علیرضا دلاوری فوق تخصص و رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان شریعتی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر اینکه کبد چرب هیچ درمان دارویی خاصی ندارد، اظهار کرد: 90 درصد موارد ابتلا به این عارضه ریشه در چاقی و مصرف غذای پر چرب به خصوص فست فودها دارد و اکنون کاهش وزن و رفع کامل چربی های شکم تنها راه کار بهبود کبد چرب است.
وی با تاکید بر اینکه جراحی هایی نظیر لیپو ساکشن یا لیپولیز و برداشتن چربی های شکم و پهلو هیچ تاثیری در بهبودی کبد چرب ندارد، گفت: این اقدامات تنها جنبه زیبایی داشته و صرفا چربی های زیر پوستی را برطرف می کند درحالیکه درمان کبد چرب، نیازمند کاهش چربی های داخل احشاء بدن است.
این فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: تقریبا یک الی دو سال بعد از کاهش وزن و رفع کامل چربی های شکمی، کبد چرب بهبود می بابد در غیر این صورت تغریبا با گذر یک دهه این عارضه تبدیل به سیروز کبدی می شود.
وی با اشاره به کاهش سن ابتلا به کبد چرب و گسترش آن در بین نوجوانان و جوانان بیان کرد: بر خلاف تصور عموم مردم تنها 10 درصد از افراد لاغر دچار این بیماری می شوند که فعلا علت علمی مشخصی ندارد اما برخی تحقیقات از تاثیر فاکتورهای ژنتیکی در آن خبر می دهد.
دلاوری با بیان اینکه چیزی به نام فست فود کم چرب نداریم، اظهار داشت: بالاخره پنیر چرب موجود در تمام فست فودهای گیاهی و نظایر آن، تاثیری مانند سایر فست فودها را برای چاقی بدن ایفا می کنند که در این میان استفاده از درمانهای سنتی برای رفع کبد چرب نیز تاکنون استناد معتبر علمی نداشته ولی این درمان ها برای کمک به کاهش وزن موثر اند.
انتهای پیام /