به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شنیدن زندگی انسان هایی که در طول تاریخ توانسته اند اسم و اثری از خود برجای بگذارند همیشه به خوبی در ذهنمان جای مانده، از طرفی دیدن خانه های این اشخاص برایمان جذابیت های خودش را دارد که زندگی افراد مشهور به چه سبکی بوده است.
زمانیکه همچین خانه هایی به موزه تبدیل می شوند و امکان دیدن را برایمان فراهم می سازند می بینیم تصوراتمان اشتباه بوده و سبک زندگی آنها هم با ما آنچنان تفاوتی ندارد.
خانه رئیسعلی دلواری، در جنوب شرقی شهر دلوار در استان بوشهر قرار دارد. این خانه که از آثار اواخر دوره قاجاریه است، توسط بازماندگان رئیسعلی دلواری به سازمان میراث فرهنگی هدیه شده است و هم اکنون به عنوان موزه از آن بازدید به عمل می آید.
رئیسعلی در محلی به نام «تنگک صفر» هنگام شبیخون به قوای بریتانیا توسط فردی نفوذی و اجیر شده، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و در سن ۳۳ سالگی شهید شد. تاریخ شبیخون مذکور و شهید شدن رئیسعلی دلواری در همه منابع، شب ۲۳ شوال ۱۳۳۳ قمری برابر با ۳ سپتامبر کی۱۹۱۵ میلادی نقل شدهاست، که بر اساس همه مبدلهای تقویم، این روز با ۱۱ شهریور ۱۲۹۴ خورشیدی ( برخی نیز 12 شهریور می دانند) مطابقت میکند.
رئیس علی دلواری پس از اینکه به شهادت رسید، جسدش به رسم امانت در قبرستانی نزدیک جائینک در جوار حیاه الغیب ملگپ به رسم امانت تحویل خاک داده شد که پس از مدتی طی تشریفات خاصی به عراق منتقل گردید و در شهر نجف اشرف در قبرستان معروف وادی السلام شیعیان به خاک سپرده شد.
زمانیکه به این خانه ها پا می گذاریم انگار در دل طبیعت گذری می کنیم و آثار به جا مانده را از آن سال ها می بینیم. روزهایی که ممکن است تصور کردنش برایمان دشوار باشد.
در حیاط این خانه مجسمه رئیسعلی دلواری در میان درختان نخل به چشم می خورد که در هنگام غروب با چراغ هایی که روشن می شود کمی باعث اندوه می شود. اندوه از نبودن آدم ها و بودن مجسمه هایی که شاید به ظاهر جانی در تن نداشته باشند.
رئیسعلی چهار زن اختیار کرد که فقط از آخرین همسر خود (مدینه دختر صفر از اهالی دلوار) صاحب فرزندی بنام عبدالحسین (بهادر شهیدی) شد. نوههای رئیسعلی از بهادر، سه نفر به نامهای غلامحسین، فرنگیس و گل اندام هستند که تنها گل اندام در قید حیات است.
پس اگر به بوشهر رفتین کافیست به چند کیلومتری جنوب این شهر بروید و از این خانه تاریخی پر رمز و راز دیدن کنید و وسائل جنگی را هم از نزدیک ببینید. خانه ای که روزی در آن زندگی و صفا و صمیمیت موج می زده و حال خاکسترهایی از آن باقی مانده است.
گزارش از نیلوفر جوانشیر
انتهای پیام/