وی افزود: این میزان از تولیدات در بخشهای زراعی، دامی، باغی و شیلات به ارزش سه هزار 350 میلیارد تومان تولیدشده که با توجه به ظرفیت بالای استان لرستان در تولید محصولات زراعی باید درروند الگوی کشت و عرضه محصولات بهمنظور افزایش تولیدات بازنگری شود.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: باید محصولاتی با حجم کمتر و ارزش تولید بالاتر در استان لرستان تمرکز بیشتری شود که با توجه به ظرفیت استان لرستان در تولید محصولات باغی و گیاهان دارویی باید به سمت تولید این محصولات که آب کمتری احتیاج دارند پیش رفت.
وی از انتخاب استان لرستان بهعنوان استان پایلوت کشت گیاهان دارویی برای نخستین بار در کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: یک سرمایهگذار آلمانی برای این منظور به استان لرستان دعوتشده که در روزهای آتی به این استان سفر میکند که این امر میتواند تولید گیاهان دارویی در استان را افزایش داده و سبب ایجاد تحرک اقتصادی در این زمینه شود.
بازدار افزایش تولید گندم را یکی از اهداف برنامههای اقتصاد مقاومتی در استان لرستان دانست و تصریح کرد: امسال تولید 446 هزار تن گندم به ازای 3.7 تن در هکتار برای گندم آبی و 1.2 تن در هکتار برای گندم دیم برای استان لرستان پیشبینیشده است.
وی عنوان کرد: کشت بالغبر سه هزار و 157 تن گندم آبی و 56 هزار و 210 تن گندم دیم بهویژه در مناطق سردسیر استان لرستان آغازشده که پیشبینی میشود امسال 200 هزار تن گندم آبی و 247 هزار تن گندم دیم برداشت شود.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به رشد 62 درصدی خرید گندم در سال زراعی جاری خاطرنشان کرد: در سال زراعی 94 – 95، 510 هزار تن گندم از کشاورزان لرستان خریداریشده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 320 هزار تن بوده است.
وی از تحقق کشت هزار و 600 تن دانه روغنی کلزا در استان لرستان خبر داد و گفت: سال گذشته میزان سهمیه تعین شده برای استان لرستان درکشت دانه روغنی کلزا هزار و 10 تن بوده که امسال این میزان به پنج هزار تن با توجه به ظرفیت استان در پرورش و کشت این محصول رسیده است.
بازدار عنوان کرد: امسال سه هزار و 380 هکتار کلزای آبی معادل ده برابر سال گذشته در نقاط شمالی استان لرستان کشتشده درحالیکه این میزان سال گذشته تنها 300 هکتار آنهم در مناطق دیم که پتانسیل تولید پایینی دارد، بوده است.
وی در خصوص راهاندازی گلخانه 32 هکتاری دیناروند خرمآباد اظهار داشت: این گلخانه در مجموع دارای 56 واحد است که 50 درصد آن به شرکت آب و خاک واگذار شده است و 50 درصد دیگر آن معادل 28 واحد به فارغالتحصیلان داده شد.
انتهای پیام/ف
وی ادامه داد: طبق صحبتهای انجام شده با بانک کشاورزی این 28 فارغالتحصیل تا 20 روز آینده جهت عقد قرارداد و آوردن تضمین قید شده برای دریافت تسهیلات فرصت دارند.
بازدار با تاکید به اینکه در صورت عدم مراجعه فارغالتحصیلان مذکور به بانک جهت عقد قرارداد واحدهای گلخانه به سرمایهگذار دیگری داده میشود، تصریح کرد: پروژه در حال راهاندازی است و مشکل خاصی بر سر راه وجود ندارد.