کرمان؛

هم افزایی رسانه و دادگستری در کاهش جرائم موثر است

مدیر روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان همکاری و هم افزایی رسانه ها و دادگستری را گامی مهم و موثر در کاهش جرائم برشمرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان و بنابراعلام روابط عمومی دادگستری ، محمد بصیریان افزود: بی تردید یکی از استراتژی های مهم در پیشگیری از وقوع جرم استفاده از رسانه های جمعی است.

وی خاطر نشان کرد : اگر رسانه ها به نحو صحیحی در راستای ایجاد فرهنگ های اصیل حرکت کنند می توانند از وقوع بسیاری از جرایم در جامعه پیشگیری کنند و برعکس اگر محتوای رسانه ها آثار منفی بر جامعه بگذارد منجر به وقوع جرم و انحرافات اجتماعی در جامعه می شوند.
مدیرعامل انجمن روابط عمومی استان کرمان تصریح کرد: سرعت انتقال و وسعت انتشار، گسترده بودن و هزینه پایین در استفاده از ویژگی های مهم رسانه به شمار می رود که سبب شده رسانه ها به ابزارهای مناسب نظارتی در جامعه و واسطه بین نهادهای نظارتی و مردم قرار گیرند و بتوانند در انتقال اطلاعات از دادگستری به مردم نقش بسیار کلیدی داشته باشد.
وی اظهار کرد: متاسفانه برخی صاحبان رسانه نسبت به پیشگیری از وقوع جرم احساس مسئولیت نمی کنند و تصور آنها این است که نظارت تنها وظیفه پلیس و دادگستری است.
عضو هیات منصفه مطبوعات استان کرمان گفت: رسانه ها به عنوان یکی از منابع اولیه اطلاعات افراد در رابطه با جرم و جنایت محسوب می شوند و لازم است جنبه ترسانندگی خود را تقویت کنند تا مخاطبان آن بدانند شخصی که مرتکب جرمی می شود قطعا به سزای عملش خواهد رسید.
وی تاکید کرد: رسانه های مجازی، مکتوب، تصویری و شنیداری می توانند با رصد آسیب های اجتماعی جامعه و بررسی کارشناسانه آن به علل و عوامل به وجود آمدن آسیب های اجتماعی پی ببرند و در گفت وگو با کارشناسان راه های پیشگیری از آسیب ها را به مسئولان یادآوری کنند.
بصیریان گفت: امروزه شاهد کمرنگ شدن قبح برخی از جرایم در استان هستیم که نوعی زرنگی بین بعضی از مردم قلمداد می شود که ایجاد قبح و حساسیت در جامعه نسبت به جرایمی خاص توسط رسانه
ها می تواند بسیار موثر باشد.
وی افزود: از آنجا که ماندگاری حافظه تصویری و تاثیرپذیری آن نسبت به حافظه شنیداری بیشتر است، رسانه ها می توانند با به تصویر کشیدن فرایند بزهکار شدن یک فرد به مخاطبان بیاموزند چگونه با اتخاذ تدابیر مناسب می توان مانع بزهکار شدن خود و اطرافیان شد.
وی در پاسخ به این که برخی اعتقاد دارند انعکاس اخبار جرایم در رسانه ها منجر به بدآموزی می شود گفت: انعکاس اخبار جرایم در برخی مواقع منجر به بدآموزی می شود اما بخش عمده ای از برداشت ما از جرم، محصول تأثیر رسانه هاست.
وی افزود: از آنجا که بزهکاری امری غیرعادی است و در اکثر موارد قربانیانی را به همراه دارد و با گسترش به کارگیری رسانه های مبتنی بر تلفن های همراه هوشمند در صورتی که هیچ رسانه ای آن اخبار را پوشش ندهد باز هم از راه های غیررسمی آن هم نه آنگونه که اتفاق افتاده بلکه همراه با سلیقه ها و برداشت های شخصی مطرح می شود و به گوش مردم می رسد که موجب ناامنی بیشتر در استان می شود ضمن اینکه این مسکوت گذاشتن اخبار و نپرداختن رسانه ها به آن
ها موجب ایجاد احساس نگرانی و هراس در مردم می شود.
بصیریان یادآور شد: به طور کلی رسانه ای کردن برخی جرایم به مسئله ای بسیار مهم در مجموعه های قضایی تبدیل شده چرا که وقتی جرمی رخ می دهد شیوه رسانه ای شدن این خبر با خبر تصادفات رانندگی خیلی متفاوت است و لازم است با ظرافت و در چهارچوب خاص و با تحلیل های درست رسانه ای شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعالیت های کاری اطلاع رسانی از مرزهای تلویزیون، مطبوعات، فیلم، رادیو و غیره گذشته و وارد دنیایی جدید با انواع شبکه
