به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی تری هاگر؛ درختان یکی از قدیمی ترین موجودات زنده روی کره زمین هستند که قدمت آنها به عصر آهن و دوره ساخت اهرام مصر باز می گردد. هرچند دانشمندان معتقدند رشد درختان سابقه ای طولانی روی کره زمین دارد. آنها در بررسی های خود موفق به شناسایی عمر جنگلهای جهان شده اند و پیرترین جنگلها در گوشه و کنار جهان را معرفی کرده اند.
در ادامه با قدیمی ترین و پیرترین جنگلهای جهان آشنا شوید:
جنگل ملی تونگاس (Tongass) در آلاسکا
جنگل تونگاس در مساحتی به وسعت 16 میلیون و 800 هزار جریب از مناطق دست نخورد و بکر کره زمین محسوب می شود. این جنگل بیش از 800 سال قدمت دارد و پوشش گیاهی آن به جنگلهای گرمسیری شباهت دارد.
جنگل وای پوآ (Waipoua Forest) در نیوزلند
این جنگل بیش از 2300 سال قدمت دارد ولی با ورود اروپایی ها به این منطقه در قرن 19 میلادی بخش از آن از بین رفته است. پوشش گیاهی این جنگل را درختان کاج تشکیل می دهند که بلندترین آن 45 متر است و "خداوند جنگل" نامیده می شود.
جنگل دین تری (Daintree) در استرالیا
این جنگل در منطقه ای به وسعت 1200 کیلومتر مربع قرار دارد و عمر آن بیش از 180 میلیون سال تخمین زده می شود. به باور دانشمندان این جنگل ده هامیلیون سال پیرتر از جنگلهای انبوه آمازون است. پوشش گیاهی این جنگل استوایی است و هزاران گونه جانوری در آن زندگی می کنند. 65 درصد جانوران آن انواع خفاش و پروانه هستند. تاکنون 12 هزار گونه حشره در این جنگل کشف شده است.
جنگل یوکوشیما (Yakushima) در ژاپن
عمر این جنگل به 7 هزار سال می رسد و عمده پوشش گیاهی آن درختان بامبو و گیاهان مناطق سرد و مرطوب هستند. این جنگل در سال 1993 به ثبت یونسکو رسید.
جنگل بریسل کان (Bristlecone) در کالیفرنیا
این جنگل در ارتفاع 3 هزار متری از سطح دریا قرار دارد و عمر آن به 4841 سال می رسد. عمده پوشش گیاهی این جنگل درخت کاج است.
جنگل بیالاویزا (Białowieża) در لهستان و بلاروس
این جنگل در مساحتی به وسعت 580 مایل مربع در مرز لهستان و بلاروس واقع شده است و درختانی با عمر هزار سال درآن یافت می شود. این جنگل به ثبت سازمان میراث جهانی رسیده است و تاکنون بیش از 59 گونه پستاندار، 250 گونه پرنده، 13 دوزیست و 12 هزار گونه بدون مهره کشف شده است.
جنگل تارکین (Tarkine) در تاسمانی استرالیا
این جنگل انبوه بیش از 300 میلیون سال قدمت دارد و به واسطه زیستگاه گونه های خطرناک جانوری و گیاهی به رعبآورترین جنگل جهان معروف است. متاسفانه بیش از سه چهارم جنگل از بین رفته است و باقی مانده آن تحت حفاظت قرار دارد.
جنگل کاکامگا (Kakamega) در کنیا
این جنگل به وسعت 90 مایل مربع یکی از قدیمی ترین جنگلهای جهان است. عمر برخی از درختان انجیر این جنگل به 700 سال می رسد. بیش از 300 گونه جانوری در این جنگل به ثبت رسیده است. متاسفانه در 40 سال اخیر بیش از نیمی از این جنگل نابود شده است.
انتهای پیام/