در این نشست خبری مجتبی آقایی دبیر دومین جشنواره بینالمللی پژوهش فناوری و نوآوری از نگاه عکاسان و کارتونیستها بیان کرد: با ابتکار معاون اجرایی دبیرخانه شورای عکس همزمان با هفته پژوهش مسابقه عکس و کارتون با استقبالی خوب و تبعاتی مثبت برگزار شد و ما را بر آن داشت که برنامهریزیهای خود را برای برگزاری این جشنواره از ملی بودن به بینالمللی بودن تغییر دهیم.
وی ادامه داد: همچنین رشتههای فیلم کوتاه و انیمیشن با رویکرد بینالمللی به سایر رشتههای این جشنواره اضافه شد.
آقایی با بیان اینکه برگزاری منظم جشنوارهها عمدتا به دوره بیشتر از یک سال نیازمند است، عنوان کرد: به دلیل آنکه جشنواره هنری عکس با هفته پژوهش در ارتباط است این جشنواره را به صورت سالانه برگزار میکنیم.
دبیر دومین جشنواره بینالمللی پژوهش فناوری و نوآوری گفت: در پایان مهلت مقرر برای ارسال آثار به جشنواره حدود هزار و 500 اثر از هنرمندان 44 کشور دنیا در حوزه عکس و کارتون اثر دریافت کردیم و در نهایت گروه داوری 164 اثر را در راستای نمایش و چاپ در کتاب این جشنواره انتخاب کردند.
وی با اشاره به تعامل بین حوزه هنر با علم و پژوهش و فناوری عنوان کرد: این دو حوزه تا پیش از برگزاری جشنواره هنری عتف از یکدیگر دور بودند و این جشنواره به خوبی توانست زمینهای را برای فضای تعاملی بین دو حوزه برقرار کند.
آقایی عنوان کرد: در روز اختتامیه جشنواره (پنجشنبه هفته جاری) از دبیرخانه دائمی و سایت رسمی جشنواره رونمایی خواهد شد و همچنین فراخوان سال آینده اعلام میشود.
به گفته وی، نام جشنواره از جشنواره عکس و فیلم قرار است به جشنواره بینالمللی هنری عتف در رشتههای هنرهای تجسمی، فیلم کوتاه و انیمیشن تغییر کند.
در ادامه نشست روانبخش صادقی دبیر اولین جشنواره انیمیشن و فیلم کوتاه پژوهش، فناوری و نوآوری اظهار داشت: امسال با درخواست دبیرخانه شورای عتف بحث انیمیشن را پیش بردیم و با وجود آنکه تصور میکردیم در مدت زمان کمتر از یک ماه و نیم نمیتوانیم کار را به جایی برسانیم با تعداد قابل ملاحظه از آثار روبرو شدیم.
وی ادامه داد: این جشنواره را با رویکرد بینالمللی شروع کردیم تا به تمام دنیا گوشزد کنیم که همواره روی ارتباط حوزههای هنری با اشاعه علم، تحقیقات کار میکنیم.
صادقی با اشاره به دریافت 477 فیلم خارجی از حدود 60 کشور دنیا عنوان کرد: آمریکا با بیشترین تعداد آثار ارسالی (43 فیلم) در رده اول و آرژانتین با 38 فیلم و فرانسه و انگلیس هر کدام با 28 فیلم در ردههای بعدی ارسال آثار به جشنواره هنری عتف هستند.
وی افزود: برای اهدای جوایز و بررسیهای دقیقتر و کارشناسانه در هفت بخش شامل فیلم کوتاه، سریالهای تلویزیونی، انیمیشنهای اینترنتی و موبایل، انیمیشنهای تبلیغاتی و سفارشی و ... داوریهای تخصصی را برگزار کردیم تا برای جشنوارههای دورههای بعدی رویکرد خوبی برجای گذاریم.
صادقی با اشاره به 153 فیلم ایرانی در گسترههای مختلف برای بخش ملی بیان کرد: تمام تلاش خود را کردهایم تا جشنواره به طور کامل با مضمون تحقیقات، فناوری و نوآوری رخ دهد همچنین برای دریافت آثار از کشورهای خارجی به طور کامل از اینترنت و به صورت آپلودی استفاده کردیم این کار باعث شد حجم آثاری که به صورت دستی به جشنواره میرسند بسیار کاسته شود و بتوانیم مانند تمام جشنوارهای دنیا جشنواره خود را پیش ببریم.
به گفته وی در بخش انیمیشنهای کوتاه 296 فیلم، انیمیشنهای دانشجویی 130 فیلم، انیمیشنهای تجربی 113 فیلم و انیمیشنهای تبلیغاتی و سفارشی 44 فیلم به دبیرخانه رسیده است.
وی اعلام کرد: امیدواریم از سال آینده ضمن تقویت کیفیت و افزایش آمار آثار بتوانیم جشنواره را حتی برای هنرمندان و پژوهشگران ایرانی هم به صورت اینترنتی برگزار کنیم.
انتهای پیام/