به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیوزویک در گزارشی نوشت: برای بیش از یک دهه، لباس های قدیمی، لوازم آرایشی و اجناسی با ارزش کمتر 100 دلار، تنها محصولاتی بودند که از ایران وارد آمریکا می شدند. اما با اجرای توافق هسته ای، این کشور موفق شد صادرات فرش های معروف و پسته خود را به آمریکا دوباره آغاز کند. ایرانی ها با بهبود صنعت نفت و دستیابی به میلیون ها دلار درآمد فریز شده در بانک های آمریکایی، در انتظار بهبود وضع اقتصادی بودند. مسئولان آمریکایی نیز به تهران اطمینان داده بودند که پس از امضای برجام سرمایه گذاران به این کشور باز خواهند گشت و ایران از انزوا خارج می شود. وندی شرمن در سال 2014 در این باره گفت: "پس از این که ما تحریم های اصلی را لغو کنیم، جهان به سوی ایران سرازیر می شود."
امروز، پس از گذشت نزدیک به شش ماه از اجرای توافق هسته ای، ایران هنوز در انتظار امتیازهای وعده داده شده است. تهران هنوز نمی تواند به بخش اصلی 100 میلیارد دلار سرمایه خود در کشورهای خارجی دست یابد. دلیل اصلی آن نیز قوانین آمریکا است که در توافق هسته ای مطرح نشده بودند. بانک های اروپایی و آسیایی نگران هستند در صورت تبادلات با ایران، به صورت ناخواسته قوانین آمریکا را نقض کنند و مشمول جریمه های سنگین این کشور شوند. تهران در این خصوص بسیار ناراضی است و اظهار کرده واشینگتن مانع ورود ایران به اقتصاد جهان شده است.
ایران خواستار کمتر شدن این تحریم ها است؛ اما این اقدام نیازمند تصمیم گیری کنگره است. با توجه به روند انتخابات ریاست جمهوری و علاقه انک اعضای کنگره به توافق هسته ای، می توان گفت این اتفاق در آینده نزدیک رخ نخواهد داد. بسیاری از قانون گذاران حتی در تلاش هستند ایران را به دلیل آزمایش های موشکی تحت تحریم های بیشتری قرار دهند.
تهران و واشینگتن هردو اصرار دارند که به توافق هسته ای پایبند هستند؛ اما نگرانی های ایران زمانی مشخص شد که ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، به آمریکا سفر کرد. وی در این سفر در جلساتی با مقامات صندوق بین المللی پول و بانک جهانی شرکت کرد و خواستار لغو تحریم ها شد. سیف اظهار کرد آمریکایی ها باید برای پایبندی به وعده هایشان هر آنچه لازم باشد را انجام دهند.
شاید بزرگ ترین عامل محدودیت تجارت را بتوان قانون محدودیت استفاده از دلار در تبادلات ایران دانست. ایران در حال حاضر نمی تواند حتی به صورت غیر مستقیم به تبادلاتی بپردازد که در آن ها دلار مورد استفاده قرار می گیرد.
این قانون که جدا از برنامه هسته ای ایران اجرایی شده است، پس از برجام همچنان باقی مانده است.
در ماه آوریل در دیداری میان جان کری و محمدجواد ظریف، قرار شد ایران 6.4 میلیارد دلار هزینه نفت فروخته شده به هند را با همکاری بانک های اروپایی دریافت کند. مشخص نیست که این مبلغ به دلار پرداخت می شود یا به یک واحد پولی دیگر.
ایرانی ها امیدوار بودند با لغو تحریم ها وضع اقتصاد کشور بهبود یابد؛ اما شرکت های خارجی به دلیل ریسک های احتمالی با سرعت بسیار کمی وارد این کشور شده اند. دولت اوباما اصرار دارد که قانون آمریکا مانعی برای تجارت میان ایران و بانک های خارجی نیست. در هفته های گذشته مسئولان اروپایی با سفر به کشورهای مختلف سعی کرده اند به شرکت ها اطمینان دهند تجارت با ایران خطری به همراه ندارد. با این حال بانک های عظیم اروپا و آسیا هنوز برای ورود به ایران اطمینان ندارند.
بسیاری از این بانک ها دلایل دیگری نیز برای وارد نشدن به ایران ارائه داده اند. از جمله قوانین مالی قدیمی تهران که از نظر این بانک ها قابل قبول نیست.
در حالی که ایران منتظر است تا فشار تحریم ها کاهش یابد، مخالفان توافق هسته ای تبلیغات منفی خود را علیه آن آغاز کرده اند. دونالد ترامپ، کاندیدای احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات آمریکا، این توافق را "نامناسب" و "چندش آور" خوانده است. کلینتون نیز که خود در دولت اوباما در امضای این توافق نقش داشته است، از برنامه اش برای افزایش فشارها بر ایران صحبت کرده است.
