به گزارش
خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبر نگاران جوان ؛کوهنوردی ورزش پرطرفداری در کشورمان به حساب می آید ودر طی هفته علاقه مندان به کوههای اطراف شهر خود می روند و کار صعود را انجام می دهند ،حالا این سوال مطرح می شود با آغاز ماه مبارک رمضان این ورزش باید چگونه صورت گیرد وکوهنورد چه مسایلی را باید رعایت کندتا کوهنوردی دچار مشکل نشودبرای این کار باید:
افراد روزه دار سعی کنند در برنامه های سنگین کوهپیمای و صخره نوردی شرکت نکنند.
گروههای کوهنوردی برنامه های سبک و گردشگری جهت این ایام در نظر بگیرند. و یا در ایام ماه مبارک برنامه های خارج از محدوده شرعی ورزشکاران برنامه ریزی کنند که روزه ورزشکاران مشمول روزه مسافر گردد.
از مهمترین مواد مورد نیاز بدن می توان به مایعات و آب اشاره کرد که با توجه به گرمای هوا شدیداً به آن نیاز مند هستیم و خصوصاً اگر فرد دارای فعالیت بدنی نیز باشند.
نخوردن آب در هنگام پیاده روی و یا فعالیت سبک هم حتی ممکن است باعث ضعف و بی حالی و غش شود و موجب غلیظ شدن خون و آسیب رساندن به دستگاه کلیوی گردد آین آسیب ممکن است در یک برنامه یک روزه ایجاد شود و برای تمام عمر فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد.
یکی دیگر از عوارضی که ممکن است ورزشکاران روزه دار را تهدید می کند به وجود آمدن ضعف شدید حاصل از گرسنگی و یا ( افتادن قند ) است که برای ایشان استراحت کانل تا زمان اذان مغرب و در صورت به خطر افتادن سلامتی فرد باز کردن روزه با آب قند توصیه می شود
برای برنامه های صخره نوردی نیز توصیه می شود در ایام ماه مبارک از برنامه های که دارای فعالیت شدید بدنی و نیاز به قدرت و نیروی انفجاری دارند مثل صعود های بلند و یا دو میدانی را دارند پرهیز شود و صخره نوردان در این ایام به برنامکه های آموزشی و یا فرود های مختلف که نیاز به صرف انرژی زیادی ندارند بپردارند.
برای دور نماندن از برنامه های کوهنوردی و حفظ آمادگی کوهنوردان و انجام فعالیت ورزشی و هم انجام اعمال ماه رمضان (گرفتن روزه ) یکی از بهترین کارهای که گروههای کوهنوردی انجام می دهند در ایام ماه مبارک رمضان اجرای برنامه های شبانه است به صورتی که در ابتدای برنامه در هنگام افطار همنوردان اقدام به باز کردن روزه و خوردن افطاری نموده و سپس شروع به حرکت کرده و طول مسیر از امکان تغذیه مناسب نوع فعالیت بهره مند هستند و قبل از اذان صبح با خوردن سحری خود را برای روزه آن روز آماده کنند .
استفاده از 4 گروه اصلي غذايي نان وغلات-ميوه و سبزي-گوشت و حبوبات-شيرولبنيات
رعايت اصول اساسي تغذيه (تعادل ،تنوع ،تناسب، كفايت كنترل و كالري)
استفاده از سه وعده اصلي غذايي(افطاري،شام و سحري) و عدم حذف هيچ كدام از اين وعده
استفاده از خرما و كشمش به جاي انواع شيريني،زولبيا و باميه
پرهيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر
پرهيز از مصرف نمك زياد به دليل ايجاد احساس تشنگي درطول روزو دفع مايعات از بدن
استفاده از خشكبارو ميوه هاي خشك و برگه ها به منظور تامين انرژي وساير مواد مغذي
خودداري از مصرف انواع دسرها و شيريني ها با شكر زياد در برنامه افطار و سحر
محدوديت استفاده از غذاهاي سرخ شده به دليل اختلال در هضم مناسب غذا،سوزش سردل وافزايش وزن
پرهيز از مصرف نوشيدني هاي حاوي كافئين در حجم زياد(چاي،قهوه،نسكافه،نوشابه ها،كولاها و…)
استفاده از چند وعده غذايي در حجم كم و پرهيز از مصرف يك وعده غذايي در حجم زياد
پرهيز از مصرف زياد موادغذايي با ارزش تغذيه اي پائين نظير انواع شيريني هاكه تنها حاوي كالري هستند و مواد مغذي كمي دارند.
پرهيز از مصرف انواع ساندويچ هاي با سس زياد،غذاهاي آماده و كنسروي و غذاهاي پرچرب
استفاده از غذاهاي فيبر دار (ميوه ،سبزيجات،حبوبات و غلات) به منظور ييشگيري ازبيماريهاي غير واگير بيماريهاي قلبي و عروقي ، انواع سرطانها ، افزايش چربي خون ،يبوست و..
مصرف غذا در وعده هاي سحر،افطار، شام و پس از شام به گونه اي باشد كه هيچ گاه احساس سيري كامل نكنيد.
پرهيزازايجاد تغييرات ناگهاني و شديد در برنامه تغذيه در ماه مبارك رمضان
عدم مصرف غذاهايي كه به طور معمول براي شخص ايجاد ناراحتي مي كنند.
پرهيز از انجام تمرينات ورزشي شديد در فاصله سحر تا افطار و بلافاصله بعد افطار و موكول كردن فعاليت بدني شديد به 2 ساعت بعد از افطار
شام در ماه مبارك رمضان
صرف شام يك تا دوساعت پس از افطار
استفاده از غذاهاي ساده شامل تمامي گروه هاي غذايي
استفاده از انواع سوپ و خوراك هاي كم حجم و كم چرب (خوراك لوبيا،خوراك خوراك مرغ سبزيجات ،عدس
استفاده از غذاهاي ساده شامل تمامي گروه هاي غذايي
استفاده از ماست،سالادفصل و سبزي خوردن
استفاده از منابع غذايي حاوي پتاسيم و نيز آب،آب ميوه و…
پرهيز از مصرف غذاهاي پركالري و چرب در اواخر شب
پرهيز از مصرف نوشيدني هاي كافئين دار در اواخر شب
پس از مصرف شام ،حتما وعده مختصري،شامل ميوه،شير يا انواع مغزهاي گياهي مانند پسته ، گردو،
فندق ، بادام، تخمه كدو يا آفتابگردان. تازه استفاده كنيد.
محمود میر نوری دبیر فدراسیون کوهنوردی در این خصوص به خبر نگار گروه ورزشی باشگاه خبر نگاران می گوید:رمضان ماه خدا ونزول قرآن است و از ماههای پربرکت ما مسلمانان است که در آن روزه می گیرند وروز های عزیز قدر را دراین ماه داریم برای کوهنوردی در ماه رمضان باید مسایلی را رعایت کنیم.
وی تصریح کرد:کوهنوردی در روز ممکن است با کم آبی فرد روبه رو شود وکلیه ها آسیب ببیندپس شبها درکوهپایه ها پیاده روی کنید ،در جاهای شلوغ تردد کنید ،تنهایی کوهنردی نکنید وتیمی عمل کنید،در ساعت های دیر وقت به کوهستان نرویدومسایل ایمنی رارعایت کنید.
میر نوری در پایان خاطر نشان کرد:کوهنوردان حرفه ای هم برای اینکه بدنشان در این ماه افت نکند با پیاده روی ،دوچرخه سواری ودویدن خود را آماده نگه می دارند.
انتهای پیام /