اعظم نظرکرده افزود: در یکی از این اسناد با قدمت سال هزار و 173 قمری مربوط به دوره افشاریه از شب عید قربان در کنار یادآوری شب عرفه، با عنوان " عید طواف" نام برده شده و به پرداخت مواجب به مؤذّنان در شب عرفه و شب عید طواف، اشاره شده است.
او گفت: اسناد هزینه های اختصاص یافته به چراغچیان مأمور در شب های عرفه و عید قربان سال هزار و 160 قمری برای روشن نگه داشتن قندیل های صحن عتیق و گلدسته ها تا صبح از اسناد مکتوب موجود در آرشیو مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی، از گذشته های دور است.
برگزاری مراسم جشن و سرور در اعیاد مذهبی در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) با حضور طبقات مختلف زائران از قدیم الایام در رواق ها به ویژه صحن عتیق(انقلاب) و صحن جدید(آزادی) مرسوم بوده و مراسم جشن و سلام همراه با پذیرایی از مردم انجام می شده است.
به این مناسبت، اماکن متبرکه، سردرها، ایوان ها و مناره ها نورافشانی و در نوبت های مختلف، علاوه بر اوقات نماز، در صبح و شام نقاره نواخته می شد.
اسناد تاریخی نفیس و ارزشمند مکتوب و غیرمکتوب موجود در آرشیو مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی طبق ضوابط در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار می گیرد و علاقمندان برای بهره مندی از این گنجینه بی بدیل تاریخی می توانند به بنیاد پژوهش های اسلامی واقع در ضلع شرقی دوربرگردان طبرسی حرم مطهر رضوی مراجعه کنند.
انتهای پیام// ا ه