افراد به سه دلیل نویسنده می شوند یا می خواهند دغدغه هایشان را بیان کنند یا هدفشان تفریح است و یا آن که می خواهند با نوشتن درآمدزایی کنند؛ دسته سوم به جایی نمی‌رسند.

مهدی رضایی، نویسنده، در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص آنکه نویسندگی می تواند یک شغل محسوب شود یا خیر، اظهار داشت: نه تنها نویسندگی شغل نیست، بلکه مدیریت انتشارات هم شغلی قابل اطمینان به حساب نمی‌آید، چون سرانه مطالعه پایین است و ناشر فعال نداریم، اغلب نیمه فعال هستند.

وی ادامه داد: ما نمی توانیم دروغ بگوییم، عده ای فکر می کنند وضعیت نویسندگان در خارج از کشور خوب است، اما آواز دهل شنیدن از دور خوش است. اهمیت به فرهنگ و هنر در هیچ کشوری اتفاق نمی افتد و فقط حرفش زده می شود، بی آن که حمایتی در کار باشد.

رضایی گفت: افراد به سه دلیل نویسنده می شوند؛ یا می خواهند دغدغه‌هایشان را بیان کنند یا هدفشان تفریح است و یا آن که می خواهند با نوشتن درآمدسازی کنند که نویسندگی برای دسته سوم مناسب نیست، چون از این کار نمی توان پولی کسب کرد.

وی درباره بزرگترین مشکلی که نویسندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند، گفت: دغدغه نان بزرگترین مشکل نویسندگان است. اگر این مسئله وجود نداشت، کتاب های بهتری نوشته می شد. اما هنگامی که این معضل هست، رمان هم به طور مرتب به نگارش در نمی آید و هنگام نوشتن وقفه می افتد که این رخداد به کتاب ضربه می زند. برای بهبود این اوضاع بیمه ای برای نویسندگان راه اندازی شد. بدین شکل که هر کس دو کتاب داشته باشد، می تواند بیمه شود که این طرح، با کتاب سازی 60 تا 70 هزار نفر روبرو شد و این ایده هم به فرجام نرسید.

رضایی در رابطه با کار جدید خود اظهار داشت: مشغول نوشتن رمان «بن لادن» هستم، اما امیدی به انتشارش ندارم و فکر می کنم این حرف‌ها  را باید بزنم. به زودی به این درجه خواهیم رسید که نویسندگان درجه یک هم از انتشار کتابشان باز خواهند ماند.


انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار