به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خوراکیهای با رنگ مصنوعی
کودکان را «بیشفعال» می کنند.
شمسی جوادی زاده گفت: دانشمندان اثر این رنگهای مصنوعی را مستقیما روی گروههایی از بچههای ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کردهاند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگها میتواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری ،اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.
وی افزود: والدین میتوانند با حذف این گونه
خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد
غذایی و خوراکیهای خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه
این که حذف این خوراکیهای «رنگشده»، هیچ کمبودی در بچهها ایجاد نمیکند، چون
خوراکیهای با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیهای خاصی ندارند.
این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان
کرد: والدین موقع خرید خوراکی های رنگارنگ،
نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیهای و نیز «مواد تشکیلدهنده» آن روی بسته بیندازند.
به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و
کودکانشان، برداشتهاند.
جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی
مغازههای فروشنده لوازم شیرینیپزی اقدام به
فروش رنگهای خوراکی پودری میکنند خاطرنشان کرد: اغلب این
رنگها نهتنها استاندارد و قابل تایید نیستند،
بلکه بهصورت غیربهداشتی تولید و عرضه میشوند. برخی از این رنگها در صنعت
برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده میشوند و برای سلامت فوقالعاده خطرناک
هستند.
او گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینیجات اصرار
به استفاده از رنگهای مصنوعی دارید،
حتما انواعی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل
فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به جای استفاده از رنگهای مصنوعی
سراغ رنگهای طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران،
کاکائو یا رنگهای میوههایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنیهای
خود استفاده کنید