به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،اسماعیل ایدنی ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهوازبا اشاره به اینکه سمت و سوی طرح تحول نظام سلامت در راستای اهداف کلی نظام است و تمامی ارکان این نظام را در حمایت طلبی از امر سلامت فعال کرده، گفت : باید فقر در سلامت را کاهش دهیم.
وی عنوان داشت: خوزستان به عنوان استانی که در سلامت دچار چالش بود همزمان با خیلی از استان هایی که وضع بهتری داشتند اقدام به اجرای طرح تحول نظام سلامت کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: قضاوت ها زمانی عادلانه است که همه استان ها از یک نقطه هم تراز شروع کرده باشند ولی خوزستان زمان شروع طرح تحول استان ماقبل آخر بود.
ایدنی گفت : خوزستان هنگام شروع طرح تحول بیش از سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستان کمبود داشت و پوشش تیم های سلامت این استان ۵۵ درصد بود. آن هنگام با آشفته بازار تهیه ملزومات پزشکی و استقرار بیش از ۱۰ کالای طب در اطراف بیمارستان های امام و گلستان روبرو بودیم.
وی اظهار کرد: تهیه ملزومات پزشکی توسط خود بیمار یکی از معضلات اساسی قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بود ولی خوشبختانه بعد از اجرای این طرح قیمت ملزومات پزشکی به ۴۰ درصد قبل از طرح رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهوازافزود: قبل از اجرای طرح، در این دانشگاه ۴۰ میلیارد تومان به فروشندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی بدهکار بودیم و پرسنل نیز بین ۹ تا ۱۲ ماه از اضافه کاری خود را دریافت نکردند. خوشبختانه بعد از اجرای طرح همه بدهی ها صفر شد.
ایدنی با اشاره به اینکه در اجرای طرح تحول نظام سلامت بخش درمان، بهداشت و آموزش مدنظر بود، اذعان کرد: تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در پرداختی از جیب مردم واقعا دچار چالش بودیم و کشور ایران جزو خطوط قرمز بود. مردم تنها در کشورهای اندکی میزان پرداختی از جیب بالای ۵۰ درصد داشتند.
وی افزود: پرداخت از جیب مردم قبلا ۳۷ درصد بود ولی اکنون این پرداختی به ۶ درصد رسیده است. در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز میزان پرداختی از جیب مردم تنها سه درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در حال حاضر میانگین پرداخت از جیب مردم در خوزستان ۴.۷۵ درصد است.
ایدنی عنوان داشت: زایمان سزارین درخوزستان به طور میانگین بالای ۵۴ درصد بود ولی با اعمال سیاست های تشویقی مانند رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی این درصد را کاهش دادیم.
وی گفت: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در خوزستان، بیش از ۵۰ درصد فضای بستری را بهبود دادیم ولی به دلیل کمبود ذخیره تخت بیمارستانی در این استان فعلا بیشتر از این امکان بهبود وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: در بیمارستان شفا به ویژه در سال ۹۳ بحث شیمی درمانی را برای بیماران کاملا رایگان اعلام کردیم.
ایدنی در ارتباط با توریست درمانی گفت: خدمات دهی به بیماران داخلی در اولویت است و بحث بیماران خارجی را در اولویت سوم تا چهارم قرار داده ایم.
وی در ارتباط با ساماندهی و حذف زیرمیزی های بخش سلامت و درمان در خوزستان بیان کرد: یک بازار هفت تا ۱۰ هزار میلیارد تومانی قبلا وجود داشت که بیماران پرداخت های خارج از تعرفه را در مطب های پزشکی داشتند. این پرداختی ها امروز به صفر رسیده و اگر گزارشی را دریافت کنم ظرف مدت ۱۰ روز مطب پزشک را پلمپ می کنم.
انتهای پیام/م