسازی قم افزود: خیلی از محله های قدیمی و بافت های تاریخی قم تخریب شده که باید با همکاری مسئولان، این بافت ها بازسازی شود و به عنوان جاذبه ای گردشگری مورد توجه مردم قرار گیرد.

وی با بیان این که در تعدادی از شهرها شاهد حفظ بافت تاریخی هستیم گفت: این در حالی است که شاهد از بین رفتن بافت های تاریخی در هسته مرکزی شهر قم هستیم، در همین راستا باید بودجه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نسبت به شهرهای دیگر بیشتر باشد تا بتواند آثار تاریخی را بازسازی و احیا کند.

آیت الله اراکی افزود: باید آثار گذشتگان که به عنوان هویت و فرهنگمان است را حفظ و از سبک معماری و شهرسازی آنان استفاده کنیم، چراکه معماری در گذشته به گونه ای بود که نیازی به تجهیزات گرمایشی و سرمایشی در داخل منازل نبود.
 
وی از شهر مقدس قم به عنوان قلب فرهنگی کشور یاد کرد و گفت: مرکزیت این شهر، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) است، از این رو باید بافت فرهنگی این شهر حفظ شود.
آیت الله اراکی ادامه داد: اجرای طرح ها در حوزه معماری و شهرسازی باید با تفکر صورت بگیرد و به جنبه فقهی شهرسازی توجه شود، چرا که معیارهای فقهی معیارهای بنیادی شهرسازی است و در مباحث فنی شهری تاثیرگذار است.

وی شهر قم را محور سیاست، احادیث و تاریخ بزرگان دانست و گفت: تاریخ قم دارای اهمیت بسیاری در برهه های زمانی است که باید در موضوع های مختلف به آن پرداخته شود و بعد جایگاه علمی این شهر مورد مطالعه قرار گیرد و امتیازهای آن بیان شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز داشت: معماری اسلامی و ایرانی در این شهر مقدس باید مورد تحلیل معماران و متخصصان فن قرار گیرد تا نحوه ساختمان سازی گذشتگان را ترویج کنند.

وی بر ساخت شهر نمونه با معماری اسلامی و ایرانی تاکید کرد و افزود: طرحی فقهی با معماری اسلامی و ایرانی آماده شده است تا بتوانیم در یکی از روستاهای قم اجرایی کنیم و به عنوان یک شهر نمونه اسلامی معرفی شود و در این حوزه نیازمند همکاری مسئولان مربوطه هستیم.

آیت الله اراکی افزود: غربی ها به دنبال طرح نو در ساخت و سازها هستند، زمانی که الگوی درستی به عنوان دانش معماری نوین اسلامی توسط اهل فن تعریف و اجرا شود نه تنها مکانی به عنوان جاذبه گردشگری ساخته می شود بلکه شاهد الگوگیری کشورهای خارجی نیز خواهیم شد.
کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی در استان قم با تجلیل از برترین های عرصه معماری در 30 دی ماه سال جاری در تالار مرکزی شهر قم برگزار می شود.

 
انتهای پیام /ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.