به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طبق آخرین آمار های منتشر شده از سوی دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت میانگین سن ازدواج در مردها ۲۷ سال و در بین خانم ها ۲۵ سال است همچنین بیش از ۱۱ میلیون دختر و پسر جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارند؛ از این آمار و ارقام یک نتیجه می توان گرفت اینکه سن ازدواج در مقایسه با سالهای گذشته پنج سال افزایش یافته است.
علاوه بر این طبق آمار اعلام شده افزایش سن ازدواج و بالابودن آمار طلاق باعث شده که در کشور سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری از دست برود.
براساس این گزارش یک سوی این آمارها جوانان آس و پاسی ایستاده اند که بیکاری در میان آنها بیداد می کند، همان هایی که سالهای عمرشان را پشت میزهای دانشگاهی گذراندند تا علم، نجات دهنده زندگیشان شود که البته نشده است!!!
کارشناسان اقتصادی معتقدند که جوانان به سبب مسائل اقتصادی، بیکاری و نداشتن مسکن به این مسئولیت تن نمی دهند و دلیل ازدواج نکردن آنها را به جا و صحیح می دانند اما در این میان برخی از مسئولان مقابل این دیدگاه می ایستند و دلیل به تعویق افتادن سن ازدواج را برگزاری مراسم های تجملی و تشریفاتی مطرح می کنند و معتقدند که برخی از جوانان تمایلی به تشکیل زندگی از نقطه صفر را ندارند.
اما ماجرا تنها به اینجا ختم نمی شود چرا که شروع یک زندگی فقط گرفتن یک جشن در تالارهای پذیرایی و هتل ها نیست و مخارجی دیگری همچون تهیه جهیزیه، محضرخانه و اجاره مسکن و ... را نیز شامل می شود؛ که با یک حساب سرانگشتی یک زوج جوان به دور از هرگونه تشریفات و تجمل گرایی باید حدود 25میلیون تومان برای آغاز یک زندگی ساده هزینه کنند؛ حال تنها چند درصد از جوانان با اوضاع اقتصاد و رکود حاکم بر کشور و حقوق های ناچیز از عهده چنین مخارجی بر می آیند جای سوال دارد.
اماشروع یک زندگی ساده چقدر هزینه بر می دارد ؛گزارش میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان حاکی از آن است که برای شروع یک زندگی مشترک بدون مراسم عروسی و فقط برگزاری مراسم عقد آن هم در محضرخانه باید حداقل 190 تومان طبق تعرفه پرداخت شود البته اگر چنین محضرخانه ای پیدا شود ؛چراکه قیمت ها در این صنف بر اساس مهریه ،موقعیت جغرافیایی و ... تعیین می شود.
اما عروس و داماد بعد از این مراسم با تاکسی هم که بخواهند سر زندگیشان بروند باید برای رهن یک آپارتمان 40 متری کلنگی در شهرحدود 17 میلیون تومان هزینه کنند.
البته منزل کلنگی که داخل آن با حداقل های یک زندگی پر شده باشد که طی بررسی های به عمل آمده در بازار قیمت حداقل جهیزیه ایرانی و لوازم ضروری چیزی حدود 8 میلیون تومان می شود که جزییات آن به شرح زیر است:
یخچال و فریزر
|
یک میلیون و 70 هزار تومان
|
اجاق گاز
|
یک میلیون تومان
|
ماشین لباسشویی
|
یک میلیون و 30 هزارتومان
|
یک تخته فرش
( 9 متری)
|
یک میلیون تومان
|
تلویزیون
|
یک میلیون تومان
|
پتو و تشک
|
200 هزار تومان
|
سرویس چینی
|
500 هزار تومان
|
سرویس قابلمه
|
200 هزار تومان
|
سایر وسایل خرده
ریز ضروری
|
جمعا دومیلیون تومان
|
جمع کل
|
8 میلیون تومان
|
براساس این گزارش، اگر از هزینه های میلیونی مراسم عروسی فاکتور بگیریم شروع زندگی یک زوج جوان عاری از هرگونه تجمل گرایی و تشریفات حدود 25 میلیون تومان هزینه در بردارد که از عهده هر زوجی بر نمی آید. این درحالی است وامی که برای هریک از زوجین در نظر گرفته شده سه میلیون تومان است یعنی اگر زوجی خوشبخت باشد و وامشان را بتوانند دریافت کند باید 19 میلیون تومان پس انداز داشته باشد.
*فرهنگ سازی از مدارس
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بحث ازدواج و مباحث و مشکلات اقتصادی آن قدمتی دیرینه دارد، افزود:در جوامع شهری سطح توقعات افراد بالارفته است و باید با همت مردم و مسئولین فرهنگ عمومی را تغییر دهند و به نوعی سطح توقعات مانع از ازدواج نشود.
وی ادامه داد: آموزشها باید به گونه باشد که پس از فارغ التحصیلی فرد توانمند تربیت شده و توانایی حرفه ای کارکردن را داشته، اما در شرایط فعلی همه منتظر شغل دولتی یا مشاغلی هستند که کم زحمت اما پردرآمد باشد.
