به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی تلگراف در گزارشی به قلم "روث شرلوک" نوشت: "دونالد ترامپ،" نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با کلاه سفید و قرمز بیسبال خود شعار "آمریکا را بار دیگر قدرتمند کنیم" را سر داد. ظاهرا رای دهندگان آمریکایی شعار وی را باور کردهاند زیرا سرانجام وی به ریاست جمهوری آمریکا رسید.
ترامپ مدعی شده بود اگر وی به کاخ سفید راه یابد بدون شک هوادارانش شاهد یک پیروزی بزرگ خواهند بود تا جاییکه از این پس دیگر تکرار پیروزیها برایشان یکنواخت میشود.
ترامپ در سخنرانی ماه گذشته برنامهای از 100 روز نخست ریاست جمهوری خود ارائه داد و مدعی شد وی در صورت شکست دادن "هیلاری کلینتون،" رقیب دموکرات خود، فرصت جشن گرفتن بابت پیروزی را نخواهد داشت زیرا از نخستین روز ورود به کاخ سفید کارهای زیادی برای انجام دادن دارد.
تلگراف به اقدامات احتمالی ترامپ در 100 روز نخست ریاست جمهوری اشاره کرد و آنها را در دستهبندیهای جداگانهای قرار داد:
مهاجرت
اظهارات جنجالی ترامپ درمورد مهاجرت به مشخصه بارز کمپین انتخاباتی او تبدیل شد. ترامپ با مشاهده واکنشهای مردمی نسبت به اظهارات جنجالیاش تلاش کرد اندکی در این باره نرمتر سخن بگوید. وقتی کارشناسان اقتصادی هشدار دادند بیرون کردن مهاجران از کشور موجب بروز خلاء در میان طبقه کارگر میشود، ترامپ حرف خود را پس گرفت و دیگر از اخراج مهاجران سخنی به میان نیاورد. اقتصاد آسیبپذیر آمریکا قادر به از دست دادن طیف گستردهای از کارگران نیست و ترامپ نمیتواند این تعداد از کارگر پناهجو را از آمریکا اخراج کند. ترامپ در تصحیح اظهاراتش بیان کرد پناهجویان با سوابق قضایی و دارای پروندههای جنایی را از کشور اخراج خواهد کرد.
موضوع ساخت دیوار میان مرز آمریکا و مکزیک نیز امری نیست که ترامپ بتواند در روز نخست به کاخ سفید کاری برای آن انجام دهد. ترامپ هیچگاه درباره جزئیات ساخت این دیوار توضیحی ارائه نداد.
اصلاحات گسترده در واشینگتن
دونالد ترامپ در یکی از سخنرانیهایش اظهار داشت وقتی وارد کاخ سفید شود "سیفون فساد را در واشینگتن میکشد". به این معنی که با فساد سیاسی ریشهدار در واشینگتن مقابله خواهد کرد.
ترامپ در یکی از جنجالیترین سخنرانیهای انتخاباتیاش گفته بود با فساد و قدرت نفوذ برخی جریانهای ذینفع به شدت مقابله خواهد کرد. وی سپس به هواداران قول داد از این پس دولت آمریکا درکنار مردم و به نفع آنها کار میکند.
ترامپ در نظر دارد با تغییر قانون اساسی آمریکا مدت حضور تمام نمایندگان را در کنگره محدود کند و برای مقامات کاخ سفید و کنگره ممنوعیت 5 ساله ادامه فعالیت سیاسی هنگام ترک پستهایشان قرار دهد.
ترامپ قصد دارد تعداد مقامات دفتری دولت را در واشینگتن کاهش دهد. البته این طرح شامل حال بخشهای نظامی، امنیت عمومی و بهداشت عمومی نخواهد شد.
تجارت
انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا سنت دیرینه جمهوریخواهان را در ارتباط با تجارت آزاد به کلی برهم میزند. ترامپ طرفدار بستن مرزهای آمریکا است و بعید به نظر میرسد از توافقهای تجارت آزاد استقبال کند.
ترامپ به صراحت اعلام کرد خواستار مذاکره مجدد با کانادا و مکزیک درباره توافقنامه موسوم به "تجارت آزاد آمریکای شمالی" است. احتمالا ترامپ مشارکت آمریکا در توافقنامه تیپیپی (شراکت ترنس-پسیفیک) را لغو خواهد کرد. این توافقنامه فرصت تجارت آزاد میان 12 کشور را فراهم میکند.
