رئیس سازمان ملی استاندارد ایران استاندارد را از اهرم های اصلی توسعه پایدار دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ؛ نیره پیروزبخت در مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد که در اراک برگزار شد، یکی از اهرم‌های اصلی توسعه پایدار را استاندارد دانست و گفت: کیفیت زیربنای موفقیت پایدار است.
پیروز بخت افزود سالانه ۲۵۰۰ میلیارد دلار تجارت برند حلال در دنیا انجام می‌شود، اما سهم ایران در این حوزه نزدیک به صفر است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری افزود : در بند ۲۴ آن به توسعه پوشش استاندارد برای همه محصولات داخلی و ترویج آن تاکید شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: همه کالاها باید مشمول مقرارت استاندارد شوند، اما نه به زور و با الزام حاکمیت.
پیروزبخت با اشاره به بند ۳۰ سیاست‌های ابلاغی توسط رهبری در مورد برنامه ششم توسعه بیان کرد: در این بند کیفیت نقش فراتری از تدوین استانداردها دارد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت:یک سوم تدوین استانداردهایی که در عمر ۵۶ ساله سازمان ملی استاندارد تدوین شده در این مدت سه ساله تدوین شده است.
پیروز بخت گفت: حدود ۳۰ هزار استاندارد تدوین شده است که تدوین نزدیک به ۱۱ هزار مورد از آنها مربوط به سه سال اخیر است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ضمن تاکید بر شدت بخشیدن بر نظارت بر سطح بازار به غیر از بازرسی از واحدهای تولیدی، عنوان کرد: در این مدت از حدود یک میلیون واحد صنعتی بازرسی شده است.
وی گفت: در این مدت دو میلیون و ۵۰۰ هزار سیلندر گاز مایع بازسازی و نوسازی شده است.
پیروزبخت با بیان اینکه عهد مدیریت جهادی را بسته‌ایم، خاطرنشان کرد: این اقدامات با یک سوم بودجه سال‌های قبل انجام شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: حدود ۱۰ سال بود که به دنبال امضای موافقت‌نامه با مجمع تایید صلاحیت بین‌المللی بودیم که گواهینامه‌های ما در تمام دنیا قابل قبول باشد که پس از اجرای برجام موفق شدیم در فاز اول در مجمع تایید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه عضو شویم.
وی در زمینه اوزان و اندازه‌شناسی عنوان کرد: بعد از انقلاب عضویت ما در مجمع بین المللی اوزان لغو شده بود، ولی موفق به امضای توافقنامه در این زمینه شدیم و در حال حاضر تاییدیه‌های ما در حدود ۱۰۰ کشور در زمینه اوزان قابل قبول است که آمریکا، ژاپن و کره جنوبی شامل آن می شوند.
پیروزبخت افزود: در حوزه کشورهای اسلامی قدم‌های بسیار بزرگی را در باب محصولات حلال برداشته ایم در این زمینه عضو هیات مدیره موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی شده ایم و در حال حاضر رئیس گروه ارزیابی انطباق این موسسه هستیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: در حال حاضر مسئولیت "شورای سیاست گذاری و راهبری حلال" را برعهده داریم که دبیرخانه آن در سازمان ملی استاندارد است و وزیر صنایع ریاست آن را عهده دار است.
وی در خصوص استانداردهایی که در عرصه منطقه کشورهای اسلامی تدوین شده است، افزود: تحت رهبری آیت‌الله عالمی نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استاندارد غذای حلال و تحت رهبری آیت‌الله هاشمی شاهرودی استاندارد گردشگری حلال تدوین شده است.
انتهای پیام / ف
برچسب ها: اراک ، استاندارد ، توسعه ، کیفیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.