خانه های مجردی و میل برخی جوانان به زندگی در چنین خانه هایی از معضلاتی به شمار می رود که به تدریج بستر لغزش و دچار شدن به انحرافات و ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی را در میان برخی اقشارِ این طیف(جوانان) تشدید می کند.

اگر مجردی زندگی می کنید، بخوانید/جوانانی که فردیت را جستجو می‌کنندبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،میل به زندگی مجردی در طول سالیان اخیر در میان برخی جوانان بیش از گذشته به چشم می خورد.

به واقع اگر در گذشته حضور در کنار خانواده به عنوان یک عُرف پذیرفته شده و ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رفت،در دوران کنونی هستند جوانانی که رغبت و تمایل چندانی به این امر نشان نمی دهند و بعضا تلاش می کنند با صرف هزینه هایی نسبتا سنگین از خانه و خانواده خویش فاصله بگیرند و زندگی انفرادی را در پیش گیرند.

کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح زوایای پیدا و پنهان شیوع زندگی مجردی در میان برخی جوانان اظهار داشت:ریشه اصلی بروز چنین رفتارهایی را باید در نارضایتی از محل و محیط زندگی جستجو کرد که البته این نارضایتی بعضا به برخی از مطالبات و خواسته هایی معطوف می شود که اساسا در چارچوب هنجارها،قوانین و ضوابط تعریف شده در جامعه ایرانی قابل تعریف نبوده و نخواهد بود.

وی افزود:به واقع باید گفت برگزیدن زندگی مجردی یا حضور در خانه های مجردی یا برای فرار از شرایط موجود است و یا برای به دست آوردن آنچه که در محیط خانه و خانواده قابل حصول نخواهد بود.

جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:مطالعات و بررسی های میدانی موید این واقعیت است که یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز برخی انحرافات و ناهنجاری های رفتاری و اجتماعی در جوانان ریشه در زندگی مجردی و یا حضور در خانه های اینچنینی دارد.

شرافتی گفت:نظارت ضعیف از بارزترین آسیب ها و مخاطرات خانه های مجردی محسوب می شود که البته این تهدید به زعم برخی جوانان،فرصتی ویژه به شمار می رود که می تواند در چارچوب و قالب آن به برخی از خواسته ها و امیال خویش دست یابند.

*شرایط سخت و دشوار محیط خانواده،عاملی برای تمایل به زندگی مجردی

جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:بخش قابل توجهی از جوانانی که به زندگی مجردی و حضور در چنین خانه هایی اصرار می ورزند مشمول افراد،گروه ها و طیف هایی می شود که عموما از خانه گریزانند و به واقع پدر،مادر،خواهر،برادر و در یک کلام شرایط محیطی حاکم بر خانه پدری،محیطی غیر قابل تحمل را برای این گروه از جوانان ایجاد کرده که علیرغم برخی از سختی ها و کاستی های زندگی مجردی،اما ترجیح می دهند این نوع و شیوه خاص از زندگی را تجربه کنند و بعضا برای استمرار آن نیز تلاش می کنند.

شرافتی عنوان کرد:درکنار این افراد،برخی از گروه ها و طیف ها در میان جوانان جامعه در صدد هستند با حضور در چنین محیط هایی،قید و بندها و هنجارهای حاکم بر جامعه را بشکنند و مطابق امیال و تمایلات خویش زندگی کنند.

وی افزود:در این میان نقش شبکه های ماهواره ای در ترویج زندگی غربی و الگو برداری جوانان از چنین شیوه های خاصی از زندگی در شیوع این پدیده بسیار تاثیرگذار است زیرا اساسا این نوع خاص از زندگی،برگرفته از الگوی غربی است که در نقطه مقابل زندگی جمعی و حضور در کنار خانه و خانواده قرار می گیرد.

*تجرد،بستر ساز سستی کانون و بنیان خانواده

امیر خلیفه،محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح تبعات و عوارض زندگی مجردی و شیوع آن در میان برخی جوانان گفت:میل به فاصله گرفتن از کانون خانواده و تلاش برای زندگی مجردی،موید تلاشی است که جوان یا نوجوان برای اثبات فردیت خویش به کار می گیرد تا با اتکای به این سبک خاص از زندگی،به زعم وتعبیر خود به استقلال خویشتن قوام بخشند.

