اگر قصد خرید هدفون را دارید خواندن این مطلب را از دست ندهید.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان هدفون‌ها براساس نوع قرارگیری روی گوش، نوع اتصال  و در نهایت کاربرد به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم می‌شوند. 

درست است که اصلی‌ترین و پایه‌ای‌ترین وظیفه‌ی یک هدفون تولید صداست ولی در انتخاب یک هدفون نباید فقط به میزان کیفیت صدای تولیدی آن دقت کنیم. جنس سرگوشی‌ها، طراحی ارگونومیک، ابعاد و وزن، معیارهای مهم دیگری هستند که در انتخاب یک هدفون باید مورد توجه قرار گیرند. 
‌ 
اتصال
هدفون‌ها از نظر نوع اتصال به دو گروه باسیم و بی‌سیم تقسیم می‌شوند.  در نوع باسیم معمولا هدفون‌ها با یکی از رابط‌های پورتUSB، جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا و جک۶٫۳ میلی‌متری به منبع صوتی متصل می‌شوند. 

البته رابط‌های باسیم دیگری مانند رابط اپتیکال، ورودی RCA و جک ۲٫۵ میلی‌متری صدا هم وجود دارند که شرکت‌های تولیدکننده‌ی تجهیزات صوتی کم تر از آن‌ها استفاده می‌کنند. 

 هدفون‌های بی‌سیم معمولا برای اتصال از فناوری بلوتوث، NFC و شبکه‌‌ی رادیویی (وایرلس) بهره می‌برند و فراوانی هدفون‌های بی‌سیمی که از فناوری بلوتوث برای اتصال در آن‌ها استفاده‌ شده، بیشتر است. اگر می‌خواهید هدفون‌تان را به رایانه، تلفن همراه یا پخش‌کننده‌ی صوتی‌تان متصل کنید، هدفون‌های باسیم  به‌ویژه مدل‌هایی که از رابط ۳٫۵ میلی‌متری صدا استفاده می‌کنند، انتخاب خوبی برای‌تان خواهند بود، اما اگر از وجود سیم‌ها و گره‌خوردن‌ آن‌ها احساس نارضایتی می‌کنید، هدفون‌های بی‌سیم مخصوصا مدل‌هایی که رابط بلوتوث دارند انتخاب بهتری هستند.

‌ ‌

قرارگیری روی گوش
هدفون‌ها از نظر نوع قرارگیری به هدفون‌های روگوشی، هدفون‌های توگوشی و هدفون‌های دورگوشی تقسیم می‌شوند.

هدفون‌های توگوشی معمولا از دو مدل دیگر سبک‌تر و کوچک‌تر هستند و در نزدیک‌ترین فاصله با لاله‌ی گوش قرار می‌گیرند. نقطه ضعف این هدفون‌ها نداشتن یک محیط ایزوله است. شرایطی که باعث می‌شود وقتی از هدفون استفاده می‌کنید صداهای بیرونی هم شنیده شوند. 

 هدفون‌های دورگوشی، فضای کامل گوش را  می‌پوشانند و باعث به وجود آمدن یک محیط ایزوله برای گوش می‌شوند. با استفاده از این مدل‌ها صداهای محیط به میزان بسیار کمی شنیده می‌شوند. البته ابعاد بزرگ‌تر نسبت به سایر مدل‌ها از معایب این هدفون‌هاست.

 ابعاد بزرگ این هدفون‌ها باعث می‌شود وزن‌شان نسبت به دو مدل دیگر بیشتر شود. هدفون‌های روگوشی را می‌توانیم مدلی متعادل از دو مدل دورگوشی و توگوشی بنامیم. اگر می‌خواهید کوتاه‌مدت از هدفون استفاده کنید، هدفون‌های روگوشی به دلیل سادگی قرارگیری روی گوش و امکان جداکردن آسان انتخاب بسیار خوبی برای‌تان خواهند بود.

‌ ‌کاربرد:
 هدفون‌های روزمره

هدفون‌های روزمره پرطرفدارترین مدل بین انواع هدفون‌ها هستند. این سری از هدفون‌ها قیمت‌های متنوعی دارند. مواردی همچون کیفیت ساخت بدنه، میزان قدرت صدای تولیدی، برند و ویژگی‌های ارتباطی، در تعیین قیمت این هدفون‌ها موثرند.

 هدفون‌های استودیویی

هدفون‌های استودیویی حرفه‌ای‌ترین مدل هدفون‌ها هستند که با توجه به نوع آکوستیک در سه گروه باز، بسته و نیمه‌بسته قرار می‌گیرند. در این‌ گروه از  هدفون‌ها هیچ‌ افکتی روی صدا ایجاد نمی‌شود. 

در هدفون‌هایی که نوع آکوستیک آن‌ها باز است، تمام صدا از طریق اسپیکر بیرونی شنیده می‌شود که در قسمت پشتی کاپ صداست؛ ولی در آکوستیک بسته، صدا تنها برای کسی که هدفون را روی گوش دارد  پخش  می‌شود. در آکوستیک نیمه‌باز، هم اسپیکر بیرونی صدا را پخش می‌کند و هم کاربری که هدفون را روی گوش دارد صدا را می‌شنود. 

درنهایت این هدفون‌ها مخصوص کسانی است که موسیقی را به‌صورت حرفه‌ای گوش می‌کنند. این مدل از هدفون‌ها بازه‌ی فرکانس پاسخ‌گویی گسترده، توان خروجی بالا و میزان بیس بسیار خوبی دارند.



انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار