عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: قطعا بایستی روند انتخابات مجلس بار دیگر در شورای هماهنگی مطرح شود و سازوکار جدیدی را برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به تصویب و تأیید برساند.
مشروح گفتوگو به شرح ذیل است:
باشگاه خبرنگاران جوان: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات روز 20 شهریور، رهامی را به عنوان رئیس کمیته انتخابات خود انتخاب کرد. این در حالی است که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات از چند روز آینده دور جدید فعالیت خود را برای انتخابات آتی آغاز خواهد کرد. مرجع نهایی اصلاح طلبان برای امور انتخاباتی در نهایت کدام نهاد است؟
حق شناس: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات متشکل از احزاب اصلاحطلب، نزدیک به 2 دهه در حال فعالیت است. این نهاد یکی از مجموعههای شناختهشده احزاب اصلاحطلب است که در حال کارکردن با هم هستند. در جریان انتخابات مجلس دهم، در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات -در زمان ریاست دورهای علی محمد غریبانی- زمانی که کمیته انتخابات این شورا (هماهنگی) و شورای راهبردی در استانها فعال شده بودند، طرحی برای جلوگیری از موازیکاری نیروهای اصلاحطلب مطرح و در نهایت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تشکیل شد. اگر شورای عالی سیاستگذاری جدید هم بخواهد تداوم داشته باشد، قطعا بایستی دوباره همان روند در شورای هماهنگی مطرح شود و آنجاست که شورای هماهنگی باید با بررسی این روند، سازوکار جدیدی را برای انتخابات ریاستجمهوری و شوراها به تصویب و تأیید برساند.
باشگاه خبرنگاران جوان: کلیات اختلافاتی که میان اصلاحطلبان درباره شورای هماهنگی و شورای سیاستگذاری وجود دارد، چه مواردی را شامل میشود؟
حق شناس: در درون شورای هماهنگی اصلاحات، نظرات متفاوتی داریم که باید روی آنها در همان مجموعه بحث شود و در نهایت به تصویب برسد.
باشگاه خبرنگاران جوان: در گزارشی که حسین موسوی تبریزی به عنوان رئیس کمیته بررسی عملکرد شورای عالی سیاستگذاری به رئیس دولت اصلاحات تقدیم کرده، درباره موضوع موازی کاری میان این دو مجموعه مطلبی عنوان شده است؟
حق شناس: طبیعی است که مطرح شده است. دوستان در کمیته بررسی عملکرد شورای عالی، منتظر نتیجه تصمیم گیری شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستند که این موضوع در نهایت به اطلاع رئیس دولت اصلاحات میرسد.
باشگاه خبرنگاران جوان: اضافهشدن 5 حزب جدید اصلاحطلب و 3 عضو از فراکسیون امید به شورای عالی سیاستگذاری، چه موقع تأیید نهایی می شود؟
حق شناس: این پیشنهاد کمیته منتخب شورای عالی بوده و علیالقاعده در صورتی که به تأیید رئیس دولت اصلاحات برسد، موضوع به شورای عالی ارجاع داده میشود و در نهایت با ادغام پیشنهاد شورای هماهنگی، بحث درباره انتخابات آینده آغاز میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان: درباره ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، بحثی شده است؟
حق شناس: طبیعتا پس از آغاز به کار شورای عالی، روی این موضوع هم بحث خواهیم کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: میان خود اعضای شورای عالی بحثی هم نشده است؟
حق شناس: خیر. اصلا بحث ریاست، موضوعیتی ندارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: خود آقای عارف گفت که ریاست شورای عالی تغییر می کند.
حق شناس: عارف در دوره قبل هم در جلسه حضور نداشت اما همه اعضا روی وی اتفاق نظر داشتند. الان در شورای عالی، همه بر روی عارف اتفاق نظر دارند.
انتهای پیام/