سیاست خارجی
ترامپ در یکی از سخنرانیها گفته بود اگر رئیس جمهور آمریکا شود تعهد نمیدهد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پایبند باشد. ترامپ در این باره گفت: آمریکا فقط به کشوری کمک خواهد کرد که به تعهدات خود در قبال متحدان عمل کرده باشد.
این دیدگاه مانند دوران جنگ جهانی دوم است. آن زمان یک نامزد انتخاباتی در آمریکا برای نخستین بار اعلام کرد آمریکا فقط از متحدان کلیدی خود حمایت خواهد کرد.
این نظر ترامپ که معتقد است "آمریکا در اولویت قرار دارد" میتواند به خروج نظامیان آمریکایی از اروپا و آسیا منتهی شود. اگر متحدان آمریکا در اروپا و آسیا قادر به حمایت از شهروندان آمریکایی نباشند، ترامپ نیز وظیفهای در قبال حمایت از این کشورها احساس نمیکند.
او درمورد سوریه هم دیدگاه جالبی دارد. ترامپ معتقد است حتی اگر "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، را یک دیکتاتور بدانیم، ماندن او بر سر قدرت به مراتب بهتر از واگذاری قدرت به دست شورشیان و تروریستها است.
انرژی و محیط زیست
در یک اظهار نظر مایوسکننده، ترامپ اعلام کرد آمریکا دیگر پس از این کمک چند میلیارد دلاری را به سازمان ملل متحد در جهت توسعه برنامههای تغییرات اب و هوایی لغو خواهد کرد.
ترامپ گفت به جای اعطای چندین میلیارد دلار به سازمان ملل، این پول را صرف پروژههای زیرساختی در آمریکا خواهد کرد.
ترامپ قول داد قوانین سختگیرانه بر استخراج نفت را در آمریکا لغو خواهد کرد و بر تولیدات نفت و گاز این کشور میافزاید.
پاک کردن نام اوباما از کتابهای تاریخی
یکی از نخستین کارهایی که ترامپ پس از رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا انجام میدهد، پاک کردن تمام نشانهها و آثار برجای مانده از "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، است. ترامپ بارها تاکید کرده است به محظ ورود به کاخ سفید تمام آنچه به دست اوباما امضا شده یا هر توافقنامهای که به پیشنهاد وی مطرح شده است را باطل اعلام میکند.
"استفان مور،" مشاور کمپین انتخاباتی ترامپ، در این باره گفت: حدود 25 طرح و قانون از دوران اوباما وجود دارد که ترامپ بلافاصله انها را لغو میکند و حتی برعکس آنچه اوباما امضا کرد را انجام خواهد داد. کاغذهای زیادی برای ابطال وجود دارد تا آثار برجای مانده از دوران اوباما کاملا محو شود.
یکی از طرحهایی که اوباما تلاش زیاد برای تصویب ان کشید "اوباما کِر" یا "خدمات سلامت اوباما" بود. در این طرح 12.7 میلیون آمریکایی تحت پوشش درمانی قرار میگیرند. منتقدان میگویند این طرح شرکتهای بیمه را به گرفتن حق بیمه بیشتر از مردم ترغیب میکند و کمکهای دولتی در حاشیه قرار میگیرد.
ترامپ طرح سلامت دیگری را با نام "حساب پسانداز بهداشت" برای شهروندان آمریکایی درنظر گرفته است. در این طرح، ایالتهای مختلف قدرت بیشتری برای مدیریت کمکهای نقدی دولت و هزینه کردن آنها در بخش سلامت دارند. زمانیکه از ترامپ پرسیده شد این طرح چه تفاوتی با طرح "اوباما کِر" دارد و خواستار شرح جزئیات آن شدند، نامزد جمهوریخواه مثل همیشه پاسخ داد: به من اطمینان کنید.صبر داشته باشید...
انتهای پیام/
پس كاش مي شد ازين ور هم احمدي نژاد ميتونست بياد...
كاش حداقل جليلي بياد تا از اين ترامپ نترسه و امتيازي و چيزي بهش نده و جلوش وايسته.