استفاده از استروئیدها منجر به ناباروری، اختلالات کبدی و خشونت در افراد می شود.

هادی اسماعیلی داروساز بالینی و عضو هیئت علمی علوم پزشکی بهشتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: آندروژن‌ها دسته ای از ترکیبات شیمیایی هستند که به طور طبیعی در بدن تولید می شوند و ساختار اولیه آنها استروئید هست.

وی بیان کرد: از آنجایی که این هورمون ها اثرات آنابولیک دارند، ممکن است به عنوان داروی دوپینگ برای افرادی که علاقه مند به افزایش توده عضلانی و افزایش قدرت مورد استفاده قرار گیرند.

اسماعیلی در خصوص مضرات استفاده از استروئیدها اظهار کرد: استفاده بیش از حد از آنها به صورت خوراکی و تزریقی منجر به عوارضی در ساختار تناسلی و ایجاد علایم ثانویه جنس مونث در آقایان می شود، همچنین به دنبال مصرف آندروژن‌ها قابلیت باروری کاهش پیدا می کند و در مواردی منجر به عقیمی فرد می شود.

این داروساز بالینی درباره استفاده از استروئید در سنین رشد تصریح کرد: مصرف آن در کودکان و نوجوانان منجر به کاهش رشد استخوان ها و کوتاهی قد می شود، همچنین مصرف به صورت حاد استروئید می تواند منجر به تغییراتی در چربی خون شود که این اختلال احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
 
وی ابراز داست: بروز آکنه و ریزش مو در مناطق پیشانی و کف سر و ایجاد خشونت در فرد از دیگر عوارض استروئیدها است که استفاده از انواع خوراکی آن با ایجاد آسیب های کبدی و افزایش آنزیم‌های آن منجر به بروز کبدچرب و سیروز کبدی می شود.

اسماعیلی با تاکید براینکه مقدار زیادی از این آندروژن ها به صورت غیر مجاز و قاچاق وارد کشور می شود، اظهار داشت: متاسفانه مصرف آنها در باشگاه‌های بدنسازی بسیار زیاد است و غالبا از سوی مربیان بدنسازی توصیه می شود که تبعات جبران ناپذیری نظیر ناباروری را برای افراد به همراه دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.