به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از زینیوز، مجمع جهانی اقتصاد طی گزارشی یک فهرست از پیشرفتهای فناورانه را معرفی کرده که توانستهاند زندگی انسان را بهبود بخشند.
پوست مصنوعی
تیمی از مهندسان دانشگاه ویسکانسین-مدیسون توانستهاند سریعترین و منعطفترین مدارهای یکپارچه پوشیدنی جهان را تولید کنند که مانند خالکوبی موقت بر روی پوست انسان قابل اعمال است. این دستاورد از قابلیتهای بسیار بویژه در حوزه پزشکی برخوردار است. سرعت بالای بیسیم این پوست هوشمند باعث شده تا بتوان از آن در واحد مراقبتهای ویژه نیز بهره برد تا پرستاران به کمک این فناوری بتوانند علائم حیاتی را از راه دور بررسی کنند.
کاشتهای میکروتراشه
کاشتهای ریزتراشه شاید بیشتر در فیلمها دیده شده باشند اما قابل خوانش بودن آنها با دستگاه کمی ورای تصور است. امل گرافسترا، بنیانگذار شرکت بیوهک "چیزهای خطرناک" که از هر دو دست معلول است، یکی از این کاشتها را در هر دست خود دارد.
دست راست وی حاوی یک تراشه قابل خوانش است که میتواند از آن برای دانلود اطلاعات از گوشی همراه استفاده کرد. دست چپ گرافسترا نیز دارای تراشهای با یک شماره شناسایی ساده است که میتواند درها را باز کرده یا وارد حساب کاربری در رایانه شود.
رنگهای شنیدنی
نیل هاربیسون، نخستین هنرمند سایبورگ جهان است که به نوعی کوررنگی نادر موسوم به ACHM مبتلاست و تنها میتواند جهان را به رنگ خاکستری ببیند. وی اکنون با کمک آنتنی که رنگهای اصلی را به شکل نت موسیقی برای او ترجمه میکند، میتواند رنگها را "بشنود".
اگرچه احتمال جهانی شدن این آنتن تا سال 2020 غیرمحتمل است، اما این محصول میتواند تجربه منحصربفردی را برای مبتلایان به کوررنگی در سراسر جهان ایجاد کند.
چشم بیونیکی
تیمی از محققان دانشگاه موناش در استرالیا در تلاش برای ساخت چشم بیونیکی هستند که میتواند به 85 درصد بیماران دارای نابینایی بالینی کمک کند.
در این فناوری، کاربر یک عینک حاوی دوربین دیجیتالی را بر چشم میگذارد. یک پردازشگر به اصلاح تصاویر پرداخته و آنها را به یک تراشه کاشته شده در پشت مغز انتقال میدهد. این تراشه سپس قشر بینایی را با استفاده از سیگنالهای الکتریکی تحریک میکند و مغز آن را به عنوان تصویر شناسایی میکند.
کمک به تصمیمگیری درست
برخی اوقات همه ممکن است تصمیمات بد بگیرند، اما تحقیقات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی به ارائه ابزاری پرداخته که فرد را قادر میسازد دینامیک تصمیمگیری را به دقت تعیین کند.
این دستاورد در آینده میتواند به هدایت افراد به سمت تصمیمات خاص کمک کند. به گفته سازندگان، میتوان دستگاهی را ساخت که زمان متمایل شدن معتاد به مصرف مواد مخدر را تشخیص میدهد و فعالیت ذهنی وی را به سمت گزینههای سالمتر هدایت میکند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/