به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسسیامپی، چین نخستین ماهواره کوانتومی جهان را با هدف انجام تحقیقات علمی به فضا پرتاب کرد. اولین ماموریت این ماهواره ایجاد یک کانال ارتباطی ضدهک بین چین و اروپاست که فواید عمدهای در حوزه امنیت ملی به همراه خواهد داشت.
این ماهواره کوچک که ساعت 1:40 بامداد امروز سهشنبه به وقت محلی از مرکز پرتاب ماهواره ژیوکوان در بیابان گبی مغولستان و با استفاده از یکی از نسخههای بهینهسازی شده موشک چینی "لانگ مارچ" به فضا پرتاب شد، به نام میسیوس (Micius) - یکی از فلاسفه معروف چین باستان - نامگذاری شده است.
به گفته مقامات چینی، میسیوس بیش از 2400 سال پیش برای اولین بار مدعی شد که نور در یک خط مستقیم حرکت میکند و جهان از ذرات ریز به هم پیوسته ساخته شده است.
چین تا پیش از این همواره در بحث فناوریهای فضایی و ماهوارهای پا جای پای دیگر کشورهای پیشرو میگذاشت؛ اما با پرتاب اولین ماهواره کوانتومی جهان، اکنون خود را در پیشاپیش کشورهای صاحب نام قرار داده است.
این ماهواره در راستای انجام اولین ماموریت خود که ایجاد یک کانال ارتباطی امن و ضدهک بین چین و اروپاست، پیامهای دریافتی از پکن را با روشی منحصربفرد رمزگذاری کرده و آنها را از طریق یک شبکه ارتباط از راه دور امن به وین ارسال میکند. سپس، گیرنده پیامها در وین، با کلیدهایی که ماهواره موردنظر برای آن ارسال میکند اقدام به رمزگشایی پیامهای دریافتی میکند.
فناوری ارتباطی به کار گرفته شده در این ماهواره در صورت موفقیت، از کاربردهای نظامی مهمی نیز در راستای جلوگیری از شنود مکالمات برخوردار خواهد بود؛ چراکه در فناوری ارتباط کوانتومی، یک فوتون نه میتواند از سایر فوتونها جدا شود و نه تکثیر و از این رو، به هیچ وجه نمیتوان اطلاعات منتقل شده از طریق آن را شنود یا رهگیری کرد.
کار ساخت این ماهواره کوانتومی 8 سال پیش (سال 2008) در موسسه فیزیک شانگهای وابسته به آکادمی علوم چین آغاز شد.
انتهای پیام /
مطمئن باشید تا چند سال دیگه،چین قدرت اول جهان محسوب میشه
شک نکنید