های اجتماعی مجازی شده است به گونه ای که با وجود اطلاع رسانی از طریق سایت ها و نشریات متنوع باز هم احساس می شود که پاسخگوی حجم نیازهای مخاطبان نیست.
وی افزود: به همین دلیل مجموعه دادگستری سعی کرده با اتخاذ ابزارهای ارتباطی نوین از جمله راه اندازی سایت خبری کانال تلگرامی عصر عدالت، اختصاص دادن صفحه ای در اینستاگرام برای نمایش تصویری برنامه ها و عملکردهای دادگستری، انتشار ویژه نامه های مختلف، بخشهای خبری رادیو و تلویزیون و... برای تعامل با مخاطب قدم بردارد.
مدیر روابط عمومی دادگستری استان کرمان گفت: بدون شک با استفاده رو به افزایش شبکه های اجتماعی مجازی که در نوع خود واقعیتی انکار ناپذیرند و گستره تاثیر اینترنت بر روی کاربران در سنین مختلف می تواند به تغییرات فردی، اجتماعی و اخلاقی در آن ها منجر شود.
وی اظهار کرد: دادگستری استان تلاش کرده اخبار را لحظه به لحظه علاوه بر وب سایت رسمی خود و خبرگزارهای معتبر و روزنامه ها در شبکه های اجتماعی موبایلی نیز به اشتراک بگذارد و علاوه بر این علاقه و ذائقه مخاطب در دریافت مطالب را در نظر داشته باشد تا از آسیب های احتماعی که این شبکه ها می توانند با خود به همراه داشته باشند جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در حوزه قضایی محدودیت هایی دارد، گفت: اگر در برخی پرونده ها از اعلام جزئیات به رسانه ها خودداری می شود به این دلیل است که براساس قانون، تا زمانی که رای قطعی در پرونده صادر نشود نباید درباره جزئیات آن، اطلاع رسانی شود، با این وجود براساس ضوابط خاص، درحد متعارف و تا جایی که قانون اجازه دهد،و مقامات قضایی موافقت کنند سعی کرده ایم در بخش اطلاع رسانی درباره پرونده های خبرساز اطلاع رسانی کنیم.
وی یادآور شد: متاسفانه در برخی رسانه ها کمتر شاهد برنامه های آموزشی هستیم و گاهی عدم ساخت برنامه های مناسب و متنوع از سوی رسانه ها، سبب گرایش افراد به سمت ماهواره ها شده و بدین ترتیب سیل گسترده برنامه های نامناسب ماهواره ای به راحتی در دسترس افراد قرار می گیرد و به دنبال آن نیز افراد به سمت ارتکاب به جرم گرایش پیدا می کنند.
وی تصریح کرد: رسانه ها به ویژه رسانه های دیجیتالی می توانند با تشکیل گروه و کمپین های مجازی، مردم را درمورد جرایم آگاه کنند.
بصیریان اظهار کرد: به طور کلی نقش رسانه ها در تولید اطلاعاتی که به آگاهی، همدلی و همراهی مخاطب جهت پیشگیری از وقوع جرم منجر می شود بسیار حائز اهمیت و لازم است که رسانه ها با نقد کارشناسی و تحلیل یاور دادگستری باشند که در حقیقت تعامل رسانه و دادگستری می تواند بسیار مفید و موثر واقع شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: ضمن تشکر و سپاس، بدون اغراق از همکاری و همراهی صمیمانه همه رسانه های استان اعم از رادیو و تلوزیون کرمان، دفتر خبرگزاری ها و روزنامه های سراسری، سایت های خبری، روزنامه ها و هفته های محلی، با توجه به دو اثر جرم زا و جرم زدای رسانه لازم است کارشناسان رسانه ای و حقوقی هر دو پای کار بیایند، در اتخاذ تدابیر صحیح به ایجاد نقش سازنده و مثبت رسانه ها در زمینه پیشگیری از وقوع جرم نزدیک شوند و با تهیه گزارش، مصاحبه و اخبار مرتبط با جرایم، سعی در آگاهی بخشی به مخاطبان خود داشته باشند تا بتوانند از طریق این بستر مهم و موثر، مخاطبان را درباره سیاهه واقعی جرایم آگاه کرده، آنان را آموزش دهند و در جهت کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی استان کمک کنند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار