از این برج در حاضر جداره غربی متصل به برج و قسمت محدودی از بنای قلعه با فاصله تقریبی 40 متر از برج باقیمانده و بقیه تقریبا تخریب شده است.
در این مکان قلعهای بوده با چهار برج دیده بانی که طی زمانهای گذشته و به علت عدم توجه، سه برج آن تخریب شده و تنها یک برج باقی مانده است که این برج نیز متاسفانه 60 درصد تخریب شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی چادگان اظهار داشت: با پیگیریهای صورت گرفته، این برج در شورای ثبت استان به تصویب رسید که نسبت به ثبت این آثار و همچنین مرمت و بازسازی آن اقداماتی انجام شود، انتظار داریم مردم نیز در امر بازسازی همکاریهای لازم را داشته باشند تا این اثر تاریخی بازسازی شود.
نوراله عبدالهی بیان داشت: برج کاوه دارای حجم استوانهای کاهنده با قطر پایه 6.80 متر (مساحت 36 متر مربع) و ارتفاع نهایی 10.04 متر از معبر مجاور بوده است که قطرآن در بالا به حدود 3 متر کاهش مییابد و ضخامت جداره در ارتفاع حدود 180 سانتی متر است، مصالح استفاده شده در بنا خشت است که با ملات گل به هم چسبانده شدهاند.
وی گفت: برج مراقبت مشهد کاوه با این ارتفاع و این قطر در شهرستان چادگان بی نظیر است و مانند ندارد و یکی از آثاری است که گوشهای از نحوه مناسبات سیاسی و حکومتی را بیان میدارد.
عبدالهی اظهار داشت: پرونده برج مشهدکاوه آماده شده و در روند ثبت است و به عنوان آثار جزو نیاز به مرمت به مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان اعلام شد و در نوبت مرمت قرار گرفته است.
این برج در مکانی قرار دارد که
مردم و دانشآموزان تردد روزانه دارند که اگر مرمت و بازسازی نشود امکان
حادثه و فروریختن در فصل زمستان و بارندگی زیاد است.
انتهای پیام/م
ولی فقط مشکل مردم مشهدکاوه تخریب شدن
برج تاریخی این روستا نیست
اگه میشه به مسولین بفهمونین ک مقبره اسطوره
ایرانیان کاوه آهنگر نیز در این روستا قرار گرفته
تا رسیدگی کنند