این نماینده مجلس درخصوص افزایش میزان وام ازدواج گفت: بانک ها، انگیزه زیادی برای پرداخت وام ازدواج ندارند، سیستم بانکی هم به تنهایی و بدون حمایت دولتی نمی تواند پاسخگوی این تعداد از متقاضیان وام ازدواج باشد. تصور کنید افرادی که برای دریافت وام های 3میلیون تومانی 2سال در صف بانک ها منتظر می ماندند الان برای گرفتن وام های بیست میلیون تومانی چقدر باید انتظار بکشند؟!
هاشمی نخل ابراهیمی تاکید کرد: در حال حاضر که ازدواج با زنجیره ای از مشکلات رو به است ، برای حل این معضل اقتصادی- اجتماعی نباید انتزاعی عمل کنیم و خیال کنیم که تنها با پرداخت وام این مشکل حل خواهد شد چراکه راه چاره در ایجاد یک فرهنگ منسجم است که با کمک مردم و مسئولین این امر تحقق پیدا می کند.
*اقدامی که با عمل همراه نشده استعبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شوای اسلامی در خصوص مشکلات پیش روی مبحث ازدواج گفت: بزرگترین عاملی که سن ازدواج را افزایش داده است نبود شغل و امنیت شغلی است.
وی ادامه داد: جامعه امروزی شرایط جدیدی را تجربه می کند سطح فرهنگ و توقعات متفاوت شده است به عنوان مثال فردی که پزشکی قبول شده است علاقه به ادامه تحصیل تا مدارج عالیه دارد زمانی که درسش تمام شود 40 ساله شده است و این فرد که حالا یک پزشک مجرب شده است به ازدواج با هرفردی تن نخواهد داد.
عزیزی افزود: زوجی که برای گرفتن اندک وام ازدواج 2سال صبر می کند حتی گاهی سمت این وام ها نمی آیند،چگونه به دولت برای تامین شغلشان اعتماد خواهد کرد؛ باید از تولید حمایت شود چراکه سبب ایجاد اشتغال بیشترو در نهایت رونق اقتصادی خواهد شد.
وی تصریح کرد: امسال سال اقدام و عمل است اما کماکان همه فقط حرف می زنند و از عمل خبری نیست؛ بزرگترین ترمز تولید این کشور خود مسئولین هستند چراکه یک قانون شفاف برای تولید کننده وجود ندارد و در این میان واسطه ها و دلالان جیبشان را پر می کنند.
*ازدواج به سبک پیامبر(ص)
علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تغییر آداب و رسوم و دوری از ازدواج اسلامی اظهار داشت: گرایش به زندگی غربی و سطح توقعات بالا در کنار ایجاد روابط آزاد باعث افزایش سن ازدواج شده است. تجملات و آداب رسوم غلطی که امروزه رایج شده است، باید اصلاح شود که در این مسیر آموزش و پروش، رسانه، حوزه و آموزش عالی بسیار موثر خواهند بود.
وی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی هم یکی از عمده عوامل به تاخیر افتادن ازدواج است اما اصلاح آداب و رسوم و بازگشت به سبک ازدواج اسلامی زمان پیامبر(ص) که در کمال سادگی برگزار می شد در کنار گشایش اقتصادی موجب تسهیل در امر ازدواج خواهد شد.
مطهری در پایان در خصوص پرداخت وام ازدواج بیست میلیون تومانی نیز گفت: دولت در ابتدا از پرداخت این وام ازدواج ابراز ناتوانی کرد اما زمانی که این طرح تایید شده است و به شکل قانون در آمده است، باید اجرا شود.
حال با وجود بالا رفتن آمار سن ازدواج لازم است که مسئولان تمهیداتی برای این موضوع بیندیشند چرا که ازدواج و آغاز زندگی مشترک به یک معضل در جامعه تبدیل شده که جوانان را دچار سردر گمی های فراوان کرده است.
انتهای پیام/
چون نمیدونی تا کی سر کار هستی همیشه ترس باهاته که ممکنه هر ساعت تعدیل نیرو بشیم
بعدش با این ترس کارفرماهم بدتر ازمون کار میکشه بی احترامی هم وحشتناک
خستگی ها دو برابر میشه
نه نمیشه با این شرایط فعلی زندگی شروع کرد
یخچال و فریزر ایرانی حداقل قیمت 5200 مثل هیمالیا خارجی از 8 تومن بگیر به بالا
ماشین لیاسشویی 3 تومن
اجاق گا بدون فر 2 با فر 3 به بالا
فرش 24 متری کمترینش 2800 9 متری با توجه به جنسش 1 تا 2 تومن هست
خلاصه فقط وسایل بدرد نخور بخوای بگیری 30 تومن راحت پات اب میخوره
رهن هم تو 30 تومن این 60 تومن بقول شما یه اپارتمان کلنگی
ولی وقتی به دختر مورد علاقم وضعیتمو میگم میگه مگه میخوای منو بدبخت کنی
بنظرمن مشکل ما شدیدا فرهنگی و چشم تو هم چشمی و بعد اقتصادی
واقعا تاسف
جوونی که بعد از دانشگاه باید دو سال بره خدمت بعد از خدمت سنش رسیده به 26 تازه میخواد دنبال کار بگرده و اگه خوش شانس باشه و یه کار با حقوق مینیموم پیدا کنه میتونه سالی حدود نه ملیون پس انداز کنه البته اگه مریض نشه و گذارش به دندون پزشکی و ـ ـ ـ نیفته
باید هفت سال کار کنه بدون در نظر گرفتن تورم
تازه وقتی زن گرفت و کل پس اندازشو خرج مراسم کرد نزدیک چهل سال داره باید از صفر شروع کنه
ازدواج کردن خیلی سخت است.
