سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بر ترویج اقتصاد مرتع در بین مرتعداران و بهره برداران تاکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛خلیل آقاجانلو، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با تاکید بر ترویج اقتصاد مرتع در بین مرتعداران و بهره برداران گفت: نقش علوفه در تولید گوشت قرمز خانوارها بسیار ملموس است و برای این منظور وابستگی دامداران به مرتع حائز اهمیت است.
وی افزود: تا زمانی که قیمت گذاری روی ارزش اقتصادی آب، خاک و اکسیژن انجام نگرفته ، اهمیت دادن به آن و فرهنگسازی بی نتیجه خواهد ماند.
این مقام استانی با بیان اینکه باید خدمات انجام گرفته در حوزه مرتع با هدف فاصله گرفتن از وابستگی زندگی روستایی به مرتع معرفی شود، ادامه داد: ارزش کلی منابع طبیعی همتراز قیمت نفت است و این در حالی است که سرعت تخریب در این عرصه به مراتب بیشتر از تجدید حیات دوباره است.
آقاجانلو با تاکید بر حفظ و صیانت از منابع طبیعی استان گفت: در این زمینه نقش رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان حائز اهمیت است و نباید از ظرفیت رسانه غافل شویم.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان درباره اجرای طرح توانمندسازی جوامع محلی اظهار کرد: با مدیریت معاونت امور اقتصادی و انسانی استانداری و طبق برنامه ریزی های انجام گرفته نهادهای تصمیم گیر استان برای مشارکت در این طرح ورود پیدا کردیم تا مدیریت جامع در مناطق پایلوت به دور از بخشی نگری ها رنگ و بوی واقعیت بگیرد.
وی با اشاره به رونق کشاورزی و توسعه صنعت اکوتوریسم در این قبیل مناطق پایلوت به تناسب ظرفیت ها و پتانسیل ها افزود: با این سیاست ورود به اجرای طرحها رابا هدف مقابله با هرگونه تخریب و آسیب به محیط زیست و منابع طبیعی اجرا می کنیم.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان درباره محدودیت های اداره کل برای مقابله با حریق های احتمالی در مراتع و جنگلها بیان کرد: بیشتر آتش سوزی ها نقش عامل انسانی بسیار پررنگ است که توسط گردشگران و دامداران در دل طبیعت روی می دهد.
آقاجانلو با اشاره به کمک های انجام گرفته توسط مدیریت بحران استان و ارگان های ذیربط افزود: وجود بالگرد در استان برای تسریع در عملیات مقابله با حریق جزوء دغدغه های منابع طبیعی است.  
کمبود نیرو از دیگر مشکلات یگان حفاظت منابع طبیعی استان گفت: برای حفظ و صیانت از عرصه های منابع طبیعی استان با وجود وسعت بالای اراضی ملی تنها با 40 نیرو این امر انجام می شود و60 نفر در این زمینه کمبود نیرو داریم.


انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.