ما هم در این راستا به سراغ ناشرانی رفتهایم که هماکنون غرفههای نمایشگاهی خود را تحویل گرفتند و آثار خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند.
رویا سیدرئیسی که غرفه خود را در بخش ناشران شهرستانی تحویل گرفته گفت: به نظر میرسد که با افتتاح همزمان شهر آفتاب و بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این مجموعه، برگزاری این نمایشگاه آزمون و خطایی به حساب میآید تا ارزیابی شود که شهر آفتاب تا چه میزان توان برگزاری نمایشگاههای بینالمللی را دارد.
وی افزود: آنچه در روزهای اولیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به خوبی به چشم میآید، نبود اطلاعرسانی مناسب برای غرفهداران و بازدیدکنندگان است. به گونهای که حتی بر روی قطارهای مترویی که به طرف شهر آفتاب میآید هم نام ایستگاه نهایی ذکر نشده و بازدیدکنندگان این نمایشگاه در سوار شدن به این قطارها مردد میشوند.
همچنین مریم سیدقاسمی مسئول غرفه انتشارات «یزدان» که غرفه خود را در بخش ناشران دانشگاهی دایر کرده است، به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: شهر آفتاب مکان مناسبی برای برگزاری بزرگترین نمایشگاه فرهنگی ایران نبوده و اگرچه کشورهای دیگر نیز نمایشگاههای بینالمللی خود را در خارج از شهرهایشان برگزار میکنند اما به نظر میرسد که شرایط شهر آفتاب با شرایطی که آنها برای نمایشگاههایشان در نظر میگیرند، مطابقت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه این روزها در نمایشگاه به چشم میخورد، به هیچ وجه سزاوار نوع فعالیت ناشران و اهمیت کار آنها نیست.
با این اوصاف، هر چند نمایشگاه کتاب در روز اول برگزاری خود از نظمی نسبی برخوردار است اما با استقبال چندانی از سوی مخاطبان در دقایق اولیه خود مواجه نشد. تنها ناشرانی را در غرفه مشاهده میکردیم که مشغول آمادهسازی غرفه خود بودند. آنچه در ساعات اولیه برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به چشم میخورد، اعتراض بخشی از ناشران شهرستانی به محل اسکان موقتشان بود. آنها اظهار میکردند با شرایط حاکم بر محلی که برای اسکان آنها در نظر گرفته شده، مجبور به رزرو اتاق در هتلهای تهران شدهاند و هزینهای بالایی را برای رزرو اتاق پرداخت کردند.
انتهای پیام/