به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن فرهاد بیگی متخصص تغذیه گفت: در حال حاضر شیری که در کارخانه تولید میشود به دو صورت پاستوریزه و استریلیزه ارائه شده و به دست مصرف کننده میرسد.
وی در توضیح شیر استریلیزه اظهار کرد: شیر پاستوریزه تنها سه روز ماندگاری داشته و جوشانده نمیشود ولی شیر استریلیزه در حرارت بسیار بالا جوشانده شده و در بستههای تتراپاک بستهبندی میشود و کاملا عاری از میکروب و دارای ماندگاری بسیار بالا است.
وی تاکید کرد: هیچ نگهدارندهای به این شیرها در کارخانهها افزوده نمیشود و مردم میتوانند با اطمینان کامل این فرآوردهها را مصرف کنند.
بیگی بیان کرد: کارخانهها در خرید شیر به چهار فاکتور مهم توجه کرده و با سنجش میزان بار میکروبی، آنتوبیوتیکها، افلاتوکسین و اسپور قارچ در شیر اقدام به خرید آن میکنند و اگر زمانی میزان این فاکتورها بیش از حد استاندارد بود، کارخانهها از خریدن شیر امتناع کرده و این شیر برگشتی از طرف کارخانهها در بازار آزاد و در لبنیاتیهای سنتی به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه احتمال افزودن برخی مواد به منظور افزایش ماندگاری شیر توسط دامداران و لبنیات سنتی وجود دارد، گفت: یکی از افزودنیهایی که ممکن است به شیر غیر پاستوریزه افزوده شود، جوش شیرین است که با قلیایی کردن محیط، ماندگاری را بالا میبرد.
وی تاکید کرد: باید از دادن شیرهای غیرپاستوریزه و محلی به کودکان امتناع شود، چرا که احتمال آلودگی این شیرها در سطح وسیع وجود دارد که حتی با جوشیدن نیز از بین نمیروند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/