به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعهای که اخیرا در دانشگاه هوستون آمریکا انجام شده نشان میدهد حس ششم افراد سبب میشود حتی زمانی که حضور ذهن کافی ندارند یا بهدلیل ناراحتیهای روحی حواسشان جای دیگری است یکنواخت رانندگی کنند و در مسیر مستقیم باقی بمانند و منحرف نشوند؛ اما این قاعده یک استثناء بزرگ دارد: وقتی رانندهای پشت فرمان مشغول پیامک زدن میشود قطعا از مسیر خود منحرف خواهد شد زیرا در چنین شرایطی از دست حس ششم هم هیچ کاری بر نمیآید.
پژوهشگران برای انجام این مطالعه از ۵۹ راننده داوطلب خواستند در مسیر مشخصی از یک بزرگراه چهار بار برانند؛ نخست در «شرایط طبیعی» و با تمرکز کافی بر رانندگی، سپس در حالی که ذهنشان درگیر پاسخ دادن به پرسشهایی بود که قوای شناختیشان را درگیر میکرد، پس از آن زمانی که ذهنشان درگیر پاسخ دادن به پرسشهای هیجانانگیز بود، و در پایان در حالی که درگیر ارسال پیامک پیشپا افتادهای بودند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد در غیر از شرایط طبیعی و تمرکز کامل، در هر سه موقعیت دیگر دستان راننده عصبی و مضطرب عمل میکند، با این حال همین دستان مضطرب میتوانند خودرو را در مسیر مستقیم حفظ کنند، به جز در موردی که فرد مشغول پیامک زدن است.
یوانیس پاولیدیس، سرپرست گروه پژوهش از دانشگاه هوستون، میگوید وقتی ذهن رانندگان از رانندگی منحرف میشود یا زمانی که احساساتشان پشت فرمان بهجوش میآید، حس ششم هدایت خودرو را بهدست میگیرد و دستکم آن را در مسیر مستقیم حفظ میکند.
اما، بحث پیامک زدن کاملا جدا است زیرا این کار حس ششم را ویران میکند و رانندگی را به فعالیت بسیار خطرناکی تبدیل خواهد کرد؛ دلیلش این است که پیامک زدن کار بخشی از مغز به نام کورتکس کمربندی قدامی است.
وقتی حین انجام کاری قوایشناختی یا هیجانی فرد درگیر مساله دیگری میشوند، درواقع این بخش از مغز مداخله میکند و بهصورت خودکار خطای احتمالی را تصحیح میکند. اما طبعا زمانی که خود این بخش درگیر کاری مانند پیامک زدن باشد، دیگر نمیتواند ماموریت اصلیاش را بهدرستی انجام دهد.
منبع:سلامتآنلاین
انتهای پیام/