معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور با اعلام افزايش دو نيم برابري منابع مالي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور گفت: اين صندوق بايد در حوزه علم و فناوري جريان‌ساز بوده و توجه خود را نسبت به پژوهش‌هاي بنيادي كم نكند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از دفتر ارتباطات و اطلاع‌رساني معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، دكتر نسرين سلطانخواه در نشست مشترك رئيس و اعضاي كميته‌هاي تخصصي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور ادامه داد: صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور بايد در حوزه علم و فناوري جريان‌سازي و الگوسازي كرده و منشا زايش و توليد در كشور باشد.

وي با اعلام افزايش 2.5 برابري منابع مالي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور طي سال جاري افزود: اين صندوق بايد با الگوسازي در پژوهش كشور به روح تحقيق، علم و فناوري فكر و سياست نو بدمد.

معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور با بيان اينكه صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور با يك فكر و ايده خوب پايه‌گذاري شده است،گفت: با توجه به اينكه در زمان تأسيس اين صندوق، معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، بنياد ملي نخبگان و ستادهاي فناوري راهبردي وجود نداشتند اين صندوق بر اساس يك راهبرد و فكر ارزشمند زير نظر مستقيم رئيس‌جمهور شكل گرفت.

وي افزود: در حال حاضر با توجه به وجود بنياد ملي نخبگان و ستادهاي فناوري راهبردي و صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور كه زير نظر معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري فعاليت مي‌كنند تمامي اين مجموعه‌ها نيازمند يك هماهنگي و هم افزايي هستند تا بتوانند يكديگر را تقويت كنند چرا كه در يك خانواده، موفقيت يك گروه بستگي به موفقيت ساير اجزاي آن دارد.

رئيس بنياد ملي نخبگان با تأكيد بر اينكه صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور داراي ظرفيت‌هاي بسيار خوبي است، تصريح كرد: مهمترين وظيفه فعلي اين صندوق مشخص كردن وجه تمايز خود با فعاليت مراكزي ديگر است.چرا كه اگر مسير و اهداف اين صندوق مشخص نباشد اين شبهه ايجاد مي‌شود كه اين صندوق تفاوتي با اين مراكز ندارد.

معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با تاكيد بر حفظ هماهنگي و انسجام در فعاليت‌هاي زيرمجموعه‌اي معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري گفت: در اين راستا به تمامي ستادهاي فناوري راهبردي ابلاغ شده است كه اختراعات داراي قابليت ثبت بين المللي را به صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور ارجاع دهند. همچنين صندوق مي‌تواند با حضور در جشنواره‌هاي نوآوري و شكوفايي، طرح‌هايي كه قابليت ثبت بين المللي را دارند انتخاب و بر روي آنها سرمايه‌گذاري كند.

دكتر سلطانخواه افزود:همچنين اين صندوق مي‌تواند در انتخاب اساتيد نمونه كشوري جريان‌سازي كند به طوري كه از ميان اساتيد نمونه دانشگاه‌ها در دو بخش اساتيد نمونه جوان زير 40 سال و اساتيد نمونه بالاي 40 سال، افرادي را انتخاب كرده و به آنها گرنت پژوهشي اعطا كند.

وي با بيان اين كه در حال حاضر به مقوله تجاري‌سازي و تبديل علم به ثروت توجه خوبي مي‌شود، خاطرنشان كرد: البته اين امر بسيار خوب است اما نبايد توجه به علوم بنيادي و پايه فراموش شده و محققان فعال در اين حوزه ها نااميد شوند بنابراين صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور نبايد از توجه به اين موضوعات غافل شود.

به گفته دكتر سلطانخواه صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور مي تواند از صندوق هاي پژوهش و فناوري كشور به عنوان صندوق هاي كارگزار استفاده كند./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار