پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: حبوبات جزوی از گروههای غذایی و منتصب به خانواده نان و غلات است که به راحتی می توانند بعنوان یک سهم از این خانواده در برنامه غذایی ما جای گیرند.
وی نصف لیوان حبوبات پخته را حاوی 80 کالری انرژی دانست و ادامه داد: به دلیل فیبر موجود در آنها، معمولا اثر سیرکنندگی دارند و تغییر وزن فرد با استفاده از حبوبات، بسته به مقدار مصرف آنها دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه یک فرد بالغ باید روزانه بین شش تا نه واحد از خانواده نان و غلات (بخشی از این سهم می تواند به حبوبات اختصاص یابد) استفاده کند، افزود: اگر فرد بیشتر یا کمتر از مقدار تعریف شده، حبوبات مصرف کند به ترتیب روی وزنش اثر چاقی یا لاغری می گذارد.
به گفته فرحبخش حبوبات در صورت مصرف متناسب با انرژی، ویتامین و املاح (همچون مس، منگنز، منیزیم، روی و مقدار کمی آهن) موجود در خود، به سلامتی کمک می کنند.
وی عنوان کرد: این گروه همچنین با قرار گرفتن در خانواده ها گوشت ها می توانند تا حدی، نیاز بدن به اسیدآمینه ها را تامین کنند، درواقع نیاز بدن به گوشت کمتر می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: بنابراین حبوبات یک گروه دو وجهی است که به دلیل انرژی و پروتئین می تواند در هر دو خانواده نان و غلات و گوشتها جای گیرد.
فرحبخش ضمن توصیه به مصرف غذاهای حاوی حبوبات در وعدههای غذایی مختلف ( صبحانه، ناهار، شام و میان وعده) یادآور شد: غذاهایی مانند عدسی، خوراک لوبیا، آبگوشت می توانند گزینههای خوبی برای تامین نیاز بدن به فیبر، انرژی و پروتئین باشند و بخصوص داخل برنامه غذایی کودکان در سنین رشد باید گنجانده شود.
انتهای پیام/