مسعود دانشمند کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص چگونگی رویکرد شبکه بانکی برای کاهش نرخ سود بانکی گفت: در صورت کاهش نرخ سود سپرده بانکی میزان تسهیلات دهی آنها افزایش می یابد.
وي افزود: باید برای موفقیت این طرح نرخ سود سپرده ها به همراه نرخ سود تسهیلات کاهش یابد و چون در این موضوع نرخ سود سپرده ها به تنهایی کاهش پیدا می کند بنابراین صاحبان سپرده ها تلاش می کنند تا منابع مالی خود را از بانک ها خارج نموده و آنها را به سمت بازارهای غیررسمی برای دستیابی به سود بیشتر سوق دهند.
این کارشناس اقتصادی همچنین تصریح کرد: با خروج منابع مالی در قالب سپرده از شبکه بانکی و ورود آن به بازار غیررسمی توان تسهیلات دهی بانکها کاهش می یابد در همین راستا بانکها با توجه به اینکه باید هزینه های خود را پوشش دهند از کاهش نرخ سود سپرده بانکی استقبال نمی کنند.
دانشمند در ادامه در خصوص پافشاری دولت بر کاهش نرخ دستوری سود بانکی گفت: دولتها معمولاً از ابزارهای خاصی مثل اوراق سپرده، اوراق مشارکت، اوراق قرضه و بازار بدهی برای کنترل بازار مالی استفاده می کنند و در کشور ما بدلیل عدم استفاده صحیح از این ابزارها برای کنترل بازار نتیجه صحیحی از کاهش نرخ سود بانکی نمی گیریم و مشکلات فراوانی برای اقتصاد کشور و سیستم بانکی ما ایجاد می شود.
دانشمند همچنین درخصوص تلاش دولت برای کاهش نرخ سود بانکی در راستای حمایت از تولید ملی اظهار داشت: این هدف بسیار ارزشمند است اما تحقق آن بستگی به صاحبان سپرده دارد و تا زمانی که سپرده گذاران از کاهش نرخ سود بانکی تمکین نکنند این کار غیرممکن است.
وی در پایان تأکید کرد: باید شرایط برای با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی فراهم شود تاصاحبان سرمایه، منابع مالی خود را از سیستم بانکی خارج نکنند و بانکها بتوانند تمام توان خود را در جهت توسعه تولید ملی بکار گیرند و با همکاری هم بتوانیم مشکلات اقتصادی کشور را مرتفع نمائیم.
انتهای پیام/