یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، مدیر عامل مجمع تولید کنندگان نوشت افزار امشب 9 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی لزوم توجه به تولید نوشت افزار ایرانی پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسینی" مدیر عامل مجمع تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی در ابتدای برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: نوشت افزار ها کارکرد رسانه ای دارد به طوری که متولی فرهنگ به حساب می آیند.

وی افزود: کشورهای غربی با هوشمندی از فضای کشور استفاده کردند به گونه ای که بازار از کاراکتر های غربی پر شد لذا، به دلیل عدم وجود تولید ایرانی آنها در این زمینه موفق شدند.

حسینی با اشاره به اینکه، بر روی واردات نوشت افزار نظارتی نیست اظهار داشت: این در حالیست که تولید کنندگان با انگیزه های فرهنگی به عرصه ورود یافتند و کار جهادی انجام دادند.

وی ادامه داد: غرب از فضای خالی فرهنگی در بازار نوشت افزار ایرانی تاکنون بیشترین استفاده را برده است.

در حوزه تولید، واردات و مصرف  نوشت افزار هیچ گونه نظارتی نداریم

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه، در حوزه تولید، واردات و مصرف محصولات نوشت افزار نظارتی نیست گفت: اکنون هم  نظارتی وجود ندارد و خلأ قانونی در ارتباط با محصولات نوشت افزار احساس می شود.

پژمان فر با اشاره به اینکه، نوشت افزار محصولی پیام رسان و فرهنگی است تصریح کرد: متاسفانه در این زمینه متولی و ناظر نداریم.

بیش از70 درصد لوازم التحریر مورد مصرف دانش آموزان وارداتی است

وی با بیان اینکه، واردات نوشت افزار در کشور از هیچ بعدی تحت کنترل نیست افزود: بیش از70 درصد لوازم التحریر مورد مصرف دانش آموزان وارداتی است که 50 درصد آن به صورت قاچاق وارد می شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: آموزش و پرورش می تواند به حوزه مصرف نوشت افزار نظارت داشته باشد.

ملا نوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در ادامه برنامه با اشاره به اینکه،جلسه شورای نظارت بر نشانه ها و علائم نوشت افزار به طور دائم برگزار می شود گفت: بخش زیادی از وسایل نوشت افزار موجود در بازار به صورت قاچاق وارد می شود.

وزارت فرهنگ آمادگی دارد تا تصاویر برآمده از فرهنگ اسلامی ایرانی را به تولید کنندگان ارائه کند

ملا نوروزی با بیان اینکه بخش بزرگی از وسایل و نوشت افزار های موجود در بازار بدون هیچ نظارتی و قاچاق وارد کشور می شود که ممکن است نتوانیم آنها را کنترل کنیم، گفت: علی رغم این مسئله این آمادگی برای ما وجود دارد که به همه تولیدکنندگان نوشت افزارها، آثار هنری را ارائه کنیم که مطابق با فرهنگ اسلامی ایرانی کشور باشد.

وی اضافه کرد: نکته دیگر این است که معمولا نمادهایی که وارد کشور می شوند را بچه ها می شناسند در حالی که بخش مغفول مانده در فرهنگ سازی در کشور ما نمادسازی برآمده از شخصیت های ایرانی و اسلامی است که متاسفانه ما خیلی روی این مبحث کار نکرده ایم.

نیروی انتظامی باید در برخورد با تخلفات تولید و عرضه محصولات خارجی و غیر فرهنگی با وزارت فرهنگ همکاری کند

حجت الاسلام پژمان فر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه از نظر قانونی وزارت ارشاد متولی این کار است و نیروی انتظامی نیز مکلف است که همکاری های لازم را با این مجموعه داشته باشد، بیان داشت: اولین حلقه این بحث، جلوگیری از واردات  و مراقبت کردن از ورود کالای نامناسب در این عرصه است که این موضوع با همکاری نیروی انتظامی قطعا قابل مدیریت خواهد بود.

وی اضافه کرد: در کنار ضرورت جلوگیری از واردات اقلام غیر فرهنگی به کشور متاسفانه هنوز هیچ نشان یا علامت استانداردی برای تشخیص اقلام مورد تایید ، بر مبنای ملاک های قانونی تاکنون تعریف نشده است لذا باید یک ورود اساسی به این بحث صورت گیرد.

 در بخش دیگری از این بحث، حسینی مدیر عامل مجمع تولید و توزیع نوشت افزار های ایرانی با انتقاد از این که چیزی تحت عنوان اخذ مجوز در رابطه با تولید نوشت افزارها وجود ندارد اظهار داشت: شورای نظارت بر نشانه ها و علايم بر نوشت افزارها صرفا یک نام است و اصلا وجود ندارد.

وی اضافه کرد: جلسات این شورا به طور منظم برگزار نمی شود و این شورا تنها به مواردی نظارت می کند که به آن مراجعه می شود.

ملا نوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد با بیان اینکه جلسات شورای نظارت بر نشانه ها و علايم بر نوشت افزار های ایرانی به طور دائم برگزار می شود، تاکید کرد: تولید کنندگان مکلفند برای دریافت مجوز چاپ و تصویر مورد نظر خود بر نوشت افزارها به ما مراجعه کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.