در حالی که حاشیه های مربوط به توافق هسته ای همچنان ادامه دارد، جان کری احتمال لغو این توافق از سوی رئیس جمهور بعدی را رد کرد. هرچند این موضوع ممکن است صحیح باشد، ایران نیز در این زمینه حق رای دارد و مشخص نیست این کشور تا چه مدت حاضر است به توافقنامه پایبند باقی بماند.
انتهای پیام/
هیچ وقت به غربیا
اعتماد نکرد
مرگ بر آمریکا ، مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا،
اما یک سؤال: ما چرا اینقد راحت گول خوردیم؟
تمامی این کسایی که اومدن اینجا کامنت گذاشتن فقط از روی احساس نظردادن,یه روزنامه ای اومده یه خبری گذاشته چرا همتون یدفعه شدین ضد دولت خودمون از کجا معلومه که این خبرو نوشتن تا کشور مارو به هم بریزن آخه چرا وقتی از یه چیزی اطلاع دقیق ندارین الکی قضاوت میکنید هنوز 6ماه از توافق گذشته انتظار دارین همتون بنز سوار بشین.خواهشا بذارید زمان نشون بده چی میشه....
این به نظر شما چه پیامی داره؟
اول اینکه ما هنوز مقداری اب سنگین داریم که باید از دستتمون خارج کنند
ودوم اینکه اونها انقدر به نامردیشون ادامه میدن و برجام رو روی کاغذمتوقف میکنن تا داد ما در بیاد و خودمون اونو کن لم یکن اعلام کنیم بعد هر نقشه ای رو که دارن و از اول داشتن پیاده کنند
اونوقت ما مثل کره شمالی خودمون بدست خودمون همه چیزمون رو از دست دادیم هم چوب رو خوریم و هم پیازرو مانند ضرب المثل زیر
" در زمان قدیم ، شخصی خطایی مرتکب شد ، حاکم دستور داد برای مجازات خطایی که مرتکب شده بود ، یکی از این سه راه را انتخاب کند: یا صد ضربه چوب بخورد ، یا یک من پیاز بخورد ، یا اینکه صد تومان پول بدهد.
مرد گفت:" پیاز را می خورم." یک من پیاز برای او آوردند. مقداری از آن را خورد ، دید دیگر قادر به خوردن بقیه اش نیست. گفت:" پیاز نمی خورم ، چوب بزنید." به دستور حاکم او را برهنه کردند. چند ضربه چوب که زدند بی طاقت شد و گفت:" نزنید ، پول می دهم." او را نزدند و صد تومان را داد . بیچاره هم پیاز را خورد و هم چوب را ، آخر سر صد تومان جریمه را هم داد.
حالا داستان ماست هم سیمان ریختیم ، هم تحریم ها برداشته نشد و هم باید تاوانش را بدهیم
مسائل سیاسی ن ربطی به ما داره ن ما میتونیم کاری کنیم ن حرفامون تاثیری داره...
مگه آمریکا بزرگ تر از خداس...
چرا خدا رو فراموش کردیم، چرا بر ضد این دولت حرف میزنیم...
اینا کارشون فرو پاشیه، این انقلاب رو مردم ساختن این انقلاب و دولت نیاز به پشتوانه مردم داره...
اینا دارن مردم رو نسبت به جمهوری اسلامی ایران سرد میکنن...
ما نباید پشت رهبر رو خالی کنیم، پشت این انقلاب رو خالی کنیم، پشت نظام رو خالی کنیم...
ما باید پشت حسین زمان خود بایستیم و حسینمون رو یاری کنیم...
"مــــــا اهــــل کـــوفــــه نـــیــــســــتـــــیــــــم، ســـید "علی" تــــنــــهـــــا بــــمــــانــــد"
الان توافق ایران رو ببینید...
اون زمان بهتر بود که هیشکی نمیومد یا الان که یکی یکی کشور ها سیاسیاشون میان برا توافق و بستن قرارداد...
اون زمان بهتر بود که تحریم سایبری هم بودیم و کم کم دارن سایتهاشون رو رو به آی پی های ایران باز میکنن مثله گوگل...
این تحریما یکی دو روز نبوده که حالا بخواد سریع بعد از توافق تحریم ها رو بردارن...
زمان میبره، طول میکشه...
الان ببینید وضعیت منطقه رو...
ایران داره با داعش میجنگه و سوریه رو نگه داشته و خیلی هم هزینه کرده...
بیشتر هزینه های ایران صرف نگه داشتن سوریه شد و اونجا خرج شده و هنوزم داره هزینه میشه...