وی افزود:فاصله گرفتن فرزندان از کانون خانواده با اتکای به شیوه های نامتعارف همچون زندگی مجردی در فرهنگ ایرانی پذیرفته شده نیست زیرا یکی از پایه ها و ستون های اصلی زندگی در خانواده ایرانی از دیرباز به دور هم بودن اعضای خانواده و عدم انشقاق،شکاف،گسست و فاصله گرفتن از یکدیگر استوار بوده است.

خلیفه عنوان کرد:ظهور و بروز رفتارهای پرخطر، اعتیاد، بزه، انحرافات اخلاقی و اجتماعی از نمونه تهدیداتی است که بصورت بالقوه جوانان و نوجوانان را در خانه های مجردی تهدید می کند.

محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی در تشریح راهکارهای مهار و کنترل این پدیده گفت:در صورت پذیرفتن این اصل که مجموعه ای از عوامل درونی و بیرونی در شیوع این پدیده تاثیرگذار خواهد بود،اقدامات و تدابیر پیشگیرانه نیز در دو حوزه درون خانوادگی و برون خانوادگی قابل بررسی و ارزیابی به نظر می رسد.

وی افزود:تفاهم،درک متقابل اعضای خانواده، تعامل سازنده و جاری و ساری بودن نشاط و روحیه مشارکت جمعی درکانون خانواده و باور توانایی های جوانان و نوجوانان و تشویقِ به تقویت استعداد های نهان و هویدا در آنها از مولفه های تعیین کننده ای محسوب می شود که میل و رغبت جوانان را برای اتخاذ چنین تصمیماتی به حداقل ممکن کاهش می دهد.

خلیفه گفت:عوامل برون خانوادگی همچون تبلیغات گسترده ماهواره ها و الگو برداری از شیوه زندگی غربی از دیگر عوامل و دلایلی است که باعث انحراف برخی جوانان و نوجوانان و تمایل برای شیوه های خاص از زندگی همچون مجردی خواهد شد.

محقق و پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد:آموزش صحیح، اجتماع پذیری، تقویت روابط عاطفی میان اعضای خانواده، تفاهم، برنامه ریزی اصولی برای غنی سازی اوقات فراغت،پرهیز از سرکوب نوجوانان و جوانان و تلاش برای یافتن توانایی های فردی و فرصت سازی برای عرضه و بروز آن از سوی جوانان و نوجوانان از عوامل موثری است که می تواند در پیشگیری از بروز چنین پدیده های نامیمونی موثر و تعیین کننده محسوب شود.

