به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بیبیسی، دانشمندان قصد دارند برای از بین بردن ویروس زیکا، تعداد زیادی از پشههای اصلاح شده را در برخی از مناطق برزیل و کلمبیا رها کنند.
این دانشمندان معتقدند این یک روش انقلابی برای مبارزه با بیماریهایی مانند زیکا و "چیکونگونیا" است که ناقل آنها پشهها هستند.
این پشهها به یک نوع باکتری به نام "وولباکیا" آغشته شده اند که توانایی آنها را برای انتقال بیماری به انسانها کاهش میدهد. حامی مالی این پروژه 18 میلیون دلاری، "بنیاد بیل و ملیندا گیتس" است.
این برنامه قرار است در ابتدای سال 2017 به مرحله اجرا برسد. این طرح به وسیله دولتهای محلی در آمریکای لاتین و همچنین آمریکا و انگلیس پشتیبانی میشود.
وولباکیا یک باکتری طبیعی است که نزدیک به 60 درصد از حشرات به آن مبتلا میشوند. این در حالی است که این باکتری برای انسانها مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما پشهای که ناقل ویروسهای زیکا و چیکونگونیا است، در برابر این میکروب مقاوم است.
با این حال، در 10 سال گذشته، محققان توانستند برای آلوده کردن این پشهها به میکروب وولباکیا روش خاصی کشف کنند. این محققان روش کشف شده جدید را راهکاری مقرون به صرفه، پایدار و مقاوم میدانند که میتواند در برابر ویروسهای مختلف موثر باشد.
پژوهشگران همچنین اعلام کرده اند هنگامی که پشههای آلوده به میکروب وولباکیا با پشههای فاقد این باکتری تولید مثل میکنند، این باکتری به سایر پشهها نیز منتقل میشود. به این ترتیب، توانایی این پشهها برای آلوده کردن انسانها با ویروسهایی مانند زیکا کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/