آمریکا هم پول های ایران رو بلوکه کرده و نذاشته بیاد چون میدونه تو همین راه مصرف میشه...
چرا حالا؟؟؟
چون سوریه با ترکیه و اسرائیل همسایس...
ایران راه خودشو تا اسرائیل باز کرده...
آمریکا داعش رو واسه اسرائیل ساخته که بتونه نفس بکشه...
الان که میبینید خبری از نتانیاهو نیس هیچ زری نمیزنه...
چرا؟؟؟
چون احساس خطر کرده...
میدونه زر بزنه دهنش سرویسه...
ایران سپاهیاشو ارتششو آماده واسه همچین روزی کرده...
الان تمام موشک های ایران آماده شلیکن...
تمام سپاهیا آماده شدن واسه نابودی اسرائیل...
ما تو یک قدمی نابودی اسرائیلیم...
آمریکا و اسرائیلم دارن تلاش میکنن از درون ایران رو به سمت نابودی پیش ببرن برا همین بعد از فتنه سال 88 گفته شده که فتنه بزرگ تری پیش میاد بعد از این فتنه به نام فتنه اکبر که با این توافقی که شد و دروغ هایی که در میاد و میبینن هیچ سودی نداشته فتنه به پا میکنن که دارن به نتیجه میرسن آمریکایی ها...
اینم جنگ ایران و داعش نیست...
بلکه جنگ ایران اسرائیله...
نظراتتونم بگین...
اگه واقعا امریکا به برجام پایند نیست مسئولین ما هم برجام را متوقف کنن
چرا دولت مردان ما مثل مردم شجاع نیستن یقیا اگر از همه ملت شریف ایران بپرسند هم این جواب رو میدن
ما هم باید در مقابل بدعهدی اونا اجرای برجام رو متوقف کنیم
عزت و استقلال کشور از همه چیز واجبتره ،،،اجرای برجام از طرف ما به خاطر رفع تحریمها و زدودن شبهات و رونق اقتصادی بود
حال که هیچکدام با کارشکنی آمریکا محقق نشده مسئولین شجاعت داشته باشن و اجرای این توافق
هر چی بدختی میکشیم بخاطر همین انرژی هسته ایه بابا والا بالله از اولش هم نخواستیم اون همه هزینه رو میزاشتین رو باد و خورشید و انرژی های پاک هسته ای واسه چی میخواستیم که این همه بلا سرمون بیاد و تحریم بشیم
ما از اولش هم میدونستیم برای رسیدن به چیزی باید تلاش کرد وجنگید وبدان عاقبت برای امثال ماست
جناب احمدی نژاد راهشون بهتر از روحانی بود خود مردم این بار روحانی را انتخاب کردن
بنده بارها نظراتمو ارسال کردم اما هیچ وقت نظرماهارو پخش نمیکنید
هر وقتم اعتراض میکنیم که چی شد نظر ما
همون پیام اعتراض رو پخش میکنید
بعد قیافه میگیرید که دیدن پخش کردیم
اندکی صبر.... تاریکی نزدیک است !
اگه واقعا امریکا به برجام پایند نیست مسئولین ما هم برجام را متوقف کنن
چرا دولت مردان ما مثل مردم شجاع نیستن یقیا اگر از همه ملت شریف ایران بپرسند هم این جواب رو میدن
ما هم باید در مقابل بدعهدی اونا اجرای برجام رو متوقف کنیم
عزت و استقلال کشور از همه چیز واجبتره ،،،اجرای برجام از طرف ما به خاطر رفع تحریمها و زدودن شبهات و رونق اقتصادی بود
حال که هیچکدام با کارشکنی آمریکا محقق نشده مسئولین شجاعت داشته باشن و اجرای این توافق ناحق رو متوقف کنند
همون دوره احمدی بود که ایران 20 درصد غنی سازی کرد و قرار بود تا 70 هم پیش بره
حالا چی شد بتون گرفتند رفت پی کارش
حالا برید التماس جان کری بکنید شاید اجازه داد یه قهوه باهم بزنید.
آنچه که در این چندماه مشاهده شده است پیشرفت رو به جلو بوده اس باید این رو باور کنیم که مذاکره بهتر از در افتادن با دنیاس دوستان تحریمهایی که در عرض 10 سال وضع شده اند نمی شود در عرض 6 ماه لغو گردند . بهتر است صبور باشیم تا واقعا نتیجه رو به وضوح شاهد باشیم زود قضاوت نکنیم .
آنچه که بعد توافق دیده شده است رفت و آمد رئیسان جمهور کشورهای تاثیر گذار بر کشورمان بوده ..یا ورود شرکتهای متعدد برای سرمایه گذاری در کشور بوده است دوستان مگر صادرات نفت ما افزایش نیافته اس صادراتی که دیگر ناشت نزدیک صفر می شد ..
