علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد و عضو مرکز تحقیقات گوارش و کیبد بیمارستان شریعتی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه بر خلاف تصور عموم افراد سرطان معده علی رغم شیوع بالا بیشتر در سنین بین 45 تا 70 سالگی بروز می کند، مهمترین علایم هشدار دهنده این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد:
درد سر دل؛ ( این دردها می تواند در هر زمان و حتی در حین بلع غذا نیز اتفاق افتد.)
کاهش بی دلیل اشتها و یا بی میلی به غذا یا انواع خوراکیها
کاهش وزن؛ ( در این حالت وزن فرد به طور غیر طبیعی و کاملا مشهود کم می شود )
گیر کردن لقمه؛ ( حین غذا خوردن فرد با مشکلات آزار دهنده بلع و حتی حالت ماندن غذا در گلو یا سر دل مواجه می شود)
خون ریزی معده؛ ( تقریبا یکی از مهمترین و شایع ترین علامت ها که در اغلب موارد با احتمال گسترش سرطان در بافت معده بروز می کند یا با ایجاد زخم معده اولین جرقه های سرطان معده را روشن می کند.)
وی با تاکید بر اینکه فاکتور های ژنتیکی تاثیر چندانی در بروز سرطان معده ندارند، افزود: مصرف مداوم نوشابه های گازدار یا زیاده روی در مصرف ادویه های تند یا نظایر آن که در فست فود ها بیشتر دیده می شود، می تواند بهترین زمینه را برای انفجار سلولی در بافت نرم معده و بروز سرطان فراهم آورد، موضوعی مهم که حاصل تمدن قرن حاضر است و جوانان نیز باید نسبت به این جریان بیشتر احتیاط کنند.
دلاوری درباره علت پرهیز از مصرف فست فودها و همه محرک های مخرب دستگاه گوارش، اظهار داشت: الگوی اشتباه زندگی و تغییر سبک تغذیه ای و به نوعی قرار گیری انواع غذا و خوراکیهای حاضری با کلی مواد نگهدارنده شیمایی دقیقا همانند قطرات آبی عمل می کنند که پس از سالها می تواند صخره ای را بشکافد و سرطان ایجاد کند.
انتهای پیام /
پس چرا وزارت بهداشت ، و علي الخصوص معاونت غذا و دارو كاري در جهت رفع مضرات ويا پلمپ اين كارخانه هاي مرگ اور نميكند؟
پس چرا وزارت بهداشت ، و علي الخصوص معاونت غذا و دارو كاري در جهت رفع مضرات ويا پلمپ اين كارخانه هاي مرگ اور نميكند؟