وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای حل مشکلات عشایر نیازمند شناخت فرهنگ و باید و نبایدهای زندگی عشایری است، افزود: اگر برنامه ریزی هایمان برای عشایر استان بدون توجه به باورها، نوع زندگی و بطور کلی فرهنگ آنها باشد نمی توانیم در جهت حل مشکلات مربوط به عشایر گام های اساسی برداریم.
رادفر همچنین به مساله سوادآموزی و توانمندسازی عشایر اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در زندگی عشایری استان بیشتر فرزندان عشایر مشغول کارهای مربوط به چرا و نگهداری دام هستند فلذا در زمینه سوادآموزی فرزندان عشایر عقب ماندگی هایی بوجود آمده است که لازم است اداره کل عشایر استان با کمک آموزش و پرورش استان و دیگر دستگاههای ذیربط، برای جبران این عقب ماندگی ها و تشویق خانواده های عشایر برای ترغیب فرزندانشان به سوادآموزی برنامه ریزی و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی ادامه داد: ارتقای سطح سواد و تحصیلات در میان عشایر، بدون تردید مسیر حل مشکلات و همچنین ارتقای سطح رفاه و آسایش آنها را هموارتر خواهد کرد.
رادفر همچنین بر ضرورت شناسایی نخبگان در جامعه عشایری استان تاکید کرد و افزود: می توانیم از نخبگان جامعه عشایری در استان برای مدیریت بهتر مسائل و مشکلات این قشر استفاده نماییم.
معاون استاندار در بخش دیگری از سخنان خود خواستار برگزاری جلسات امور عشایری در شهرستان های دارای جمعیت عشایری شد و گفت: در این جلسات انتظار می رود که مسئولان شهرستان ها راهکارهای لازم را برای ساماندهی امور عشایر اتخاذ کنند و مشکلاتی که بعد استانی دارد را به دبیرخانه شورای عشایر استان منعکس نمایند.
مساله اسکان عشایر، مساله چرای دام های عشایر در مراتع و فروش تولیدات عشایر استان از دیگر موارد مورد اشاره رادفر در این جلسه بود.
وی در این ارتباط اظهار کرد: هنوز بسترهای لازم برای اسکان عشایر در استان فراهم نشده است.
رادفر افزود: در مساله چرای دام های عشایر نیز با توجه به اینکه مراتعی که قابلیت چرا دارند محدود است باید عشایر را در جهت جلوگیری از تخریب و از بین بردن مراتع و منابع طبیعی آموزش دهیم.
معاون استاندار همچنین از فروش و عرضه محصولات تولیدی جامعه عشایری استان استقبال کرد و گفت: با حمایت از طرح فروش محصولات تولیدی عشایر در نقاط مختلف شهری و روستایی استان، علاوه بر کمک به تامین امنیت غذایی در کشور در واقع به تامین معیشت و ارتقای سطح رفاه و آسایش عشایر نیز کمک کرده ایم.
دکتر عطاپور مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز در این جلسه به برگزاری جلسات با سران عشایر در استان اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی استان از سال گذشته اقدامات خوبی در جهت ساماندهی امور عشایر انجام داده و در مناسبت های مختلف جلساتی را با حضور سران عشایر و طوایف استان برگزار نموده که در این جلسات سران عشایر مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند و مقرر شد برای حل مشکلات مطروحه برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی افزود: یکی از درخواست های سران عشایر در این جلسات، تداوم جلسات و همچنین دیدار و ملاقات با مقام عالی استان بود که پیگیر اجرایی شدن این مطالبات نیز هستیم.
دکتر عطاپور همچنین بر ضرورت ارائه خدمات اجتماعی، فرهنگی، زیربنایی و بهداشتی و درمانی به عشایر استان تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عشایر برای دریافت خدمات با مشکلاتی از قبیل طولانی بودن مسافت روبرو هستند و برای رفت و آمد مشکل دارند لازم است در این راستا برنامه ریزی و اقدامات لازم صورت گیرد.
زینال زاده مدیرکل عشایر استان هم در این جلسه گزارشی از عملکرد شورای عشایر استان از زمان تشکیل ارائه کرد و گفت: خوشبختانه با حمایت های استاندار محترم، جلسات شورای عشایر استان بعد از 12 سال مجددا در استان برگزار شد و تاکنون نیز در شهرستان های استان 15 جلسه شورای عشایر برگزار شده است که این روند می تواند در ارتقای سطح رفاه و توسعه حیات اجتماعی جامعه عشایری استان مفید و موثر باشد.
وی افزود: جلسات شورای عشایری شهرستان های استان تاکنون بیش از 100 مصوبه داشته است که 67 مورد از این مصوبات مربوط به کمیسیون سیاسی اجتماعی شورای عشایری استان به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار می باشد و در این کمیسیون برای اجرایی شدن مصوبات تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
مدیرکل عشایر استان در ادامه به بالا بودن جمعیت عشایری در استان آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان غربی بعد از استان های خوزستان و فارس، رتبه سوم را به لحاظ تعداد عشایر در بین استان ها دارد و این مساله می طلبد که به مسائل و مشکلات این قشر در استان که 4 درصد از کل جمعیت استان را تشکیل می دهند توجه بیشتری شود.
زینال زاده اضافه کرد: 25 درصد تولیدات دامی استان از جمله تولید گوشت، پشم و شیر توسط عشایر صورت می گیرد و همچنین 60 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان در اختیار عشایر است.
در این جلسه همچنین سرهنگ نوبخت از نیروی انتظامی استان گزارشی از مسائل و مشکلات عشایر که در جلسه سران عشایر با فرمانده انتظامی استان مطرح شده بود ارائه کرد.
وی افزود: تقویت ارتباط سازمانها و دستگاهها با عشایر، تقویت جایگاه سران عشایر، بکارگیری نیروهای تحصیلکرده عشایر در ادارات، توسعه زیرساختهای فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی و زیربنایی در مناطق عشایری، رسیدگی به مشکلات مربوط به بیمه عشایر و تسهیل در ارائه تسهیلات توسط بانکها به عشایر از جمله موارد و مطالبات سران عشایر در جلسه با فرمانده انتظامی استان بود.
مدیران و حاضرین نیز در این جلسه دیدگاهها و پیشنهادات خود را برای ساماندهی امور عشایر و ارتقای وضعیت معیشتی آنان مطرح نمودند.
انتهای پیام/م