شرفشاهی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
شرفشاهی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
کامران شرفشاهی، شاعر و مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر که پیش از این با سرودن مجموعه شعرهای «سرفرازی»، «آبروی آب» و «طنین عشق» گامهایی در جهت پرداختن به موضوع قیام عاشورا برداشته، به خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: شاعر عاشورایی باید پاسخگوی دعوت سرخ «هل من ناصر ینصرنی» حضرت اباعبدالله (ع) باشد و اگر نتواند دعوت و پیام آن حضرت را منعکس نماید، در انجام رسالت خویش مرتکب کوتاهی شده است.
وی افزود: من فکر میکنم کسی که در ساحت مقدس ادبیات عاشورایی قدم میگذارد، در درجه نخست میبایست علم و اشراف کافی به تاریخ عاشورا داشته و مراقب باشد تا از هر گونه غلو و یا تحریفهایی که میتواند به این واقعه بزرگ لطمه بزند، اجتناب کند. متأسفانه حجم زیادی از اشعار عاشورایی مرثیههایی است که با آن حماسه بزرگ و شورانگیز بیگانه بوده و در درجه نخست نشانگر بیگانگی شاعر با این واقعه عظیم و شخصیت انسانساز حضرت سیدالشهدا (ع) است.
این شاعر اظهار داشت: جای دریغ دارد که گفته شود در بسیاری از اشعار عاشورایی و نوحهها هیچگونه اشارهای به خطبههای تاریخساز حضرت سیدالشهدا (ع) نشده است. در حالی که انسان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیام سرنوشتساز و سخنان گهربار حضرت امام حسین (ع) است. همچنین تحلیل نهضت حسینی و بصیرتافزایی از دیگر مطالبی است که میتواند نقش مؤثر و تعیینکنندهای در زندگی انسانها داشته باشد.
شرفشاهی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این امر که برای انتخاب کتابهای منبع در خصوص انقلاب کبیر عاشورا میبایست به کتابهای مقتل و آثاری که تاریخ نگارش آنها به زمان واقعه نزدیک بوده است مراجعه کرد، ادامه داد: الفتوح ابن اعثم کوفی، الارشاد شیخ مفید، تاریخ طبری، لهوف و آثاری از این دست منابع خوبی برای کارهای عاشورایی به حساب میآیند.
وی تصریح کرد: از بین آثار معاصران نیز کتاب «قیام امام حسین(ع)» نوشته سید جعفر شهیدی و آثار دیگر بزرگان در زمینه قیام عاشورا میتوانند مؤثر و راهگشا باشند.
انتهای پیام/