به گزارش
گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به دنبال سیاستی جدید کارخانجات تولید سیگار آلمان باید روی بستههای سیگارهای تولیدی خود تصویرهایی هولناک از ارگانهای بیمار و فاسد شده بدن بر اثر مصرف سیگار و نوشتههایی هشداردهنده چاپ کنند. هدف تشویق سیگاریها به ترک اعتیاد است.
تصاویر هولناکی چون ریهای فاسد، گلویی که دچار سرطان شده و تغییر شکل یافته یا پاهایی که مبتلا به قانقاریا هستند، روی بستههای سیگار جای گرفتند تا تاثیر گذارتر باشند.
تصاویری که اخیرا شرکت های سیگار آلمانی قرار است بر روی پاکت ها قرار دهند برای تاثیر گذاری بیشتر بوده تا مردم رغبت خود به این دشمن سلامتی را، از دست بدهند.
اتفاقاتی که با ترک سیگار رخ می دهد؛
_ بیست دقیقه پس از آخرین سیگار فشار خون و ضربان قلب به حال عادی بازمیگردند. نیکوتین موجود در سیگار اعصاب سمپاتیک را تحریک میکند. این اعصاب ضربان قلب و فشار خون را بالا میبرند و بدن را در حالت تحریک شده و آماده فرار قرار میدهند.
_ با توقف دوازده ساعته کشیدن سیگار، مونوکسید کربن خون کاهش پیدا میکند و به اندازه طبیعی میرسد. در مقابل اکسیژن خون بالا میرود. مونوکسید کربن بخشی از دود سیگار است که وارد گردش خون میشود و از جذب اکسیژن توسط سلولهای خونی جلوگیری میکند.
_ دو روز پس از آخرین سیگار کارآیی حس چشایی و بویایی بهتر میشود. دود سیگار این دو حس را تحت تأثیر قرار میدهد.
_ سه روز پس از آخرین سیگار ریهها آرامش پیدا میکنند و نفس کشیدن راحتتر میشود. حال دیگر نیکوتین در بدن نیست در نتیجه نشانههای ترک سیگار شدید میشوند. از جمله این نشانهها سردرد، تهوع یا گرفتگی عضلات است. بالا رفتن یکباره اشتها، افسردگی و ترس هم گاه از دیگر نشانههای ترک سیگار هستند.
_ چند ماه بدون سیگار
چند ماه پس از آخرین سیگار گردش خون بهبود پیدا میکند. ظرفیت ششها برای جذب اکسیژن تا ۳۰ درصد بالاتر میرود. سرفههای خشک کمتر میشود. تحقیقات نشان میدهند پرزهای درون ششها که مولکولهای خارجی را جذب و دفع میکنند دوباره رشد کردهاند.
_ یک سال پس از ترک سیگار ضریب خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق تا ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند. ده سال بعد احتمال مرگ در اثر سرطان ریه ۵۰ درصد کمتر از افراد سیگاری است. پس از ۱۵ سال احتمال ابتلا به بیماریهای قلب و عروق به اندازه فردی است که هرگز سیگار نکشیده است.
در تحقیقی که شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان (ARD) در این باره انجام داد مشخص شد؛ تنها یک پنجم مردم آلمان بر این نظرند که تصاویر هولناک و نوشتههای هشداردهنده روی پاکتهای سیگار میتواند عامل بازدارندهای برای استعمال سیگار باشند.
گفته میشود؛ برای تاثیرگذاری واقعی باید این تصویرها و نوشتههای هشداردهنده دستکم دو سوم جلو و پشت بستههای سیگار را بپوشانند تا هدف اصلی بازداشتن و کاهش کشیدن سیگار تامین شود.
مجریان این طرح 42 عکس متفاوت برای پاکت های سیگار را در نظر گرفتند و معتقدند عکس «ریه داغون» عادی شده و دیگر عملکرد ندارد. هشدارهایی که روی پاکتهای سیگار منتشر شدند تا خطرات استعمال دخانیات را بازگو کنند، جملاتی را در بر میگیرند چون: «سیگار کشیدن به سرطان ریه میانجامد» یا «کشیدن سیگار میتواند مرگآور باشد».
تصاویر زیر نمونه ای از طرح های ارائه شده می باشد.
گزارش از فائزه عسگری
انتهای پیام/
دوست دارم ولی نمیتونم ترک کنم اراده ام ضعیف شده و بی انگیزه