ازدواج کردن خیلی سخت است.
این روزا با کمتر از 20 میلیون نمیشه ازدواج کرد.تازه عروس و داماد باید خیلی کم توقع باشن ک بشه با 15 میلیون ازدواج کرد.
وقتی هزینه کرایه ی تالار میشه 13 میلیون نمیشه با8میلیون ازدواج کرد
یخچال و فریزر رو هم از زندگی میشه حذف کرد یا دست دومش رو خرید.
غذای تازه بخوریم؟ میوه و برنج به اندازه تهیه کنیم که نیاز به حداقل فریزر نباشد.
اگر بخواهیم ساده تر زندگی کنیم میشه
بجای فرش دست بافت ابریشمی
یک فرش ماشینی دست دوم خرید.
دوستان تاکید می کنم روی سادگی
حتما باید سرویس کامل باشه ؟
من رفیقم خدا رحمتش کنه خیلی ساده ازدواج کرد چون پدر مارش میخواستن ساده باشه خودش میخواست ساده زیستی ! ولی خود پدر مادر من دوس دارن در ازدواجم که بهترین روز میباشد کل دست آورد زندگیشان را به نمایش بگذارند .
روابط عاطفی صمیمی دارند
افراد قانع و سازگارتری هستند
تعامل اجتماعی این افراد بالاست
دارای توان مدیریتی بالا...
دارای عطوفت و گذشت خردمندانه
طبق آمار 25 درصد ازدواج ها به طلاق ختم می شود یعنی از هر چهار ازدواج یکی به طلاق ختم می شود.
تازه بقیه هم که طلاق نمی گیرند معلوم نیست که زندگی خوبی داشته باشند یا نه.
توقعات خانم ها بسیار زیاد
وقتی که ازدواج کردین، می بینید که مشکلات آنقدر زیاد است که مجبور می شوید طلاق بگیرید.
بعدشم به نظر من مقصر خانواده ها هستن که سطح توقع دختر و پسر رو خیلی بالا می برن .والسلام!
الان سر ساختمان کارگرم
ازدواج ... بماند
مطمئنن هیچ خونه ای فقط یک تخته فرش نمیخوره؟
کم کم وسایل مورد نیاز قیمتش به 20 میلیون میرسه
تا الانش مجرد بودیم بقیش روش
تا الانش مجرد بودیم بقیش روش
۲۷ سالمه دیگه بیخیال ازدواج شدم.
همون زندگی مجردی بهتره.
اجناس با این قیمت همشون یکبار مصرف هستن. دو روز که ازشون استفاده کنی خراب می شوند.
تازه خیلی چیزها رو هم ننوشته.
میخوایم بازم خودروی بومی بخریم
ولی کار و هیچ چیز دیگه ایی ندارم
رکود شدید گرونی ی وام شش میلیونی هم ک دادن قدرت پرداخت قسطاش ندارم و االان چند وقته تو فکر جدا
شدنیم
منم چون پارتی نداشتم با وجودی که نمره برتر شدم نتونستم اخرش برم سر کار و نامزدیم هم بهم خورد-الان دوبار این اتفاق افتاده برام
با این حساب پسرا میلی به ازدواج دارن نمیتونن داشته باشن
نمیدونم چرا حاضر حاضر نیستید روی جوان ها سرمایه گذاری کنید!
همش میگید تامین اعتبار نمیشه برای وام 10 میلیونی ازدواج
واقعا اونی که مينويسه ازدواج کم شده این یعنی فاجعه!
البته آمار خنده دار من هر چه به دور برم نگاه میکنم سن واسه آقایون 30 به پایین کم میبینم .
مشکل اول : بیکاری
مشکل اصلی : خانواده ها هستن !!!!!!!!!!!!!! دقیقا مشکل اصلی پدر و مادر هستن ! خود مادر من میگه تو درس بخون و پول دار شود نگران نباش بجای اینکه فرهنگ سازی بشه که ازدواج و درس خوندن میتونه هم راستا بشن و من نمیدونم. مگه چی میشد خانواده ها این فرهنگ را داشته باشن که عروس مانند یک فرزند خانواده فقط به خانواده اضافه میشه نه چیز دیگر بهمین راحتی
فرهنگ سازی کنید مشکل فرهنگ سازی هست نه چیز دیگر !
باید هر روز و هر روز در رسانه ها روی این موضوع بحث شود و فرهنگ سازی هایی انجام شود