یک کارشناس آموزشی معتقد است: دانش‌آموزان تهرانی به دلیل علاقه به استقلال مالی، رشته ریاضی را انتخاب می کنند، اما والدین دانش‌آموزان غیرتهرانی، آرزوی پزشک شدن فرزندانشان را دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیوه جدید هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در تابستان امسال با چالش هایی برای آموزش و پرورش همراه بود.

پرجمعیت ترین وزارت خانه دولت درحالی بیش از نیم میلیون نفر داوطلب کنکور در رشته تجربی را روانه دانشگاه ها می کرد که هنوز مشتاقان این رشته، در شهرهای مختلف راضی به این نبودند که فرزندانشان را روانه رشته های دیگر متوسطه مثل فنی و حرفه ای و کارودانش کنند.

هدایت تحصیلی پر ماجرا در تابستان ۹۵، عمده ماجراهایش را برای عاشقان پزشکی داشت؛ همان‌هایی که به امید دکتر شدن و رسیدن به درآمدهای نجومی (روایت عام میان مردم) پزشکان به رشته تجربی را انتخاب می کنند.

اما نکته اینجاست که در همین سال‌هایی که دانشگاه ها ظرفیتی بیش از داوطلبان کنکور دارند (اینجا)، پشت کنکوری‌های رشته تجربی حدود سه برابر ظرفیت ایجاد شده مرتبط با علوم تجربی در دانشگاه‌ها هستند؛ نیم میلیون نفر در برابر ۱۵۵ هزار نفر. و مهمتر آنکه تنها ۶۵۰۰ صندلی دانشگاه ها به رشته های پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و پیراپزشکی اختصاص دارد.

بنابراین گزارش؛ نگاهی به رتبه های برتر کنکور ۹۵ اما یک نکته قابل تامل دیگر نشان می دهد؛ عمده رتبه های اول رشته ریاضی از تهران هستند و عمده رتبه های اول رشته تجربی از شهرهای دیگری غیر از پایتخت. (این خبر را بخوانید)

و جالب اینکه در کنکور امسال، یک دانشجوی سال آخر رشته برق دانشگاه شریف، در رشته تجربی آزمون سراسری شرکت کرد و شد نفر اول، فقط برای اینکه پزشک شود. (این گفتگو را بخوانید)

چرا اینگونه است؟

یکی از دغدغه های این روزهای مسئولان و کارشناسان آموزشی کشور حضور متوازن دانش آموزان از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی در همه نقاط کشور است.

علی عظیمی، کارشناس هدایت تحصیلی آموزش و پرورش دراین باره گفت: امسال در رشته ریاضی تنها 7 دانش آموز از تهران قبولی داریم و در رشته تجربی یک نفر .

او می‌گوید: متاسفانه با اعلام نتایج متوجه شدیم که در تهران دانش آموزان در رشته های ریاضی و تجربی قوی ظاهر نشده‌اند و در شهرستان ها هم برعکس این موضوع اتفاق افتاده است. یکی از دلایلی که می تواند سبب پدید آمدن چنین نتیجه ای شود، همان موضوع هدایت تحصیلی بر مبنای روانشناسی است که این روزها با اما و اگر های بسیاری مواجهه شده و بسیاری هنوز نمی خواهند پذیرای این موضوع باشند که معدل و نمره دلیلی بر انتخاب رشته صحیح نیست. انتخاب رشته در سراسر کشور برای دانش آموزان در یک مسیر هدایت می شود و در تهران در جهت دیگر که کاملا با دیگر شهرهای دیگر متفاوت است.

این کارشناس آموزشی در ادامه گفت: دانش آموزان تهرانی به رشته ریاضی رغبت بیشتری نشان می دهند و این نشانه استقلال طلبی آنها و بازار کار در تهران است. در شهرستان ها مسئله به شکل دیگری خود را بروز می دهد و بیشتر دانش آموزان و خانواده های آنها تمایل دارند که دانش آموزان رشته تجربی را برای تحصیل انتخاب کنند و نهایتا آرزوی پزشک شدن فرزندان را در سر می پرورانند.

این در حالی است که بسیاری از آن ها آگاهانه این انتخاب را در اولویت قرار نمی دهند چرا که، بخش عمده و اصلی کشاورزی و دامداری کشورمان در شهرستان ها انجام می شود . اگر انتخاب رشته های تجربی و شاخه های آن در شهرهای کشور مبنی بر توسعه کشاورزی، دامداری و نیز توسعه بهداشت و درمان در روستا ها و بخش ها باشد. یقینا بجا خواهد بود.

عظیمی درباره قبولی داوطلبان خانم در رشته های هنری می گوید: همواره در سال های اخیر شاهد بودیم که داوطلبان خانم علاقه بیشتری به شرکت در رشته های هنری دارند و بیشتر آنها تمایل دارند تا درنهایت بازیگروکارگردان شوند ورشته های مرتبط با سینما را انتخاب کنند.

به گفته او زبان خارجی هم از جمله رشته هایی است که بیشتر دختران از آن استقبال می کنند: به طور کلی هم اکنون در سراسر ایران 719 مراکز دولتی مشاوره راه اندازی شده است که نیروهای متخصص کنکور و مشاوران تحصیلی در آن مراکز حضور دارند؛ امیدواریم در سال آینده با حضور و فعالیت مشاوران در مراکز استانها و شهرستانها بتوانیم مسیری معقولی را در انتخاب رشته دانش آموزان طی کنیم.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.