تبعیض های اجتماعی، ناکامی ها، بی عدالتی و ... از دلایل اعتقاد به "شانس" است.

بهناز مقدم کارشناس علوم اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اعتقاد به شانس گفت: شانس  در اصل لغتی فرانسوی و به معنای فرصت است و از آن دست کلماتی است که در فرهنگ ما به وفور از آن استفاده می شود و بسیاری از افراد به وجود آن در زندگی اعتقاد دارند. 

وی ادامه داد: اگر شانس را وقوع رویدادی بدون دلیل و علت فرض کنیم از نظر فلسفی این امر کاملا مردود است چرا که هر پدیده و اتفاقی در عالم، نیازمند یک علت بیرونی است. به عنوان مثال علت یک سانحه رانندگی، خواب آلودگی راننده، نقص فنی خودرو، انحراف از مسیر اصلی یا صدها دلیل دیگر است و ربط دادن چنین اتفاقاتی به شانس و اقبال منطقی نبوده و نوعی فرافکنی است. 

مقدم افزود: گاهی برخی افراد از روی عدم آگاهی به علت یک رویداد آن را به شانس ربط می دهند؛ وجود تبعیض های اجتماعی، بی عدالتی، ظلم، ناکامی های فردی و ... از دلایل دیگری است که برخی را بر آن می دارد واژه شانس را جایگزین علل مجهوله کنند. 

این کارشناس در پایان گفت: در روایات اسلامی نیز به پدیده شانس  اشاره ای نشده است  و استاد مطهری آنهایی را که به بخت و تصادف اعتقاد دارند، افرادی غیر واقع بین و متوهم می داند، به نظر ایشان هیچکس خوشبخت یا بدبخت به دنیا نمی آید و اخلاق، تلاش ، ایمان و پشتکار  در موفقیت افراد دخیل است. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.