وی افزود :هدف از برگزاری این جشنواره معرفی و عرضه
شیرینی های محلی می باشد که ثبت ملی یا پرونده های آنها برای ثبت ملی به سازمان
میراث فرهنگی کشور ارسال شده است.
وی با بیان
اینکه در این جشنواره غرفه های مختلفی از جمله تولید و عرضه شیرینی هایی چون کماچ
سهن، کلمپه، سوهان، مسقطی و همچنین فالوده کرمانی راه اندازی می شود خاطر نشان کرد
: خوراکی ها و سوغاتی های کرمان یکی از جاذبه های گردشگری و پتانسیل های فرهنگی
این استان محسوب می شوند.
مدیرکل میراث
فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: استان کرمان علاوه بر داشتن مناطق
دیدنی و گردشگری دارای سوغات و شیرینی های خاص و منحصر بفرد است که هر گردشگری می
تواند این شیرینی های را ره آورد سفر خود سازد.
وی با اشاره
به اینکه غذاهای محلی، مواد خوراکی و شیرینی ها بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم مردم
را به نمایش می گذارند تصریح کرد: باید در راستای معرفی و ترویج این فرهنگ بومی
بین مردم تلاش شود تا به فراموشی سپرده نشوند.
وفایی گفت:
کلمپه و کماچ سهن از استان کرمان به ثبت ملی رسیده است.
وی با اشاره
به اینکه هم اکنون ۴۳ اثر از آداب و رسوم استان کرمان در فهرست ملی میراث ناملموس
(معنوی) ثبت شده است افزود: پرونده پنج اثر دیگر از آداب و رسوم و مراسم خاص استان
تکمیل و برای ثبت در فهرست ملی به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال می شود.
وی خاطر نشان
کرد : همچنین قوتو، سوهان زرند، اسپار شهربابک، فن ساخت تنور گلی و خانه های کپری
در جنوب استان از پرونده های آماده ارسال به تهران است.
وی گفت : هم
اینک پرونده فالوده کرمانی در حال تکمیل است و بزودی برای ثبت در فهرست آثار ملی
به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال خواهد شد.
انتهای پیام/ی