برگشت اسید معده به حلق موسوم به ریفلاکس یا ترش کردن موجب التهاب تارهای صوتی و دو رگه شدن صدا می‌شود.

مهدی صابری فیروزی عضو هیئت علمی پژوهشکده گوارش و کبد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: یکی از مهم ترین بیماری های شایع گوارشی در زمینه لوله گوارش "ریفلاکس" یا "ترش کردن" نام دارد که همان برگشت اسید معده به مری است.

صابری بیان کرد: درد و سوزش سر دل، زیر جناغ سینه یا احساس گیر کردن لقمه در گلو از علائم برگشت اسید معده است که معمولا این بیماری عوارض جدی به همراه ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: اصلی ترین علت ایجاد ریفلاکس رژیم غذایی نامناسب، افزایش وزن، کاهش فعالیت و نحوه زندگی ما است که موجب ایجاد این عارضه می شود.

وی عنوان کرد: خوردن آب بین غذا می تواند موجب افزایش حجم معده و تشدید ریفلاکس شود، صرف آب خوردن میان غذا نمی تواند خطری داشته باشد اما در بیماران گوارشی موجب تشدید علائم می‌شود.

صابری تاکید کرد: برگشت اسید از معده به مری می تواند سبب ایجاد زخم های مری شود، همچنین کسانی که دچار ریفلاکس شدید معده هستند ممکن است در خواب این ریفلاکس از معده به مری برگردد و برگشت اسید به نای و حلق می تواند تارهای صوتی را تحت تاثیر قرار دهد و علائم گوش و حلق و بینی ایجاد کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه برگشت اسید معده به حلق موجب التهاب تارهای صوتی و دو رگه شدن صدا می شود، تاکید کرد: در افراد چاق نیز پس از کاهش وزن و داشتن رژیم غذایی مناسب، استفاده از دارو کاهش دهنده اسید توصیه می شود.   

وی یادآور شد: ریفلاکس بیشتر روی کیفیت زندگی بیمار تاثیرگذار است و اصولا بیماری خطرناکی نیست و افراد مبتلا به ریفلاکس اگر در نحوه زندگی خود تغییر ایجاد کنند حتی گاهی بدون نیاز به دارو قابل درمان هستند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.