وی در خاتمه یادآور شد:البته بعضا بروز شرایطی خاص در مقاطعی از زندگی همچون دوران تحصیل و یا اشتغال جوانان،ایجاب می کند که نه با میل و رغبت بلکه به اقتضای شرایط کاری یا تحصیلی فرد زندگی مجردی را بر می گزیند که البته باید این امر را از تمایل برای زندگی مجردی در حال عادی و معمول جدا کرد که البته در صورت عدم توجه،دقت نظر و سالم سازی محیط زندگی،این شیوه از زندگی با اقتضائات مورد اشاره نیز می تواند بصورت بالقوه مسبب آسیب ها و مخاطراتی فراوان شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۰۷:۳۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۵
بایدشرایط ازدواج براجوونافراهم بشه نبایدبزاریم که این تنهایی هاعادی بشه درکشورمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
الحمدالله....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
من مجردم 34 سالمه.......بخدا اگر از من باشد باید جوان 25 سالگی زن بگیره...من واقعا به فکر خودم نیستم حتی به فکر همسرم هم نیستم اگر ازدواج کنم فقط به فکر اینده فرزندم هستم...
Germany
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
39سالگی ازدواج کردم ...پول هامو جمع کردم با عنایت خداهم به موقع پول دیگری رسیدوخانه خریدم وازدواج وحالا دوتا پسر دارم ....حالا بازنشسته ام وبچه داری ومدرسه وخانمم هم خانه دارشد(حقوقی ندارد).....چون مستاجر نیستیم به سختی زندگی می کنیم ....مسافرت 9ساله کنسله !آخر برج کم می آوریم ....اما حرفم اینه متاهلی بهتره !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
مسئولان چه کردند برای جوانان ؟ اشتغال زایی کردند ؟ بازار کار را مهیا کردند ؟ کارخانه های بسته شده بعلت رکود را راه اندازی کردند ؟ پیرمردها را بازنشسته کردند و جوانان را جایگزین ؟ ازمون استخدامی دادم از سیل جمعیت جوان متقاضی بهت زده شدم !!! تمام هم دانشگاهی ها و هم خدمتی ها رو دیدم بیکار و افسرده و مجرد !!! جوان با چه دلگرمی ازدواج کند ؟ جوانان مسئولین ایا مشکلات ما را دارند ؟ بیکارند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
راستش من پول و خونه و ماشین و شغل هم دارم ولی بخاطر شکست عشقی سختی که خوردم دیگه قید متاهلی رو زدم
United States of America
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
داداش اگه شرایط ازدواج جور بشه،و سخت نباشه،کسی مجرد زندگی نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
دیگه چیکار کنیم سنمونم از 31 گذشته و نه شغل درست و ثابتی داریم نه بیمه و کلا اگه الان بگن بمیر فکر کنم به صرفه تر باشه حداقل ما که میدونیم هیچ آینده روشنی مقابلمون نیست مرگ با حداقل گناه بهترین گزینس آدرس اعزام به سوریه رو بدین حداقل شهید بشیم ما حتی اون شانس رو هم نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
شرمنده هاااااا
شهادت لیاقت میخواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
فقط زندگیه متاهلی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
برای چی علامت تعجب زدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
کار=ازدواج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
چرا ی پسر تو این جامعه نمیتونه ازدواج کنه این ازدواج نکردنا واسه ی بچه پولداره ک از خوشی زیاد ازدواج نمیکنن مگه نه ما بدبختا از نداشتن پول کار و چیزای دگ ازدواج نمیکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
اگه بخوای کار هست .فقط توقعت زیاد نباشه.هر چقدر که فکرت کار کنه پول در میاری.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
عزیز محترم متفکر : در بیشتر جاها و در بیشتر مشاغل حداکثر حقوق 800/000 شاید با بیمه در حالت خوش بینان تر 1/000/000 بدون بیمه هست ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
کار= مسکن= ازدواج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
وقتی کار نباشه چطور میتوانیم ازدواج کنیم ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
شرایط ازدواج رو فراهم کنید بعد ببینید کی دنبال خونه مجردی میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
ببخشیدمگه خونه مجردی جای ازدواج رومیگیره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
اول کار برای جوان ها محیا بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
سلام واقعا تشکر میکنم به فکر جوانها هستید من شغل دارم دارمد دارم پول دارم خونه دارم الان فهمیدم باید ازدواج کنم!واقعا متاسفم برای خودم و جوانهای کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
توکه شغل داری پول داری خونه داری به حال خودت تاسف بخورکه تاحالاازدواج نکردی ماهم اگریه پارتی داشتیم شغل وپول و...جورمیشدمجردنمی موندیم.
Saudi Arabia
بهونه
۱۵:۱۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
ممنون که حرف دلت را با کنایه دو پهلو بیان کردید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
این از مشکلات جامعه ی ماست ک جوونا نمیتونن به خاطر شرایط ازدواج کنن وبعدشم هزار تا مشکل دیگ.وگرنه کیه کی دلش نخاد.
کو کار.کو درآمد.کو خونه..خب اگ نباشه چجوری کسی بره ازدواج کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
با این خرج ها و کرایه خانه های بالا که نمیشه ازدواج کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
مجردی و متاهلی مشکلات خاص خودش رو داره اما منطق میگه در این دوره زمونه زندگی متاهلی بسیار طاقت فرسا تر و اعصاب خورد کن تر از زندگی مجردی است. کافیست به چهره متاهل های 3 تا 35 ساله بنگرید و ببینید چقدر از همسالان مجرد خود شکسته تر شده اند
United States of America
ناشناس
۱۱:۰۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
نه کار هست نه مسکن هست همه چیز گرونه
Netherlands
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
مجردی خیلی هم خوبه.نه مشکل اجاره خونه،..ی کارثابت داشته باشی و خرج خودتو دربیاری مجردی خیلیم عالیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
اینهایی که مخالفن برای چیه؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۰ دی ۱۳۹۷
منم یه دخترم هر چند یه وقتایی نیازهای عاطفی بهم فشار میاره اما اگر شغل و پول داشتم یه خونه مجردی میگرفتم و با آرامش زندگی میکردم تمام وفتمو با کتاب و ورزش و هنر پر میکردم. مشکل اینجاست که پول ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
جوون شغلش کجا بود پولش کجا بود که ازدواج کنه من حاضرم ازدواج کنم ماهی چهارصد تومنم درامدم نیست چهارصد تومنو بخوریم یا اجاره بدیم؟ اجاره خونه بالای ششصد تومنه خب چجوری ازدواج کنم؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۵
من از مجردی لذتی نمیبرم.اما چکارکنم که ازدواج و انتخاب سخت شده است.
آخرین اخبار