به گزارش گروه
استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛کیوان کاشفی ادامه داد: از سال 1392 ما صادرات سه میلیارد دلاری را داشتیم و بجز سال 1393 که اوج حضور داعش در عراق بود و کاهش صادرات داشتیم، در تمام این چهار سال از رقم سه میلیارد دلار فراتر نرفتهایم.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران تخصیص مشوقهای صادراتی، پرداخت کمک هزینه برای حضور در نمایشگاه و همچنین تبادل هیاتهای تجاری را از جمله مواردی دانست که میتواند به رشد صادرات استان کمک کند. ما در کرمانشاه 1200 نفر داریم که کارت بازرگانی فعال دارند و آموزش این افراد ظرفیت خوبی را برای توسعه تجارت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه به نظر نمیرسد به این زودی شاهد بهرهبرداری از واحدهای تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری عظیم در استان باشیم، تاکید کرد: باید واحدهای موجود که دارای توان صادراتی هستند را شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
به گفته این مسئول، با وجود سه واحد پتروشیمی در استان کرمانشاه فقط پتروشیمی اوره و آمونیاک صادرات انجام میدهد و چون دفاتر دو پتروشیمی دیگر در تهران است عمده کارهای خود را از استانهای دیگر انجام میدهند که به این بخش نیز باید توجه شود.
کاشفی بر لزوم راه اندازی دفاتر تجاری در عراق نیز تاکید کرد و گفت: ما در بسیاری از کشورهای CIS دفاتر تجاری داریم، اما در عراق که شش تا هفت میلیارد دلار صادرات به آن انجام میدهیم، هنوز دفتر نداریم.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران بخشی از هزینههای راهاندازی یک دفتر در بغداد را تقبل کرده، تصریح کرد: راهاندازی این دفتر 700 تا 800 میلیون تومان در سال بیشتر هزینه ندارند و در مقابل رقم تجارتی که با عراق داریم، قابل توجه نیست.
انتهای پیام/ح