به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
وبسایت خبری «فیسکال تایمز» در مطلبی نوشت: تلاشهای دولت اوباما برای مدیریت روایت خود از توافق هستهای با ایران در حال تبدیل شدن به فاجعهای است که میرود تا در فضای انتخاباتی آمریکا نیز به یک مناقشه داغ تبدیل شود.
داستان از آنجا آغاز شد که مصاحبه ماه گذشته «بن رودز» - معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید – با نشریه نیویورک تایمز این شائبه را ایجاد کرد که دولت اوباما با تحریف بخشی از واقعیات، روایت موردنظر خود را از روند دستیابی به توافق هستهای با ایران به خورد افکار عمومی آمریکا داده است. وی در این مصاحبه فاش کرد خبرنگاران آمریکایی حاضر در مذاکرات هستهای با ایران، اخباری را به بیرون از محل مذاکرات منتقل میکردند که مورد تایید تیم مذاکرهکننده آمریکا بود.
در ادامه این داستان، وزارت امور خارجه آمریکا در اول ژوئن (12 خرداد) پس از هفتهها انکار در نهایت اعتراف کرد فیلم یکی از کنفرانسهای مطبوعاتی سال 2013 خود که در آن «جن ساکی» - سخنگوی زن سابق این وزارتخانه و مدیر کنونی ارتباطات کاخ سفید - تلویحا دولت اوباما را متهم به فریب افکار عمومی آمریکا درباره وجود مذاکرات مخفیانه با ایران کرده بود را دستکاری کرده است. این اعتراف در حالی صورت گرفت که وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر علت حذف سخنان ساکی را کاملا سهوی و ناشی از یک اشتباه فنی عنوان کرده بود.
مجموع این دو اتفاق باعث شد «پال رایان» – رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا – با انتشار یک مقاله در رسانههای این کشور عنوان کند هر چیزی که دولت اوباما درباره توافق هستهای ایران به مردم آمریکا گفته است، دروغ بوده و وعدههای دیگر او درباره تحریم مجدد ایران در صورت نقض توافق هستهای نیز با توجه به هجوم شرکتهای خارجی و حتی آمریکایی به بازار ایران هرگز محقق نخواهد شد.
روایت دولت اوباما از روند حصول توافق هستهای با ایران روز پنجشنبه نیز با انتشار گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره تروریسم بار دیگر خبرساز شد.
در این گزارش، ایران مجددا در صدر فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار گرفت و تاثیری که اوباما مدعی شده بود انجام مذاکرات هستهای با "میانهروهای" ایران میتواند در تغییر رفتار این کشور داشته باشد را زیر سوال برد. هرچند، در این گزارش، برای اثبات تداوم حمایت ایران از تروریسم در سال 2015 به حملات این کشور علیه داعش و حمایت آن از گروههای مبارزهکننده با این گروه تروریستی استناد شده است.
با افزایش انتقادات از روایت دولت اوباما از روند توافق هستهای با ایران، استفاده تبلیغاتی از توافق هستهای ایران نیز از بازار داغتری در فضای انتخاباتی آمریکا برخوردار شده است.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا و نامزد انتخاباتی پیشتاز دموکراتها روز پنجشنبه در نطق سیاست خارجی خود در "سن دیگو" اظهار داشت: "ما ایران را به پای میز مذاکره آوردیم و در نهایت، به توافقی رسیدیم که تمام مسیرها را به روی دستیابی این کشور به تسلیحات هستهای بست."
همان روز، دونالد ترامپ – نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه – نیز در جمع هواداران خود اعلام کرد دلیل حمایت کلینتون از توافق هستهای ایران این است که نمیخواهد به زندان برود.
اما این اظهارات مطمئنا پایانبخش این داستان بلند نخواهند بود.
انتهای پیام /
مگه تا الان چی بهمون دادن