فرمانده قرارگاه عملیاتی سیدالشهدا(ع) گفت: یادواره شهدای اطلاعات عملیات نیروی زمینی سپاه در استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری به میزبانی استان اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سردار جواد استکی  امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره برگزاری یادواره شهدای اطلاعات عملیات استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این یادواره، پنجمین یادواره‌ای است که توسط قرارگاه‌های عملیاتی نیروی زمینی سپاه برگزار می‌شود و یادواره شهدای اطلاعات عملیات استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری به میزبانی استان اصفهان برگزار می‌شود.

وی افزود: این یادواره 2 دی ماه سال جاری در حسینه عاشقان ثارالله سپاه با سخنرانی سردار سرلشکر سید یحیی(رحیم) صفوی و حضور خانواده‌های شهدا و اقشار مختلف برگزار می‌شود.

فرمانده قرارگاه عملیاتی سیدالشهدا(ع) با بیان اینکه قرارگاه عملیاتی حضرت سیدالشهدا(ع) جزء 10 قرارگاه نیروی زمینی سپاه در سطح کشور است، تصریح کرد: قرارگاه عملیاتی سیدالشهداء(ع) مأموریت‌های رزمی به ویژه در جنگ سخت و نیمه سخت را بر عهده دارد و استان‌های اصفهان یزد و چهارمحال و بختیاری پوشش می‌دهد، همچنین ارتقاء آمادگی رزم یگان‌های عملیاتی از جمله یگان‌های پیاده، مهندسی، توپخانه، زرهی و غیره از دیگر وظایف این قرارگاه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: از سال 1390 نیروی زمینی سپاه بر آن شدند که یادواره شهدای اطلاعات عملیات یگان‌های مختلف در سطح کشور را برگزار کند چراکه این یادواره، در رابطه با رسته‌های دیگر همچون شهدای ادوات، مخابرات و زرهی برگزار شده اما برای شهدای اطلاعات عملیات که به عنوان یکی از رسته‌هایی تعیین کننده و کلیدی برگزار نشده بود.

سردار استکی بیان کرد: تا کنون 4 یادواره توسط 4 قرارگاه عملیاتی در سطح کشور برای شهدای اطلاعات عملیات برگزار شده و قرارگاه سیدالشهداء استان اصفهان پنجمین یادواره را در سطح کشور برگزار می‌کند.

وی گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، آشنایی نسل جوان با اسطوره‌های دفاع مقدس، تقویت هویت اعتقادی در نسل جوان، بیمه کردن جامعه با برگزاری یادواره‌ها، ترویج روحیه ایثار و فداکاری و مقاومت و جامعه عمل پوشاندن به فرمان فرماندهی کل قوا که فرمودند زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست، از جمله اهداف برگزاری این یادواره به شمار می‌رود. 

فرمانده قرارگاه عملیاتی سیدالشهداء(ع) بیان کرد: استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری با داشتن حدود 450 شهید، بیشترین تعداد شهدای اطلاعات عملیات را تقدیم نظام اسلامی کرده است که به استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری به ترتیب 304، 90 و 53 شهید را تقدیم کرده‌اند، همچنین لشکر 14 امام حسین(ع)، لشکر نجف اشرف، تیپ 44 قمربنی هاشم و تیپ 18 الغدیر بیشترین تعداد شهید را دارا هستند.

وی با اشاره به دیدار با بیش از 90 درصد خانواده شهدای این یادواره تصریح کرد: جمع آوری آثار، خاطرات، وصیت نامه شهدا، تجلیل از خانواده شهدا، مرور زندگی شهید و نقش شهید در دفاع مقدس و تدوین نقش‌ شهدای اطلاعات عملیات در 8 سال دفاع مقدس از جمله اقداماتی است که برای برگزاری یادواره شهدای اطلاعات عملیات اجرا شده است.

سردار استکی با اشاره به انتخاب 33 شهید از 450 شهید اطلاعات عملیات به عنوان شهدای شاخص گفت: این شهدا نقش مؤثری در لشکر، یگان و یا گردان‌های سپاه داشتند، همچنین شهید شاهمرادی معروف به «حنیف»، شهید قجاوند و رفیعی به عنوان شهدای ملی انتخاب شدند که مسئولیت فرماندهی و یا جانشینی اطلاعات عملیای نیروی زمینی سپاه و یا مسئولیت آموزش اطلاعات عملیات را بر عهده داشتند.

وی با بیان اینکه تا کنون 10 کتاب درباره شهدای شاخص به رشته تحریر درآمده است، تصریح کرد: تولید و چاپ کتاب برای هر یک از شهدای شاخص، تولید و نشر 5 کتاب جامع درباره 450 شهدای اطلاعات عملیات 3 استان شامل زندگی نامه، وصیت نامه، پیام‌ها، ابتکارات و خاطرات شهدا، اجرای برنامه‌های هنری و فرهنگی در یادواره، چاپ نشریه «فانوس معبر»، حضور پیشکسوتان اطلاعات عملیات در برنامه‌های رادیویی و تلوزیونی، اجرای حامد زمانی خواننده انقلابی و رونمایی از موسیقی و شعر جدید درباره شهدای اطلاعات عملیات، راه اندازی سایت یادواره و رونمایی از تمبر یادبود از جمله برنامه‌هایی است که در راستای اجرای یادواره برگزار می‌شود. 

فرمانده قرارگاه عملیای سیدالشهداء(ع) با بیان اینکه تلاش می‌شود برنامه‌های یادواره به صورت بومی و از هنرمندان و ظرفیت‌های 3 استان اجرا شود، خاطرنشان کرد: تولید کلیپ ویژه توسط صدا و سیما برای پخش در شبکه‌های استانی و ملی، در نظر گرفتن شعر ویژه برای اجرای حامد زمانی و استفاده از هنرمندان استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری برای اجرای کارهای نمایشی از جمله اقداماتی است که برای یادواره شهدای اطلاعات عملیات در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اهمیت نقش شهدای اطلاعات عملیات در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: می‌توان به جرأت گفت پیروزی و شکست هر عملیات به مأموریت‌های رزمندگان اطلاعات عملیات بستگی کامل داشته و اگر این مأموریت به خوبی انجام می‌شد، عملیات‌ها با موفقیت به پایان می‌رسید.

سردار استکی گفت: رزمندگان اطلاعات علمیات نخستین کسانی بودند که در مناطق عملیاتی برای شناسایی و بررسی امکانات دشمن حضور می‌یافتند و برخی از آنان اسیر شده و به فجیع‌ترین شکل ممکن به شهادت رسیدند. 

وی با اشاره به رشادت‌های رزمندگان اطلاعات عملیات با بیان اینکه رزمندگان اطلاعات عملیات سخت‌ترین کارها را انجام می‌دادند، تصریح کرد: سردار شهید باقری، پایه‌گذار اطلاعات عملیات در سپاه توانست تشکیلات اطلاعات عملیات در رده‌های مختلف سپاه و حتی در نیروهای مسلح را اجرا و در حوزه آموزشی و ارائه ابتکارات نقش مؤثری را در این بخش ایفا کرده‌ است.

فرمانده قرارگاه سیدالشهدا(ع) گفت: در نظر داریم با همکاری شهرداری و دانشگاه هنر اصفهان، طرح‌هایی برای نصب در میدان‌ها برای گرامیداشت شهدای اطلاعات عملیات در نظر گرفته شود البته این اقدام نهایی نشده است.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.