به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژمان پشمچیزاده معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در سیصدومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران که امروز (سهشنبه) در ساختمان شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، با ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون ماده 5 شهر تهران، اظهار داشت: سیر تحولات طرحهای توسعه شهری مراجع تصویب طرحهای توسعه شهری پایتخت و تحلیل آرا کمیسیون ماده 5 جزو گزارشات این کمیسیون است.
وی با بیان اینکه تا سال 1349 شهر تهران فاقد هر گونه برنامه منسجمی به عنوان طرح جامع بوده است، گفت: تا پیش از این تاریخ شهر تهران با برنامههای مقطعی و بخشنامهها اداره میشد و به همین منظور اولین طرح جامع شهر تهران در سال 49 مصوب و این طرح تا سال 1357، به عنوان یک تحول اساسی در شهر تهران محسوب شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی ایران و در دوران جنگ تحمیلی نگاه به توسعه شهر و شهرهای توسعه یافته مغفول مانده بود، افزود: تا سال 1370 دومین طرح جامع مصوب شد اما در آن زمان این طرح توسط شهرداری تهران مورد قبول واقع نشد.
پشمچیزاده با تأکید بر اینکه در سال 86 طرح جامع کنونی توسط وزارت راه و شهرسازی و با همکاری شهرداری تهران به تصویب رسید، تصریح کرد: در سال 87 طرح تفضیلی شهر تهران به تصویب کمیسیون ماده 5 رسید و شهرداری تهران، معاونهای وزارتخانههای کشور ، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی اعضای این کمیسیون را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران به عنوان ناظر با وجود داشتن حق رأی و امضا در این کمیسیون حضور دارد تا مغایرتهای مصوبات با طرح جامع در شهر تهران را بررسی کنند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه تا شهریور ماه امسال، 560 صورت جلسه در کمیسیون ماده 5 مورد بررسی قرار گرفته است، یادآور شد: این صورت جلسه از 5هزار و 992 بندش را و هر سال 19صورت جلسه با 20بند به وسیله کمیسیون ماده 5 مورد بررسی قرار داده است.
پشمچیزاده اضافه کرد: در 10سال اخیر میانگین صورت جلسات کمیسیون ماده 5 به 17جلسه کاهش یافته چرا که بسیاری از ابهاماتی که در گذشته به صورت بخشنامهای مدیریت میشده به وسیله طرح جامع تعیین و تکلیف شده و به همین منظور تعداد صورت جلسات این کمیسیون نیز کاهش یافته است.
وی به ماهیت مصوبات کمیسیون ماده 5 شهر تهران اشاره کرد و گفت: این مصوبات شامل طرحهای موضوعی، موضعی، انتفاعی، خدماتی و خدماتی_انتفاعی و بلند مرتبه سازی میشود که 17طبقه و بیشتر را که حول موضوع بندهای پنجم و ششم طرح جامع است، را بررسی میکند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در 10سال گذشته 169 طرح به همراه هزار و 162 بند به وسیله کمیسیون اصلی ماده 5مورد بررسی قرار گرفته است، تأکید کرد: از این تعداد 562 رأی در کارگروه تخصصی کمیسیون مورد موافقت قرار گرفته و همچنین 450 بند رأی اصلاح و تکمیل گرفتهاند.
پشمچیزاده ادامه داد: با 140 مورد رأی کارگروه تخصصی مخالفت شده و از تعداد مطرح شده در کمیسیون ماده 5، 10.2 درصد مربوط به طرحهای موضعی، 10.3 مربوط به طرحهای موضوع و 86.7 درصد مربوط به طرحهای موردی بوده به همین دلیل از میان درخواستهای موردی 28.5 درصد مربوط به بلند مرتبه سازی بوده که 208 مورد را شامل میشود.
وی با تأکید بر اینکه درخواستهای موضعی برای بلند مرتبه سازی در شهر تهران ادامه دارد، گفت: از تعداد 208مورد درخواست ارسال شده به کمیسیون ماده 5 ، 52مورد مربوط به بلندمرتبه سازی بیش از 20 طبقه بوده و 156 مورد مرتبط با درخواست بلندمرتبه سازی بین 12 تا 20درصد شامل میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اضافه کرد: 522 درخواست مربوط به ساختوسازهای زیر 12طبقه بوده به همین دلیل از ابتدا ساختمانسازی در شهر تهران تا به امروز 979 مورد پروانه بلند مرتبهسازی صادر شده که حدود 230 مورد آن فاقد پروانههای بلند مرتبهسازی در سیستم هستند که به دهههای گذشته مربوط میشوند.
پشمچیزاده با بیان اینکه در ده سال گذشته 406 مورد پروانه بلند مرتبهسازی صادر شده است، تصریح کرد: تعدادی از این پروانههای در دورههای گذشته در حال بررسی بوده اما در این دوره صدور پروانه انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه کل سطح اشتغال بلندمرتبهسازیها در شهر تهران 5.6 کیلومتر است، گفت: در مقابل 630 کیلومتر مربع سطح اشغال کل شهر تهران، میتوان در باره اظهار نظرهایی که برای جلوگیری از ساختمانهای بلند مرتبه در شهر تهران انجام میشود، قضاوت کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: قبل از سال 85 ، 343 مورد بلند مرتبهسازی در شهر تهران انجام شده اما از سال 85 تا انتهای 6 ماهه اول امسال 406 پروانه بلند مرتبهسازی صادر شده است.
انتهای پیام/