استقبال مردمی از برنامه‌های نخستین جشنواره‌ی پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» بیش از پیش‌بینی‌های ما در دبیرخانه بود.

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، امیرحسین شفیعی؛ دبیر اجرایی نخستین جشنواره‌ی سراسری پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» (نقالان علوی)؛ گفت: استقبال مردمی از برنامه‌های نخستین جشنواره‌ی پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» بیش از پیش‌بینی‌های ما در دبیرخانه بود به طوری كه مثلا در شب گذشته- 28 شهریورماه- قرار بود برنامه‌های ما در ساعت 8 شب در محوطه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر به پایان برسد اما با توجه به حضور و استقبال مردم، برنامه‌های نقال و پرده‌خوانی تا ساعت 10 شب ادامه یافت.
 
وی افزود: تصور و چرایی این استقبال برای من كاملا قابل درك است. مردم ما قصه‌گویی را دوست دارند. از سوی دیگر نقالان و پرده‌خوان‌های حاضر در جشنواره‌ی غدیر نیز از سرآمدهای این عرصه هستند كه قصه‌های مذهبی كه از جمله نیازهای روحی و معنوی مردم است را با تكنیكی ناب، عرضه می‌كنند.
 
این كارگردان اضافه كرد: نقالان و پرده‌خوان‌های ما، سالیان سال است كه با موضوعات دینی فعالیت می‌كنند اما هیچ رویداد بخصوصی برای ایشان وجود نداشت تا فرصتی برای بهتر و بیشتر دیده شدن‌شان باشد. امسال و در گام اول به همت مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری و همراهی بی‌دریغ موسسه فرهنگی تسنیم نور، جشنواره‌ی نقالان علوی با حضور 26 نقال و پرده‌خوان، خیلی خوب برگزار شد و ان‌شاءالله امروز در شب مبارك عید غدیر خم، اختتامیه‌ی این رویداد را با تقدیر از فعالان این عرصه، جشن می‌گیریم.
 
شفیعی همچنین بر توجه به ثبت و ضبط آثار پیشكسوتان هنر پرده‌خوانی و نقالی تاكید كرد و اظهار داشت: خیلی از هنرمندان پیشكسوت عرصه‌ی نقالی و پرده‌خوانی، هیچ فیلم و تصویری از آثارشان ندارند. بدون هیچ تردید لازم است كه حداقل بخشی از آثار و توانمندی‌های این پیشكسوتان ضبط و ثبت شود تا به عنوان سندی تصویری برای آیندگان مورد استفاده قرار گیرد. به حمدالله در جشنواره‌ی نقالان علوی توانستیم بخشی از آثار هنرمندان پیشكسوت را با سه دوربین به صورت حرفه‌ای ضبط كنیم. امیدوارم هنرمندان پیشكسوت ما تن‌دُرست و عمر با عزت داشته باشند و علاقه‌مندان جوان ما نیز به خوبی از محضر این اساتید بهره‌ی لازم را ببرند.
 
وی به تلاش‌های دبیرخانه‌ی جشنواره‌ی نقالان علوی برای استمرار برنامه‌های اجرای نقالی و پرده‌خوانی در طول سال اشاره كرد و افزود: لازم است مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری در طول سال به فعالیت‌های پژوهشی و چاپ كتاب‌های مرتبط با این عرصه اهتمام ویژه داشته باشد و برای گسترده برگزار شدن دوره‌های بعدی این رویداد نیز برنامه‌‌ریزی كند. امسال در قدم اول، جشنواره‌ی نقالان علوی خیلی خوب برگزار شد و با توجه به صحبت‌های جناب آقای زارعی؛ مدیر محترم مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ سعی می‌شود برنامه‌هایی نیز برای اجرای نقالان علوی در طول سال، در نظر گرفته شود.
 
شفیعی در پایان با اشاره به مراسم اختتامیه‌ی جشنواره‌ی نقالان علوی گفت: در مراسم اختتامیه‌ی جشنواره‌ی نقالان علوی با حضور مدیران و هنرمندانی همچون استاد علی نصیریان، استاد جمشید مشایخی و حجت‌الاسلام خاموشی از مرشد ابوالحسن میرزا‌علی كه از نامداران عرصه‌ی پرده‌خوانی هستند، تقدیر خواهد شد و همچنین بزرگداشت دو شهید مدافع حرم را نیز خواهیم داشت كه یكی از ایشان در حوزه‌ی نقالی فعالیت داشته است. این مراسم امروز- دوشنبه، 29شهریورماه ساعت 17:30- در تماشاخانه‌ی مهر حوزه هنری برگزار می‌شود.
 
نخستین جشنواره‌ی سراسری پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» (نقالان علوی) به همت مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری و حمایت موسسه فرهنگی تسنیم نور و نیز با دبیری كوروش زارعی، همزمان با دهه‌ی امامت و ولایت  از 22 تا 29 شهریورماه 95 در تهران برگزار شد.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار