رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در بازدید از روند اجرایی پروژه های منطقه 17 تاکید کرد: شیفت ماموریت های مدیریت شهری از حوزه سخت افزاری به حوزه نرم افزاری باید نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه بازدید های خود از مناطق شهر تهران به بازدید از روند اجرایی پروژه های منطقه 17 پرداخت و در جلسه ای با شورایاران و مسئولین مدیریت شهری این منطقه به بررسی مشکلات و چالش های منطقه پرداخت.

سالاری در این جلسه با اشاره به مشکل وجود خط راه آهن به عنوان یکی از مهم ترین معضلات جنوب شهر تهران اظهار داشت: در خصوص این موضوع جلسات متعددی در شورای شهر تهران برگزار شده است.

وی در ادامه بعد از حضور وزیر راه و مدیر عامل راه آهن در صحن علنی شورا ، جلسه ای با وزیر در خصوص رفع این مشکل تشکیل دادیم ، موضوع راه آهن مسئله ای است که تمامی ابعاد آن در اختیار شهرداری تهران نیست ، قرار شد برای پیگیری موضوع کمیته ای تشکیل شود.

سالاری افزود: تفاهم نامه ای نیز با دوستان در راه آهن نوشته شد اما آنطور که انتظار داشتیم پیش نرفت و نتیجه پیگیری ها این شد که مدیر عامل راه آهن در جلسه شورا حضور یافت و در آن جلسه مباحثی مطرح شد که اساسا حضور راه آهن بر اساس مطالعات تطبیقی سایر کشور های توسعه یافته این فرضیه که راه آهن باید از شهر ها خاج شود را یک تئوری اشتباه اعلام کردند. ما قبلا هم در مصاحبه ها اعلام کردیم که راه آهن باید از شهر خارج شود و در مبادی ورودی قرار بگیرد و نهایتا حمل ونقل ریلی (مترو) شهروندان را به ایستگاه های راه آهن یرساند اما بعد از توضیحات آقای سعید آقایی و مطالعاتی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که شاید خروج راه آهن از شهر کار درستی هم نباشد. اما برای رفع این مشکل پیگیر هستیم.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا اظهار داشت: مهم ترین ابزاری که می تواند این مشکلات را حل کند ایجاد دغدغه و نظارت اجتماعی و رسانه ای است که یکی از دستاورد های مهم شورای چهارم بوده است و توانسته با ارتقاء جایگاه نظارتی بسیاری از موضوعات را پیش ببرد.

وی در ادامه بافت فرسوده را یک تهدید ملی برای کشور و شهر تهران دانست و گفت: اکنون 3700 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران داریم در کنار حدود 8000 بافت ناپایدار  یک حطر جدی برای  تهران است که با وجود اذعان مسئولان به این موضوع اما متاسفانه در حوزه عمل اقدام موثری انجام نشده چرا که یک حوزه نرم افزاری است.

سالاری افزود: از سوی دیگر در خصوص ارتقای کیفیت زندگی ،ما مشکلات زیادی داریم چرا که صرف پرداختن به موضوعات سخت افزاری، توسعه پایدار اتفاق نمی افتد یکی از مهم ترین دغدغه ها لزوم پرداخت به حوزه نرم افزاری است. امروزه در شهر ها و کلان شهر ها علی رغم اینکه جمعیت شهر ها در حال افزایش است نحوه مدیریت شهری می بایست متفاوت از گذشته باشد، اکنون دیگر نه تنها ایجاد بزرگراه های متعدد مشکل ترافیک را حل نمی کند بلکه به نوعی ایجاد ظرفیت برای افزایش خودرو ها در شهر است.

وی افزود: باید طی دهه های گذشته به جای پراداختن صرف به حوزه های سخت افزاری که البته آن نیز ضرورت اجتناب ناپذیربوده ، در حوزه های نرم افزاری نیز سرمایه گذاری می شد تا بر کیفیت زندگی مردم تاثیر قابل توجه داشته باشد اما متاسفانه چون فعالیت های عمرانی به عنوان رزومه قابل رویت برای مدیران محسوب می شود و فعالیت های نرم افزاری به چشم نمی آید بیشتر مورد توجه مدیران قرار می گیرد و این یک آفت است.

وی تاکید کرد: شیفت ماموریت های مدیریت شهری از حوزه سخت افزاری به حوزه نرم افزاری باید نهادینه شود.

سالاری در ادامه بیان کرد: اگر امروز زلزله ای رخ دهد که منطقه 17 نیز بین دو گسل شمالی و جنوبی و در بدترین موقعیت قرار دارد حتی امکان امداد رسانی نیز وجود ندارد چرا که اهتمام لازم برای ایمنی و امداد رسانی صورت نگرفته است. 

سالاری با گلایه از بودجه کم اعتبارات حوزه ماموریت های شهر سازی و معماری گفت : از 17 هزار و 700 میلیارد تومان بودجه شهرداری تهران سهم شهر سازی و معماری آنقدر کم است که صفر محسوب می گردد و این درد است که بودجه معاونت های دیگر تخصیص داده می شود با وجودی که نتیجه ای در ارتقاء کیفیت زندگی ندارد.


انتهای پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار