به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، از این اقدام به عنوان گامی اثرگذار در جهت اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی یاد کرد.
مجید روحانی نژاد افزود: با توجه به اثرات مخرب بیماری های انگلی دام در تولیدات دامی و صادرات آنها، اقتصاد و معیشت دامداران، روستائیان و عشایر و ایجاد زمینه بروز برخی بیماری های مشترک بین انسان و دام نظیر بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو از طریق گزش کنه های دامی، دامپزشکی استان از هیچ تلاش برای پیشگیری از این اثرات مخرب فروگذار نکرده است.
وی تصریح کرد: بر این اساس و طی آمار ثبت شده در سال گذشته بیش از 2 میلیون و 337 هزار متر مربع از جایگاه های نگهداری دام استان در دامداری های صنعتی و سنتی ضدعفونی و سمپاشی شده که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن از رشد 85 درصدی برخوردار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیری های به عمل آمده، عملیات مبارزه با انگل های خارجی دام به عنوان تهدیدی مهم در صنعت دامپروری، در سال جاری توسعه پیدا کرده و قطعا با میزان سم و توان بیشتری، سعی خواهد شد تا دام ها و جایگاه های نگهداری آنها ضدعفونی و سمپاشی شوند.
روحانی نژاد بیماری های انگلی را از جمله بیماری های دانست که سبب کاهش زاد و ولد دام ها، کاهش تولیدات دامی نظیر شیر و کاهش کیفیت محصولاتی نظیر پوست، پشم و انتقال بیماری های ویروسی و مشترک بین انسان و حیوان شده و از این روی خسارات زیادی را به صنعت دامپروری و تولیدات خوراکی و غیرخوراکی دامی و نیز بهداشت عمومی وارد خواهد کرد.
وی با مهم دانستن لزوم تامین اعتبارات ویژه برای اجرای طرح فوق، گفت: با توجه به اهمیت مبارزه با انگل های خارجی دام، با در اختیار داشتن منابع و اعتبارات مناسب جهت خرید سموم مورد نیاز می توان زمینه پیش گیری از وقوع بیماری های انگلی و بیماری هایی که از طریق کنه ها به انسان منتقل می شوند از جمله تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو را به میزان زیادی کاهش داد.
انتهای پیام//