مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری فرآوری و نگهداری سیب زمینی در اردبیل گفت: شتاب صادرات سیب زمینی در گرو برند و مدیریت مناسب بازرگانی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبنگاران جوان از اردبیل؛ حمید رضا شاه محمدی در جریان بازدید از مراکز نگهداری سیب زمینی در استان اردبیل با اعلام این مطلب افزود: مشکلات عمده و عدیده ای در خصوص بهبود زنجیزه عرضه سیب زمینی در کشور وجود دارد، از جمله نوسانات عرضه و تقاضا و در نتیجه ناپایداری و نوسان قیمت این محصول رو به رو هستیم که همین معضل باعث می شود تا کشاورز سیب زمینی کار هیچ گونه امنیت روحی و روانی در خصوص فروش محصول خود به قیمت مناسب ندارد و همین موضوع باعث می شود زراعت سیب زمینی از ریسک بالایی به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن قیمت آن برخوردار باشد.

وی گفت: تولید محصولات کشاورزی در داخل کشور بازار محور نیست و از طرف دیگر جهانی شدن تجارت مشکلات عدیده ای را برای تولید کنندگان داخل کشور فراهم آورده است زیرا تولید کنندگان می بایست محصول خود را از لحاظ کیفی به گونه ای ارتقاء دهند که با محصولات جهانی رقابت کند و از طرف دیگر قیمت عرضه این محصول نیز نسبت به قیمت جهانی آن پایین باشد، در حالی که عملاً در طی سال های گذشته با چنین وضعیتی رو به رو نبودیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری فرآوری و نگهداری سیب زمینی افزود: شاخص قیمت غذا و محصولات کشاورزی در ایران سال به سال در حال افزایش است، در حالی که قیمت جهانی همین محصولات کشاورزی رو به کاهش است؛ بنابراین وضعیت نه تنها نمی توانیم محصولی به خارج از کشور صادر کنیم، بلکه اگز مرزها را برای واردات محصولات کشاورزی خارجی باز کنیم، مطمئناً محصولات تولیدی داخلی متحمل ضررهای هنگفتی خواهد شد.

ناصری با اشاره به زنجیزه عرصه سیب زمینی در کشور افزود: تأمین کننده، تولید کننده، و اسطه، انبار، عمده فروش ها و در نهایت خرده فروش ها و مصرف کننده ها این زنجیره را تشکل می دهند و به عبارت دیگر این عوامل دست به دست هم می دهند تا سیب زمینی به دست مصرف کننده برسد.

وی گفت: اگر در این زنجیره تولید برند سازی نداشته باشیم، طبیعتاً محکوم به نابودی هستیم و توان رقابت با غول های تجارت جهانی را نخواهیم داشت بنابراین لازمه موفقیت در صادرات و تجارت برندی بودن این است که بزرگ باشیم و این نکته را همیشه به خاطر بسپاریم که رقابت در بازارهای جهانی و داخلی بدون برند منجر به شکست است.

وی با اشاره به ضایعات محصولات کشاورزی در داخل کشور افزود: متاسفانه در پرتقال ۲۰ درصد، نارنجی ۳۱ درصد، لیموشیرین ۲۶ درصد، سیب زمینی ۲۰ درصد و جو ۱۰ درصد ضایعات داریم که این خود معضل مهمی در خصوص بهبود زنجیره عرضه محصولات کشاورزی محسوب می شود؛ زیر این ضایعات از یک طرف هزینه تولید را بالا می برد و از طرف دیگر با قیمت بالایی به بازار عرضه می شود که قابل رقابت با قیمت جهانی این محصولات نیست؛ در نهایت آنچه عاید تولید کننده می شود، ضرر وزیان و دلسردی از کاری است که انجام می دهد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار