سردردهای میگرنی زندگی روزانه بسیاری از افراد را مختل می کند، زنان سه برابر مردان به سردردهای میگرنی مبتلا می شوند؛ 18 درصد زنان و 6 درصد مردان به این سردردها مبتلا می شوند.
محققان بر این باورند که احتمالا عوامل بیولوژیکی و روانی خطر ابتلا به میگرن را در زنان افزایش می دهد .
گروهی دانشمند به سرپرستی یلنا پاولوویچ در کالج پزشکی آلبرت اینشتین نیویورک به بررسی نقش استروژن در احتمال بروز سردردهای میگرنی پرداختند و آنها تغییر سطح هورمون استروژن وتعداد دفعات ابتلا به سردرد را در یک ماه بررسی کردند.
تیم تحقیقاتی بر روی 114 زن با سابقه بیماری میگرن و 223 زن بدون هیچ سابقه قبلی سردردهای میگرنی با میانگین سنی 47 مطالعه کردند، درطول یک ماه هر بار که شرکت کنندگان به سردرد مبتلا می شدند سطح هورمون استروژنشان بررسی شده و ثبت می شد.
همچنین میزان این هورمون هر پنج روزیک بار با تست ادرار آزمایش شده و بالاترین میزان آن در یک ماه مشخص شد، در یک دوره 30 روزه دو روز بعد از تخمک گذاری سطح هورمون استروژن دربالاترین مقدار قرار دارد.
در نتایج تحقیقات نشان داده شد که سطح استروژن در زنان با سابقه میگرن 40 درصد و در بقیه زنان 30 درصد در طول این دوران کاهش یافته است همچنین در این مطالعه همزمان سطح هورمون های دیگر بدن نیز بررسی شد اما فقط در این مدت میزان هورمون استروژن تغییر کرد. در زنانی که به علت استرس، کمبود خواب، رژِیم غذایی میزان هورمون استروژن بدنشان به یک باره کاهش پیدا کرده حمله های میگرنی بیشتر بوده است.
دراین مطالعه بسیاری از فاکتورهای دخیل به میگرن بررسی شد اما درنتایج نشان داده شد که هورمون استروژن نقش اساسی در ابتلا به سردردهای میگرنی را بازی می کند.
محقان اظهار داشتند با وجود نتایج این مطالعه لازم است که این تحقیقات در سطح گسترده تری ودر زنان با رنگ پوست مختلف وفرهنگ های متفاوت نیز بررسی شود.
نتایج این مطالعه در مجله نورولوژی آکادمی آمریکا منتشر شده است.
منبع: MEDICLA NEWS TODAY
انتهای پیام/