صبر کنیم و صبور باشیم و برای سربازان وطن دعا کنیم ..
به یاری حضرت صاحب ان شاا.. روزهای خوبی را خواهیم دید ..
یا حق
اگه میخواهی بدی بده ولی از طرف مردم حرف نزن
هنوز هم دیر نشده و باید به عدم تعهد آمریکا و هم پیمانانش اعتراض و از طریق سازمان ملل و امنیت با یک گزارش به تولیدات و راه هسته ای بومی خود بازگردیم... درنگ جایز نیست در این راه شهدای گرانقدری داده ایم. بدین طریق حساب دست دشمنان فرامنطقه ای و منطقه ای خودفروخته، میاد.
از طریق روسیه و کشورهای بزرگ دیگری یک کانال انتقال ارز بدون وابستگی به آمریکا بایستی تاسیس بشود تا غرب از این حربه دیگه نتونه فشار بیاره...
ولی عده ای که کعبه آمال آنان آمریکاست میگویند خوش به
حال اصولگرایان و سنگ اندازان!!!!
از یک نظر درست است زیرا اصولگرایان به آمریکا اعتماد نداشتند و نخواهند داشت، میدانستند آمریکا مکار است آمریکا مار خوش خط و خالی است. که از دور زرق و برق دارد ولی به محض نزدیک شدن به او با زهر کشنده اش روبرو میشویم،
از نظر دیگر که نافرجامی برجام را می خواهند معلول اصولگرابان رقم بزنند نوعی فرار از واقعیت و بی تقوایی است،
به هر حال اعتماد به آمریکا ساده اندیشی است،
ار ته دل دعا میکنیم برجام ختم به خیر شود و طرف مقابل به تعهدات خویش عمل کند زیرا تمامی تعهدات ما نقد بود و تعهدات
طرف مقابل نسیه!!!!!!
انشاا... یکسال دیگر هم منتظر می مانیم که برجام نتیجه دهد.
بحرین ما رو تهدید میکنه علنا
این از نتایج اقتدار بالای ماست در پسابرجام
آمریکا با اصل کشور ما مشکل داره یعنی درکش اینقد سخته,
چقدر سخته وقتی آمریکایی ها می گویند چیزهایی را که با توافق بدست آوردند با جنگ نمی توانستنند بدست بیاورند!
ما بمب اتم میخوایم.
برای سالها تلاشی که نابود شد آن هم با یک مشت سیمان در قلب رئاکتور اراک، واقعا 30 سال هم کم است یک قرن دیگر باید فشار را تحمل کنیم تا جایگاه سابق را بدست بیاوریم.
چه خط قرمزهایی که رد شد
رهبر چقدر تنهاست ...
خداییش چند بار تذکر داد
رعایت کردند؟
خود ظریف به رهبری بعد از برجام گفته بود که نتونستیم بعضی خطوط قرمز رو رعایت کنیم
یعنی چی این حرف؟
اگه اجازه نمیداد امثالتان پیرهن عثمان میکردید
حیف شد شما دست اندرکارنبودی چون فکر کنم به روش ساده تری میتونستی به هسته ای برسی؟
خوش به حال اسراییل، که به آرزوش رسید!
خوش به حال عربستان، که به آرزوش رسید!
خوش به حال شریعتمداری، که تحلیلش درست از آب در اومد!
خوش به حال اصولگراها و سنگ اندازهای خودسر، که به آرزوشون رسیدند!
خوش به حال سایت باشگاه خبرنگاران جوان که این حضرات هم به آرزوشون رسیدند!
آخه تا کی منفی بافی و حرکت در جهت مخالف مردم؟!
حالا دیگه اصولگرایان وشریعتمداری و خبرنگاران جوان با آمریکا و عربستان وصهیونیست یکی شدند؟؟!!!
واقعا برات متاسفم
همون لحظه باید ملوانهای آمریکایی میگرفتن ؟؟؟
خب من هم جای آمریکا بودم اذیت میکردم
نکنه ما مقصریم که از خودمون دفاع می کنیم و یا اینجا سر گردنه است که هرکی خواست بیاد بره...؟!!!
مقصر کیه، شما یبار با خودت فکر کن؟ نکنه فکر میکنی که بدون موشکهای ایران کسی وزیر امور خارجمنو بحساب میاورد؟ کشورهای 5+1 به واسطه قدرت نظامی شونه که وکیل کل دنیا هستن. شما گمون کردی که قرن 21 رسیده و دوران تعقله و نظامی گری جایی نداره؟!! زرررررررررشک