گروهی 30 نفره متشکل از هنرمندان و پزشکان روی پرونده پزشکی کیارستمی کار می‌کنند که امیدواریم جلسات نتایج مفیدی داشته باشد.

نتیجه پرونده کیارستمی به زودی اعلام می‌شود/ تجلیل از پوران درخشنده و رامبد جوانبه گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری اولین جشنواره فیلم سلامت با حضور دکتر محمدعلی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس جشنواره، دکتر ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم سلامت و اصحاب رسانه صبح امروز در تالار ایوان شمس برگزار شد.

ایازی در بخشی از این مراسم در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر روند پیگیری پرونده عباس کیارستمی و ایجاد شکاف بین جامعه پزشکی و هنرمندان گفت: جلساتی در هیأت سی نفره متشکل از اهالی هنر و جامعه پزشکی تشکیل شده و با تعامل خوب و مطلوب ادامه دارد. امیدواریم این جلسات نتایج مفیدی داشته باشد و اگر کوتاهی از سوی کسی بوده، مشخص و با وی برخورد شود.

رئیس جشنواره فیلم سلامت درباره اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: طی چندین سال گذشته با اهالی هنر ارتباط داشتم و این جشنواره فرصتی دیگر برای این ارتباط است. اگر بخواهیم مسئله سلامت را در جامعه مطرح کنیم، باید با طریق هنرمندان، هنر و اصحاب این حوزه در ارتباط باشیم.

وی افزود: آمار، ارقام و گزارش‌هایی که از وضعیت سلامتی مردم جامعه منتشر می‌شود، نشان‌دهنده لزوم توجه به این امر است. یکی از این موارد افزایش میزان سکته قلبی و مغزی است که باید ریشه های آن بررسی شود.

ایازی ادامه داد: ما ۳۰۰ اثر تولیدی را در طول سه دهه بررسی کردیم. در مقایسه هر دهه با دهه قبل چندین برابر افزایش مصرف سیگار را در زنان و مردان داشته‌ایم. در آخرین دهه که آمار آن را بررسی می کردیم، شاهد افزایش ۵ برابری و ۱۰ برابری بودیم.

رئیس جشنواره فیلم سلامت با اشاره به تاثیر آثار سینمایی و تلویزیونی بر مردم جامعه اظهار داشت: هنرمندان و فیلمسازان  باید در آثار خودشان فرهنگ‌سازی کنند؛ چون تاثیر مخاطبان از آن‌ها بسیار زیاد است. در حال حاضر مجموعه تلویزیونی «پریا» به موضوع مهم ایدز می پردازد. بسیاری از مبتلایان این بیماری خودشان اطلاع از از آن آگاهی ندارند. 

ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره فیلم سلامت در ادامه عنوان کرد: هدف این جشنواره جلب نظر و توجه فیلمسازان، هنرمندان و برنامه‌سازان به حوزه مهم سلامت بوده است.

وی با اشاره به بخش‌های این جشنواره گفت: فیلم‌های ارسالی محصول چهار سال اخیر است. در بخش‌های مختلف فیلم‌های سینمایی ۲۴ اثر، فیلم مستند ۳۹ اثر، فیلم کوتاه ۳۵ اثر و همچنین آثار تلویزیونی را خواهیم داشت.

داروغه‌زاده ضمن یادآوری اسامی هیأت داوران بخش‌های مختلف جشنواره گفت: بزرگداشت پوران درخشنده به دلیل دغدغه‌مندی در حوزه سلامت و رامبد جوان به دلیل تلاش برای شادی و نشاط مردم جامعه از برنامه‌های ماست.

دبیر جشنواره با اشاره به حضور نمایندگان انجمن‌های فعال داوطلب در حوزه سلامت گفت: ۱۵ نشست تخصصی در جریان برگزاری جشنواره خواهیم داشت و آثار سینمایی، فیلم مستند داستانی و فیلم های کوتاه به نمایش در خواهد آمد.

داروغه زاده دبیر جشنواره گفت: امیدواریم فیلم هایی که سال آینده در این جشنواره حضور می یابند، از حمایت کامل وزارت بهداشت برخوردار باشند. ما در انتخاب و داوری فیلم ها با عدالت رفتار خواهیم کرد.

ایازی در خصوص ادامه یافتن جشنواره در سال‌های آینده گفت: مهم این است که در وزارت بهداشت ساختاری برای ادامه این حرکت و رویداد مهم وجود داشته باشد و دارد. معاونت اجتماعی وزارت بهداشت برای ادامه این حرکت تشکیل شده است.

ایازی در خصوص اقدامات کنترلی و جلوگیری اورژانس و مسئولان بیمارستان‌ها از ورود دوربین و خبرنگار به بیمارستان‌ها گفت: برای رعایت و ملاحظه حال بیماران این تمهیدات در نظر گرفته شده است؛ چون در برخی موارد بیماران و بازماندگان بیماران متوفی از انتشار تصاویر ضبط شده گله‌مند بودند. اما باید در خصوص این مسئله چاره‌اندیشی شود؛ چون موضوع مهمی برای اهالی رسانه است.

رئیس جشنواره اظهار داشت: ما ۲۵ هزار نفر بیمار منتظر اهدای عضو داریم که روزانه تعدادی از آنها به دلیل نرسیدن ارگان مورد نظر به آنها فوت کردند. در حالیکه درگذشتگان مرگ مغزی ما کم نیستند.  در سال ۹۵ نسبت به سال های گذشته میزان رضایتمندی نسبت به اهدای عضو بسیار بیشتر شده و این یک موفقیت برای جامعه پزشکی است.

وی با اشاره به وضعیت سلامت روانی جامعه گفت: ۱۲ درصد از مردم جامعه مبتلا به افسردگی هستند و حدود یک درصد بیماری حاد روانی دارند. متاسفانه کسی به پدیده اوتیسم توجهی ندارند. ممکن است تعدادی  از  کودکان پرخاشگر مبتلا به اوتیسم باشند که مادر فرزند باید توجه به کودک خود داشته باشد و در صورت پرخاشگری غیر طبیعی کودک را نزد پزشک ببرد. 

ایازی با اشاره به اهمیت موضوع کودک و سلامت گفت: پرورش و سرمایه گذاری روی انسان باید از زمان تشکیل نطفه تا ۸ سالگی انجام شود. این مدت دوران طلایی شکل گیری انسان است که در صورت سرمایه گذاری و توجه یا بی اهمیتی نتایج خود را در سنین دانشگاه و پس از آن نشان می دهد. ما با نمایندگان رسانه ملی بحث مفصلی در این خصوص داشتیم.

دبیر جشنواره در ادامه عنوان کرد: شعار جشنواره موضوعی است که در خصوص آن سوالی نشد. «جوان نمی توان ماند اما سالم چرا» شعار این جشنواره است. کم تحرکی، ورزش نکردن، استفاده از دخانیات و مصرف مواد غذایی مضر و پرچرب مانع سالم ماندن است. جلوی گذشت زمان و پیر شدن را نمیشود گرفت؛ ولی می توان یک سالمند سالم بود .



انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار